Η παρατηρητικότητα της γραμματέας της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι έσωσε τον Πρέσβη και τους υπαλλήλους, καθώς πρόσεξε ότι ένα δέμα που είχε παραλήπτη τον ίδιο τον Πρέσβη, δεν είχε αποστολέα και το μέγεθός του ήταν αρκετά ύποπτο, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί η Πρεσβεία και να κληθεί η Γαλλική Αστυνομία, πυροτεχνουργοί της οποίας προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη του όντως παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη πακέτου.
Το περιστατικό έγινε στις 15:00 το μεσημέρι και τόσο η γαλλικές Αρχές όσο και η ΕΛ.ΑΣ πιστεύουν ότι πίσω από την απόπειρα της βομβιστικής επίθεσης βρίσκεται η ιταλική τρομοκρατική οργάνωση FAI.
Η Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Σήμερα το πρωί παρεδόθη στην ελληνική Πρεσβεία στο Παρίσι επιστολή με παραλήπτη τον Πρέσβη της Ελλάδος στη Γαλλία, χωρίς ένδειξη αποστολέα, αλλά με ένδειξη ότι προέρχεται από την Ιταλία. Το δέμα αξιολογήθηκε ως ύποπτο και η Πρεσβεία ειδοποίησε την αρμόδια υπηρεσία της Γαλλικής Αστυνομίας, η οποία επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για εκρηκτικό μηχανισμό περιορισμένης ισχύος και προχώρησε σε ελεγχόμενη έκρηξη. Το προσωπικό της Πρεσβείας είναι ασφαλές και οι εγκαταστάσεις της Πρεσβείας δεν υπέστησαν ζημιές.

 http://www.prionokordela.gr/