" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Δεύτερο "κόμμα" στη Βουλή οι ανεξάρτητοι


Ανατροπή σκηνικού στην "παραδοσιακή" ελληνική πολιτική σκηνή. Διαβάστε πώς διαμορφώθηκε η δύναμη των κομμάτων από τις εκλογές του 2009 μέχρι και όσα ακολούθησαν της χθεσινής υπερψήφισης του "Μνημονίου 2"
|

Δεύτερο "κόμμα" στο ελληνικό Κοινοβούλιο αναδεικνύονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές, μετά -και- τη διαγραφή 45 βουλευτών από τις ΚΟ των κομμάτων, που μετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και κατά τη χθεσινή ψηφοφορία αρνήθηκαν να πράξουν, βάσει κομματικής πειθαρχίας.
Η σημερινή ημέρα ωστόσο, που ξημέρωσε με τα ελληνικά κόμματα που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο "λαβωμένα", δεν είναι παρά η κατάληξη μίας ταραχώδους πορείας, που ξεκινά από τις εκλογές του 2009.
Το μόνο κόμμα στο οποίο δεν υπήρξε αλλαγή δύναμης, είναι το ΚΚΕ.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009, το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε 160 έδρες, η ΝΔ 91, το ΚΚΕ 21, ο ΛΑΟΣ 15 και ο ΣΥΡΙΖΑ 13.
Σήμερα, η δύναμη των κομμάτων περιορίζεται στις 131 έδρες για το ΠΑΣΟΚ, στις 62 έδρες για τη ΝΔ, στις 14 για τον ΛΑΟΣ και 9 για τον τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά συνέπεια, δεύτερη δύναμη αναδεικνύονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές, που φθάνουν ήδη τους 63.
Πώς βρίσκει η επόμενη μέρα του "Μνημονίου 2" τα κόμματα
Δεκάδες βουλευτές, επέλεξαν κατά την ψηφοφορία του "Μνημονίου 2" να κινηθούν εκτός της επίσημης κομματικής γραμμής, υπερψηφίζοντας ή καταψηφίζοντας αντίστοιχα τη νέα σύμβαση.
Συνεπείς ωστόσο, τουλάχιστον όσον αφορά τις προειδοποιήσεις τους, φάνηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, των τριών κομμάτων της κυβέρνησης συνεργασίας, που προχώρησαν σε άμεση διαγραφή των διαφωνούντων από τις ΚΟ των κομμάτων.
Πιο συγκεκριμένα, από το ΠΑΣΟΚ εκτός τέθηκαν 22 βουλευτές, που είτε καταψήφισαν είτε ήταν απόντες από την ψηφοφορία.
Από το στρατόπεδο της ΝΔ, 21 βουλευτές που ψήφισαν "όχι" ή ήταν απόντες είδαν την "έξοδο", ενώ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, διέγραψε τους Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη, που υπερψήφισαν τη νέα σύμβαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις