" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Αναβάλλεται μέχρι τις εκλογές το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας;

Προς αναβολή το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας;
Την αναβολή του πακέτου διάσωσης της Ελλάδας εξετάζει η Ευρωζώνη, σύμφωνα με το Reuters, καθώς οι εταίροι μας φέρονται να θέλουν να καθυστερήσει η νέα δανειακή σύμβαση μέχρι τις επερχόμενες εκλογές.

Ενω η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup είναι σε εξέλιξη, το δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters -που επικαλείται πηγές στις Βρυξέλλες- αναφέρει ότι, ακόμα και μετά την ψήφιση του Νέου Μνημονίου και της νέας δανειακής σύμβασης από την ελληνική Βουλή και ενώ απομένουν λεπτομέρειες μόνο για το δεύτερο πακέτο στήριξης,
οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης δεν είναι ικανοποιημένοι με τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας, και την δέσμευσή τους στο Νέο Μνημόνιο. 

Κι αυτό διότι απαιτούν να ξεκαθαριστεί ότι η Ελλάδα σαν χώρα δεσμεύεται απολύτως για την εφαρμογή των σκληρών μέτρων λιτότητας τα επόμενα χρόνια πριν αποδεσμεύσουν τα 130 δισ. ευρώ της νέας δανειακής σύμβασης.

«Υπάρχουν προτάσεις για αναβολή του ελληνικού πακέτου διάσωσης ή κατάτμησής του, ώστε να αποφευχθεί η χρεοκοπία πριν τις εκλογές, αλλά δεν είναι όλοι σύμφωνοι σε αυτό» 
φέρεται να είπε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, ο αξιωματούχος φέρεται να είπε ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών θα εξετάσουν τις επιλογές που έχουν μπροστά τους στο Eurogroup  μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα και στην κανονική συνεδρίασης της Δευτέρας. 

«Υπάρχει πίεση από αρκετές χώρες να καθυστερήσουν την διαδικασία μέχρι να υπάρξει μια σαφής δέσμευση από την Ελλάδα, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει πριν διεξαχθούν εκλογές». 

Σύμφωνα με άλλους αξιωματούχους των Βρυξελλών, οι χώρες αυτές είναι η Γερμανία, η Φινλανδία και η Ολλανδία που, όπως είχε αναφέρει χτες το iefimerida.gr, εκφράζουν αμφιβολίες για το κατά πόσο δεσμεύονται τα ελληνικά πολιτικά κόμματα στην εφαρμογή του Νέου Μνημονίου. 

Πλέον, οι τρεις αυτές χώρες πιέζουν για την αναβολή της νέας δανειακής σύμβασης μέχρι να ξεκαθαριστεί το πολιτικό τοπίο από τις επερχόμενες εκλογές.

Επιπλέον, συνεχίζει το δημοσίευμα, δεν έχει γίνει ακόμα σαφές αν το νέο πακέτο θα επιφέρει τελικά την ζητούμενη μείωση του χρέους της Ελλάδας σε βιώσιμα επίπεδα (120% του ΑΕΠ) μέχρι το 2020.

Το ζητούμενο πλέον είναι -αν ευσταθούν οι πληροφορίες του Reuters- το κατά πόσον οι ευρωπαίοι εταίροι μας θα συναινέσουν στην παροχή ενός «μεταβατικού δανείου» ώστε να καλυφθούν τα ελληνικά ομόλογα που λήγουν τον Μάρτιο και να αποφύγει η χώρα την χρεοκοπία!

Αντανακλώντας αυτές ακριβώς τις πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σήμερα, πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πως υπάρχουν κάποιες χώρες που δεν μας θέλουν πια στο ευρώ...



 http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις