" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Την κάνουν ένας ένας : Αποχώρησε ο Μπίστης από το ΠΑΣΟΚ με βαριές κατηγορίες για τον Γ.Παπανδρέου

Την κάνουν ένας - ένας από το ΠΑΣΟΚ.Νέα αποχώρηση σήμερα του Νίκου Μπίστη , οποίος μάλιστα με επιστολή του κατηγορεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ...


«Οι λόγοι της συμπόρευσης μου με το ΠΑΣΟΚ το 2000 έχουν προ πολλού εκλείψει. Πρακτικά, όπως απεδείχθη, από το 2004. Έκτοτε η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δειλά στην αρχή και με επιταχυνόμενους ρυθμούς στην συνέχεια απομακρύνθηκε από αρχές, θέσεις και πρακτικές που είχαν κινητοποιήσει ένα τμήμα της Ανανεωτικής Αριστεράς το οποίο αρνούμενο την μετάλλαξη του ΣΥΝ συμπαρατάχθηκε με τον Κώστα Σημίτη και το εκσυγχρονιστικό εγχείρημα» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Μπίστης.

« Χωρίς σχέδιο, χωρίς ιδεολογικό στίγμα, με αντιφατικές και αλληλοαναιρούμενες πολιτικές και με διαλυτικές μοναρχικές συμπεριφορές στο εσωτερικό του κόμματος ήταν αναπόφευκτη η αδυναμία της ηγεσίας να ανταποκριθεί στο έργο της ανόρθωσης της χώρας μετά την καταστροφική πενταετία της ΝΔ. Από το “λεφτά υπάρχουν” κατέληξε στο μνημόνιο χωρίς καμία διαπραγματευτική δύναμη ενώ ώριμες μεταρρυθμίσεις αναβάλλονταν» ανέφερε αφήνωντας σαφής αιχμές προς τον Παπανδρέου.

Ο ίδιος συμπληρώνει στην επιστολή του ότι η ευθύνη για την πορεία που ακολουθήθηκε δεν βαρύνει μόνο τον Γ. Παπανδρέου και τους προσωπικούς του φίλους αλλά «και τα στελέχη που δεν αντιτάχθηκαν αλλά στην καλύτερη περίπτωση σιωπούσαν όταν δεν επικροτούσαν». Συμπεριέλαβε όμως σε αυτά και τα στελέχη «εκσυγχρονιστικής προέλευσης που εύκολα ενσωματώθηκαν στην νέα κατάσταση και στήριξαν την νέα ηγεσία σε κάθε της αλλοπρόσαλλη πρωτοβουλία την ώρα που διασκορπιζόταν μια ολόκληρη περιουσία της περιόδου 1996-2004».

Ο κ. Μπίστης καταλήγοντας επισημαίνει σχετικά με τις επόμενες κινήσεις του: «Η λύση θα έχει προοδευτικό πρόσημο. Δεν θα είναι έργο ούτε της δεξιάς, ούτε μιας συγκυβέρνησης αποτυχόντων, ούτε ενός σχήματος με ακροδεξιά στίγματα, ούτε μιας συνάθροισης τεχνοκρατών ευρέως φάσματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, της συγκρότησης μιας σύγχρονης κεντροαριστεράς θα εργαστώ στο μέλλον».

Να θυμήσουμε πάντως , πως ο κ.Μπίστης, πριν τον κάνει υπουργό ο Κ.Σημίτης, ανήκωντας στο ΣΥΡΙΖΑ, δήλωνε πως είναι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να αξαργυρώσουν τους αγώνες του με υπουργικές θέσεις.Το αντίθετο δηλαδή απ'ότι ακολούθησε, γιατί εγκατέλειψε το κόμμα του προκειμένου μεττά από λίγο καιρό να γίνει υπουργός στην κυβέρνηση Σημίτη. 


 http://planet-greece.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις