" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

Στην Ελλάδα των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου και λοιπών ανίκανων πολιτικών : ΜΟΝΟΝ οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν!

Γράφει ο Δευκαλίων

Παρακολουθούσα σήμερα το πρωί σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή τον τέως υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να υπεραμύνεται για την οικονομική πολιτική που άσκησε το χρονικό διάστημα για το οποίο ήταν υπουργός Οικονομικών.
 

Εάν  θελήσουμε να θέσουμε τους κανόνες με τους οποίους θα κρίνουμε την θητεία του Γ. Παπακωνσταντίνου τότε είμαστε υποχρεωμένοι να υιοθετήσουμε τον ένα και μοναδικό κανόνα με τον οποίο κρίνεται η ορθότητα μιας πολιτικής: «Η Πολιτική κρίνεται εκ του αποτελέσματος».
 

Μπορεί  ο κανόνας να φαίνεται απόλυτος και θλιβερό απομεινάρι της Σταλινικής περιόδου αλλά τελικά είναι εξαιρετικά σωστός και αντικειμενικός. Διότι κακά τα ψέματα,  οι προθέσεις δεν είναι δυνατόν να κριθούν διότι ποτέ δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθεί η αυθεντικότητα και ειλικρίνεια των οποιοδήποτε προθέσεων. Ήτοι, ας λέει ότι θέλει κάποιος σχετικά με την αγαθότητα και ειλικρίνεια των προθέσεων του, ποιος μπορεί να βεβαιώσει ότι λέει την αλήθεια; Αντικειμενικά κανένας.
 

Συνεπώς  ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου δεν θα κριθεί για τις οποιεσδήποτε καλές του προθέσεις. Κάτι για το οποίο πάσχιζε στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή όταν ρωτούσε συνεχώς τους παρουσιαστές «τι πιστεύετε, είχαμε εμείς την πρόθεση στην κυβέρνηση να μειώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς;». Οι παρουσιαστές της εκπομπής απαντούσαν αρνητικά και έτσι ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου περνούσε εύκολα τη δύσκολη ερώτηση. Ο άσημος και ταπεινός Δευκαλίων θα απαντήσει όμως μεγαλόπρεπα ΝΑΙήταν στις προθέσεις της κυβέρνησης να μειώσει συντάξεις και μισθούς!
Και πως αποδεικνύεται αυτό;
 Πάρα πολύ απλά.
 

Γνώριζαν  και αυτοί όπως και όλοι όσοι ασχολούνται έστω και σε επίπεδο πληροφόρησης με την διεθνή οικονομία ότι ΔΝΤ σημαίνει άμεσα και με το καλημέρα περικοπή συντάξεων και μισθών. Άλλωστε το έλεγε και ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά. Κανόνας απαράβατος και μη διαπραγματεύσιμος. Τι πρόθεση λοιπόν είχαν όταν συζήταγαν κρυφά με το ΔΝΤ; Μήπως πως θα αυξηθούν οι συντάξεις και οι μισθοί; Άρα δεν είχαν ούτε καλή πρόθεση!
 

Πάμε  τώρα στα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου. Ύφεση και Ανεργία εκτός ορίων. Πληθωρισμός σχετικά…
υψηλός σε μία χώρα που μειώνονται οι αποδοχές, συνεχής αποβιομηχάνιση για την υφιστάμενη ισχνή βιομηχανική υποδομή, λιμός εξαθλίωση, μιζέρια. Ακόμα και οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν την περίοδο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου.
 

Να μας πει ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου ένα μα ένα τομέα που η πολιτική του απέδωσε αποτελέσματα. Αποτελέσματα πρακτικά και άμεσα ορατά στους Έλληνες. Αποτελέσματα έστω για ένα μόνον τομέα. Έτσι για να έχουμε θέμα συζήτησης.
 

Δυστυχώς  εκτός από εκδήλωση και βαθμολογία προθέσεων δεν μπορεί να πει τίποτε άλλο. Παντού αποτυχία και μαυρίλα!
 

Το  είπαμε και το ξαναλέμε: στην Ελλάδα των Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου μόνον οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν! 




http://filologos10.wordpress.com/
φωτομοντάζ  “ Το Γρέκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις