" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Ανεβαίνει το πολιτικό «θερμόμετρο» Μετά τα μεσάνυχτα η ψηφοφορία για τη νέα κυβέρνηση

 
Μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να ξεκινήσει η φανερή ονομαστική ψηφοφορία που εντάσσεται στο πλαίσιο της πρότασης του πρωθυπουργού για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως τις 20:00 με 20:30 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των περισσοτέρων βουλευτών που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο των ομιλητών.

Στη συνέχεια θα πάρει το λόγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα ενημερώσει για όσα εξελιχθήκαν στο πρόσφατο Eurogroup, αλλά και για την πιθανή ανατροπή στη διαδικασία ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός θα εξηγήσει την ανάγκη άμεσης ψήφισης τόσο του Μεσοπρόθεσμου όσο και των εφαρμοστικών νόμων, η οποία ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί σε μία μόνο κοινοβουλευτική διαδικασία, την Πέμπτη 30 Ιουνίου.

Από τις 9 το βράδυ και μετά τη συζήτηση θα μονοπωλήσουν οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών, ώστε λίγο πριν τα μεσάνυχτα να κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, «η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση επι των προγραμματικών δηλώσεων και το αργότερο τη δωδεκάτη νυκτερινή ώρα…», πιθανότατα όμως να μην τηρηθεί κατά γράμμα ο Κανονισμός και η έναρξη της ψηφοφορίας να πραγματοποιηθεί περίπου στη 1 τα ξημερώματα.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις