" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Αναβλήθηκε το Eurogroup της Τετάρτης

Εκβιασμός στην Ελλάδα με ξαφνική αναβολή του Eurogroup. 

Πολιτικές πιέσεις από τη Γερμανία μέχρι την τελευταία στιγμή. 
Αινιγματική δήλωση Ρεν.

 Τηλεδιάσκεψη αντί για Eurogroup θα πραγματοποιηθεί τελικά την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην ανακοίνωσή του,  τονίζει ότι κατά τη συνεδρίαση των οικονομικών εμπειρογνωμόνων των 17 υπουργείων οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup Working Group), την Τρίτη, φάνηκε ότι υπάρχουν τεχνικές εκκρεμότητες ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τρόικα.

Ανάμεσα στις εκκρεμότητες αυτές είναι οι υπογραφές των αρχηγών, το δημοσιονομικό κενό ύψος 325 εκατ. Ευρώ για το 2012 και η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Συνεχίζοντας, ο κ. Γιούνκερ αναφέρει:

 "Δεν έλαβα ακόμη τις απαιτούμενες πολιτικές δεσμεύσεις από τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την ελληνική κυβέρνηση για την εφαρμογή του προγράμματος. 
Ως εκ τούτου αποφάσισα αύριο να συγκαλέσω τους υπουργούς οικονομικών σε συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να συζητήσουμε τα εκκρεμή θέματα και να προετοιμάσουμε την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Eurogroup τη 
 Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2012".

Η ξαφνική απόφαση, προκαλεί έντονες ανησυχίες σχετικά με τις προθεσμίες που πρέπει να τηρήσει η Ελλάδα για το PSI και ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην Αθήνα για να κλείσει το ζήτημα της "τρύπας" 325 εκατ. ευρώ στη νέα συμφωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν θέσει τρεις προϋποθέσεις για να εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση. 
Αυτές είναι:

*Η υπερψήφιση του Μνημονίου 2

*Το κλείσιμο της τρύπας των 325 εκατ. ευρώ

*Έγγραφες δεσμεύσεις των αρχηγών

Μέχρι στιγμής μόνο η πρώτη προϋπόθεση έχει πραγματοποιηθεί με τη δραματική ψηφοφορία το βράδυ της Κυριακής.

Ρεν: "Σύντομα οι αποφάσεις"

Νωρίτερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, είχε δηλώσει ότι μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε "καταστροφικές συνέπειες" τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη, σημειώνοντας ότι αναμένει "πολύ σύντομα" μια απόφαση σχετικά με το νέο πρόγραμμα βοήθειας για την Αθήνα.

"Πιστεύω ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ σύντομα σε θέση να αποφασίσουμε ένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα", είπε ο Ρεν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο Στρασβούργο.

"Είναι πραγματικά προς το συμφέρον όλων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη να προσπαθήσουν ώστε να λειτουργήσει και να αποφευχθεί μια ανεξέλεγκτη χρεοκοπία στην Ελλάδα", πρόσθεσε.
 "Κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικές συνέπειες, ιδίως για τις μικρομεσαίες συνιστώσες της ελληνικής κοινωνίας, και αρνητικές περιπλοκές για την ευρωπαϊκή οικονομία γενικότερα", υπογράμμισε ο Ρεν.

Από τη στιγμή που θα υιοθετηθεί αυτό το πρόγραμμα, "είναι πολύ σημαντικό οι πολιτικές δυνάμεις να το οικειοποιηθούν πλήρως, κάτι που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών και της ανάπτυξής της, υπό την προϋπόθεση ότι θα εφαρμοστεί αποτελεσματικά", κατέληξε.



 http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις