" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σε θέσεις μάχης για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αρχίζει η ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή κατά την οποία ο Γ. Παπανδρέου θα ζητήσει ανανέωση της εμπιστοσύνης του Κοινοβουλίου.
Η συνεδρίαση αναμένεται να διαρκέσει περί τις 5 με 6 ώρες και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής έχουν δικαίωμα να πάρουν το λόγο όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.
Τα πράγματα όμως για τον πρωθυπουργό και το κυβερνών κόμμα δεν φαίνεται να είναι και τόσο εύκολα. Παρά το γεγονός ότι μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την Πέμπτη και τον ανασχηματισμό της Παρασκευής τα πνεύματα στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ηρέμησαν, υπάρχουν ακόμα «εστίες φωτιάς» που απειλούν να κάψουν τον πρωθυπουργό.
Τουλάχιστον 4 βουλευτές επιμένουν ότι θα καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Η Χρύσα Αράπογλου, ο Βασίλης Γιουματζίδης, ο Αλέκος Αθανασιάδης και ο Οδυσσέας Βουδούρης φαίνεται πως έχουν χαράξει κόκκινη γραμμή στο πρόγραμμα Δημοσιονομικής προσαρμογής.
Η Χρύσα Αράπογλου επιμένει στις απόψεις που εξέφρασε τις προηγούμενες μέρες, ενώ ο βουλευτής Πέλλας Βασίλης Γιουματζίδης, μιλώντας σε κυριακάτικη εφημερίδα επιμένει ότι οι εταιρείες ύδρευσης δεν θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν. Αιχμηρά ήταν τα σχόλια και των κυρίων Αθανασιάδη και Βουδούρη, οι οποίοι προκαλούν πονοκέφαλο στην Ιπποκράτους για τη στάση τους κατά την ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου στη Βουλή.
Από την άλλη τα κόμματα της αντιπολίτευσης είναι έτοιμα να επιτεθούν στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τη Μνημονιακή πολιτική. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αποκλείεται να επαναλάβει στο Κοινοβούλιο το αίτημα της ΝΔ για άμεση προσφυγή στις κάλπες.
Η φανερή ονομαστική ψηφοφορία για τη νέα ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις