" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Πεδίο μάχης το Σύνταγμα-Επεισόδια και χημικά


 
Πεδίο μάχης το Σύνταγμα-Επεισόδια και χημικά
Παρά την αποπνικτική ατμόσφαιρα οι διαδηλωτές επιστρέφουν στο Σύνταγμα, προκειμένου να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στο νέο μνημόνιο.

Εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο επί της Λ. Αμαλίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα στα ΜΑΤ και τους κουκουλοφόρους έχουν μεταφθεί σε Πανεπιστημίου και Κοραή.


Διμοιρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση στη οδό Ακαδημίας στο ύψος των προπυλαίων από ομάδα νεαρών που βγήκε μέσα από το κτήριο της νομικής το οποίο βρίσκεται υπό κατάληψη.

Η ένταση προκλήθηκε λίγο πριν το συλλαλητήριο κόντρα στο νέο μνημόνιο, όταν αστυνομική δύναμη που βρίσκεται παρεταταγμένη στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη έκανε χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να απωθήσει διαδηλωτές.

 Ενώ η προσέλευση του κόσμου συνεχιζόταν,οι διαδηλωτές που βρίσκονται στη οδό Πανεπιστημίου υποχώρησαν προς τα Προπύλαια. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τραυματίες ενώ διαδηλωτές καταγγέλλουν σχέδιο διάλυσης του μεγάλου συλλαλητρίου.

 Ιατρική βοήθεια παρέχεται στους Μίκη Θεοδωράκη και Μανώλη Γλέζο, που επηρεάστηκαν από την εκτεταμένη και αναίτια χρήση χημικών των ΜΑΤ, που τηρούν εκ νέου επιθετική στάση.

Νωρίτερα ομάδες κουκουλοφόρων εκτόξευσαν μολότοφ, κομμάτια από μάρμαρο και ξύλα στη Β.Σοφίας και τη Λ. Αμαλίας.

Μ.Γλέζος: Ο ελληνικός λαός είναι εξεγερμένος

Ο ελληνικός λαός είναι ήδη εξεγερμένος και δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει εξέγερση του ελληνικού λαού, δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Φτάνοντας στο Σύνταγμα και έχοντας φανερά συμπτώματα δύσπνοιας από τη ρίψη χημικών τόνισε ότι, τα μέτρα αυτά τα οποία είναι εναντίον του ελληνικού λαού καταλύουν επιπλέον κάθε έννοια συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.

Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς έθεσε το ερώτημα γιατί δεν προκηρύχθηκαν εκλογές προκειμένου ό,τι αποφασιστεί να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού.

Η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, με αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους, από την Ομόνοια κατευθύνθηκε μέσω της οδού Σταδίου προς το Σύνταγμα, όμως λογω των εκεί επεισοδίων, οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην Ομόνοια.

Κλειστοί είναι από τις έξι το απόγευμα όλοι σταθμοί του μετρό περιμετρικά στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, κλειστοί είναι οι σταθμοί Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη. Στους άλλους σταθμούς η κίνηση του μετρό γίνεται κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις