" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

«This is Partaaaa!» και «Πωλών λαβέ!», τα συνθήματα των Σπαρτιατών


«This is Partaaaa!» και «Πωλών λαβέ!», τα συνθήματα των ΣπαρτιατώνΣτο δρόμο για την Αθήνα βρίσκονται οι Σπαρτιάτες που έρχονται με τα πόδια στο Σύνταγμα.
Οι απόγονοι του Λεωνίδα θα αποθεωθούν βέβαια  αλλά θα μας αποζημιώσουν κι αυτοί με δύο από τα συνθήματα που έφτιαξαν για την  κυβέρνηση  που θα  τα προσφέρουν για να τα φωνάξουμε.
Ο Λεωνίδας είπε  το «Μολών λαβέ» , αλλά το σύνθημα που θα λανσάρουν οι σύγχρονοι Σπαρτιάτες  είναι το « Πωλών Λαβέ», όπως είχε προτείνει πριν μέρες το Πάμε Λουκέτο .

«Μολών λαβέ» ,όπως ξέρουμε, είπε ο Λεωνίδας, βασιλιάς της Σπάρτης,  σε απάντηση στον Ξέρξη, βασιλιά των Περσών, όταν αυτός ζήτησε να παραδώσουν  τα όπλα στο στενό των Θερμοπυλών
Η απάντηση ,  δηλαδή  «έλα να τα πάρεις» και σε πιο ελεύθερη μετάφραση, «αν τολμάς έλα, θα περάσεις πάνω από το πτώμα μου» εξόργισε τον Ξέρξη  ηγεμόνα που διέταξε, αμέσως μετά, να ξεκινήσει η ιστορική μάχη των Θερμοπυλών.
Η απάντηση «Πωλών λαβέ» είναι η απάντηση στην  τρόικα  από την κυβέρνηση, σε όσους μας λένε να πουλήσουμε κρατική γη και σημαίνει » Πουλάμε ,ελάτε μάγκες  να πάρετε» και σε πιο ελεύθερη μετάφραση «ξεπουλάμε και στήνουμε  και το σώμα μας  ακόμα για να  σας ικανοποιήσουμε».
Τώρα , μη σας εξηγήσουμε  και ποιος ηθοποιός είπε στους χολγουντιανό «300″ το «This is Sparta» και ποιοι θα πούνε » This is Parta«, στο ελληνικό ριμέικ των  » 300″ που διαδραματίζεται αυτή την εποχή στην Ελλάδα…

http://www.tsantiri.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις