" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Φωτιά και λάβρα





Η Κυριακή της 12ης Φεβρουαρίου σηματοδότησε το κύκνειο άσμα της μεταπολιτευτικής περιόδου με τα δύο κόμματα εξουσίας να μετρούν τραυματικές απώλειες στην Βουλή και την πρωτεύουσα να τυλίγεται στις φλόγες με μία έκρηξη βίας και καταστροφικής μανίας που ενέσκηψε στο κέντρο της πόλης από το Θησείο έως τους Αμπελοκήπους και από τον Κεραμικό έως την Πλατεία Κλαυθμώνος.

Πυρπολήθηκαν συνολικά 45 κτήρια. Τράπεζες, καταστήματα, καφετέριες και εμπορικά κέντρα ζώστηκαν από τις φλόγες. Εμπορικές επιχειρήσεις λεηλατήθηκαν. Υποκαταστήματα των τραπεζών βρέθηκαν στο στόχαστρο των διαδηλωτών.



Τουλάχιστον 92 άτομα προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ. Στους 74 έφθασαν οι συλληφθέντες. Το ΕΚΑΒ καταμέτρησε 74 τραυματίες. Τα επεισόδια που άρχισαν πέριξ της Βουλής επεκτάθηκαν συμμετρικά σε όλο το Κέντρο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ



Οι οδομαχίες ξέσπασαν ταυτόχρονα στην Πανεπιστημίου, την Σταδίου, στο Σύνταγμα βεβαίως όπου και άρχισαν, στα στενά πίσω από το Υπουργείο Οικονομικών για να επεκταθούν στη συνέχεια, στο Ζάππειο, την Διονυσίου Αεροπαγίτου, στην Αθηνάς και την Πλατεία Κοτζιά, το Μοναστηράκι, τα Εξάρχεια ενώ σημειώθηκαν σκηνές βίας ακόμη και στην καρδιά του Κολωνακίου.



ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Την ίδια ώρα εντός Βουλής εξελισσόταν η τελευταία πράξη του ρόγχου του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος με το ΠΑΣΟΚ να χάνει τη δεδηλωμένη και να περιορίζεται στους 130 βουλευτές μετά τη διαγραφή 22 μελών της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας με απόφαση του Γ. Παπανδρέου.

Η Νέα Δημοκρατία αντιμετώπισε αναλογικά με τη δύναμη της μεγαλύτερο ιδεολογικό πρόβλημα συνοχής και μετά την ανταρσία 21 βουλευτών της κατέληξε να διατηρεί μόλις 62 έδρες στην Βουλή.

Καταλυτικά τραυματισμένο μένει το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη ο οποίος αναγκάστηκε να διαγράψει τους Μάκη Βορίδη και Άδωνη Γεωργιάδη, καρατομώντας έτσι τα δύο σημαντικότερα κοινοβουλευτικά του στελέχη.

Η επόμενη ημέρα


Υπό τις παρούσες συνθήκες η πολιτική άλγεβρα που καθορίζει πλέον το πολιτικό σκηνικό είναι αμείλικτη. Κανένα κόμμα δεν διαθέτει πλειοψηφία αλλά το παράδοξο είναι πως η κυβέρνηση Λουκά Παπαδήμου ακόμη και μετά την αποχώρηση του ΛΑΟΣ από τον κυβερνητικό συνασπισμό διαθέτει άνετη πλειοψηφία τουλάχιστον προσωρινά η οποία καθορίζεται από τουλάχιστον τα 2/3 των βουλευτών αν συμπεριληφθούν και οι τρείς βουλευτές της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η κατάσταση αυτή οδηγεί σε δύο εναλλακτικές προοπτικές. Είτε λόγω της σαφούς αδυναμίας των κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ανασυνταχθούν άμεσα θα προκριθεί η παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου με ανομολόγητη πλην όμως υπαρκτή συναίνεση, είτε το παρόν πολιτικό σύστημα θα επιταχύνει τις διαδικασίες που οδηγούν στην κάλπη και μάλιστα το γρηγορότερο δυνατόν.

Ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

Δώδεκα συνεργεία από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας και δύο συνεργεία από την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου έχουν ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών που έγιναν χθες το βράδυ σε επιχειρήσεις.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Β. Κορκίδης έχει ζητήσει ήδη με σχετική επιστολή του την ενεργοποίηση του νόμου περί αποζημιώσεων, παρά το δύσκολο της οικονομικής συγκυρίας, όπως συμπλήρωσε ο ίδιος μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ ανέφερε ότι - χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ακόμη η καταγραφή - οι ολοσχερείς ζημιές αφορούν περίπου 40 κτίρια.

Από την πλευρά του ΕΒΕΑ σημειώνεται ότι τα συνεργεία ξεκίνησαν πριν λίγη ώρα την καταγραφή και ενδεχομένως να απαιτηθεί ολόκληρη η μέρα, καθώς οι ζημιές δεν εστιάζονται μόνο στο ιστορικό εμπορικό τρίγωνο της πόλης αλλά έχουν γίνει καταστροφές σε κτίρια και επιχειρήσεις από την οδό Συγγρού μέχρι το Παγκράτι, τα Εξάρχεια και την Πλάκα.

«Για επίθεση εναντίον του πολιτισμού», έκανε λόγο επίσης σε συνομιλίες του με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Π. Καρέλλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις