" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Νέο Γκάλοπ ΝΔ 29% - ΠΑΣΟΚ 17%. Οι νέοι τιμωρούν το ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη Μetron analysis και τον Ελεύθερο τύπο της Κυριακής η ΝΔ διατηρεί σημαντικό προβάδισμο δεν εξασφαλίζει όμως την αυτοδυναμία.Το γκάλοπ δίνει στη ΝΔ 29% και στο ΠΑΣΟΚ 17%.Σημαντικά όμως είναι τα αποτελέσματα του γκάλοπ σε ότι αφορά την "ανθρωπογεωγραφία" του...


Οι σημαντικές απώλειες του ΠΑΣΟΚ αποτυπώνονται σε όλες τις δημογραφικές κατηγορίες ανεξαιρέτως, ενώ ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά (10,8% και 10,1% αντίστοιχα) σημειώνει σε όσους αυτοτοποθετούνται στην εργατική τάξη και στους μικρομεσαίους – από τα μεγαλύτερα θύματα της κρίσης.

Στην «ακτινογραφία» των ψηφοφόρων ανά ηλικία προκύπτει ότι το ΠΑΣΟΚ συναντά το μεγαλύτερο ποσοστό του (18,7%) στις ηλικίες των 65 ετών και άνω, ενώ αντίστοιχα το «δυνατό» σημείο της Ν.Δ. είναι η ίδια ηλικιακή ομάδα (32,1%).

Οι νεαροί δίνουν «ψήφο εμπιστοσύνης» στη Ν.Δ. (16,7%) και αμέσως μετά στον ΣΥΡΙΖΑ (10,7%), ενώ «καταδικάζουν» το ΠΑΣΟΚ (8,2%). Η γενιά των 25άρηδων προτιμά τη Ν.Δ. (15,4%), ενώ στη γενιά των 35άρηδων δεύτερη επιλογή -μετά τη «γαλάζια» παράταξη- αποτελεί το ΚΚΕ.

Οι συνταξιούχοι, που από την πρώτη στιγμή άρχισαν να πληρώνουν ακριβά την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ, εμπιστεύονται κυρίως τη Ν.Δ. (28%), ακολουθούν οι νοικοκυρές (23,9%), οι γεωργοί (17,8%), οι φοιτητές (16,1%).

Το υψηλότερο ποσοστό των δημοσίων υπαλλήλων καταγράφεται στους αναποφάσιστους (16,4%) και στο ΚΚΕ (10,5%), ενώ οι άνεργοι δηλώνουν κατά πλειοψηφία (20,5%) ότι επιλέγουν λευκό ή άκυρο αλλά και την οδό των αναποφάσιστων (20,9%). Oι ιδιωτικοί υπάλληλοι ψηφίζουν, κυρίως, τη Ν.Δ. (13,8%), δεύτερη επιλογή τους είναι το ΚΚΕ (9,8%) και τρίτη το ΠΑΣΟΚ, αλλά με οριακή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ψηφοφόροι της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι, κυρίως, δημόσιοι υπάλληλοι, των Οικολόγων Πρασίνων φοιτητές και της Δημοκρατικής Συμμαχίας επίσης υπάλληλοι του δημόσιου τομέα. Οσον αφορά στις αγροτικές περιοχές, οι ψηφοφόροι έχουν εγκαταλείψει το ΠΑΣΟΚ και στρέφονται προς τη Ν.Δ., ενώ η μεσαία και η ανώτερη τάξη επιλέγουν επίσης τη Ν.Δ., μετά το ΠΑΣΟΚ, στη συνέχεια τον ΛΑ.Ο.Σ. και τον ΣΥΡΙΖΑ.

πηγή: εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις