" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ των Αστυνομικών της Στερεάς στα νέα μέτρα



-Σε λίγο εκτός από τους αγανακτισμένους πολίτες θα έχουμε τους εξαγριωμένους και εξαθλιωμένους Αστυνομικούς
-"Συναίνεση στο έγκλημα της δολοφονίας των Σωμάτων Ασφαλείας ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ", λένε οι Αστυνομικοί...


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί στο Αστ. Μέγαρο στη Λαμία οι Αστυνομικοί της Στερεάς Ελλάδας.

Στο ψήφισμα, που εξέδωσαν και επέδωσαν στην φυσική και πολιτική ηγεσία, διατρανώνουν την αντίθεσή τους στη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, τονίζοντας ότι ένα τέτοιο σχέδιο καταδικάζει τα Σώματα Ασφαλείας σε υπολειτουργία και τους οδηγεί στην εργασιακή, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.

Συνένοχοι στο έγκλημα δεν θα γίνουμε, λένε οι αστυνομικοί και καλούν  τους πολιτικούς μας ταγούς να αντιληφθούν ότι εκλέχθηκαν από τον ελληνικό λαό για την προάσπιση των συμφερόντων του και όχι για την προσπάθεια εξόντωσής του.



Διαβάστε παρακάτω το ψήφισμα διαμαρτυρίας
:
ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛ.ΑΣ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΦΩΚΙΔΑΣ – ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ - ΕΥΒΟΙΑΣ

  Λαμία, 20 Ιουνίου 2011
Ψ Η Φ Ι Σ Μ  Α    Δ Ι  Α Μ Α Ρ Τ  Υ Ρ Ι Α Σ                                     
      Εμείς, οι Πρωτοβάθμιες Ενώσεις, Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Φωκίδας, Ευρυτανίας και Ευβοίας, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα στη Λαμία, έχοντας ως γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των Ελλήνων πολιτών, την διασφάλιση της ευνομίας στη χώρα και την προάσπιση των εργασιακών, οικονομικών και θεσμικών συμφερόντων των μελών που εκπροσωπούμε, αφού μελετήσαμε ενδελεχώς τις διατάξεις του προς ψήφιση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και ιδιαίτερα τις διατάξεις που αναφέρονται στην μελέτη των περικοπών για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δηλώνουμε απερίφραστα την αντίθεσή μας στην ψήφιση ενός τέτοιου σχεδίου το οποίο ουσιαστικά καταδικάζει τα σώματα ασφαλείας σε υπολειτουργία και κατά συνέπεια στην αφάνεια και οδηγεί τους εργαζομένους σε αυτά στην εργασιακή, οικονομική και κοινωνική εξαθλίωσή τους. Συγκεκριμένα απορρίπτουμε πλήρως τις διατάξεις οι οποίες προβλέπουν περικοπές στις πιστώσεις του προϋπολογισμού ύψους 315 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 16,4%, τα επόμενα χρόνια, από τα οποία τα 260 εκατ. ή ποσοστό 15% αφορούν την μισθοδοσία του προσωπικού και οι οποίες εξειδικεύονται ως εξής:
  • Μείωση κατά 189,39 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 12,6% για καταβολή μισθών ενστόλου και πολιτικού προσωπικού,
  • Μείωση 70,54 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 49,2% των δαπανών για καταβολή πρόσθετου μισθολογικού χαρακτήρα παροχών,
  • Μείωση για μετακινήσεις ενστόλου προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας κατά 11,79 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 23,3%,
  • Μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 13,75 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 13,4%,
  • Μείωση για προμήθεια υλικοτεχνικού και λοιπού εξοπλισμού κατά 20,79 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 28,6% και
  • Μείωση δαπανών για την παραγωγή νέου τύπου διαβατηρίων κατά 8,16 εκατ. Ευρώ ή ποσοστό 16,8% .
    Αβίαστα λοιπόν απορρέει το συμπέρασμα ότι τα ανάλγητα, όσο και άδικα αυτά μέτρα, τα οποία δόλια έχουν χαρακτηριστεί ως μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αντί για μέτρα εξαθλίωσης και αφανισμού των σωμάτων ασφαλείας και των εργαζομένων σε αυτά, οδηγούν στην υπολειτουργία αυτών, καταδικάζοντας την ελληνική κοινωνία να ζει στην ανασφάλεια, παραδίδοντας τη χώρα στην ανομία ή την αυτοδικία. Κύριοι κυβερνώντες μόνο στην επιστήμη των μαθηματικών δύο αρνητικά πρόσημα δίνουν θετικό αποτέλεσμα, στην οικονομία και στην ασφάλεια πάντα θα δίνουν αρνητικό αποτέλεσμα. Την ώρα όμως που εκδηλώνεται αυτή η ανερυθρίαστη επίθεση σε βάρος των εισοδημάτων των μισθωτών και των συνταξιούχων, επιβάλλοντας παράλληλα βάρβαρες και οριζόντιες περικοπές για το ύψιστο αγαθό της ασφάλειας των ελλήνων πολιτών, αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν προβλέπονται έσοδα για τα έτη 2011 και 2012 από την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, από αυτούς δηλαδή που στερούν πόρους από τον τίμιο έλληνα εργαζόμενο φορολογούμενο, όπως είναι και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας. Στην προσπάθεια δε της κυβέρνησης να βάλει ακόμη πιο βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο, όχι όμως σε αυτούς που λυμαίνονται ή αυτούς που καταχράστηκαν το ελληνικό δημόσιο χρήμα, όπως είχε δεσμευτεί, αλλά δυστυχώς στο μεγαλύτερο μέρος της τιμίως αγωνιζομένης ελληνικής εργατικής τάξης, επιστρατεύονται νέοι, εξαιρετικά «ευρηματικοί», άμεσοι και έμμεσοι φόροι. Για όλους τους ως άνω αναλυτικά εκτεθέντες λόγους δηλώνουμε την πλήρη αντίθεση μας στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο απομυζεί και τα ελάχιστα μέσα που μας επέτρεπε να έχουμε μια αξιοπρεπή διαβίωση και αξιώνουμε τα εξής:
  • ΟΧΙ στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής.
  • ΟΧΙ στην μείωση για λειτουργικές δαπάνες και για προμήθεια υλικοτεχνικού εξοπλισμού για τις αστυνομικές υπηρεσίες.
  • ΟΧΙ στην καταδίκη τους σε υπολειτουργία.
  • ΟΧΙ στην λεηλασία των εισοδημάτων των μισθωτών-ενστόλων.
  • ΟΧΙ στην μείωση της πενιχρής αποζημίωσης για εργασία πέραν του πενθημέρου και νυχτερινά.
  • ΟΧΙ στην υποβάθμιση των Υπηρεσιών ασφαλείας.
  • ΟΧΙ στην υπαγωγή μας στον κανόνα μία πρόσληψη για κάθε δέκα αποχωρήσεις.
  • ΟΧΙ και άλλες περικοπές στις συντάξεις και στην περικοπή του εφάπαξ,
  •  
  • Κάλυψη των απαραίτητων κενών οργανικών θέσεων, προκειμένου να βγουν οι αστυνομικές υπηρεσίες από το τέλμα που έχουν περιέλθει.
   Δηλώνουμε ότι το συνδικαλιστικό μας κίνημα θα αγωνιστεί, μαζί με την ελληνική κοινωνία, πέρα από συντεχνιακές λογικές, για να υπάρχουν συνθήκες ασφαλείας σε όλη τη χώρα και για όλους τους συμπολίτες μας.
   Διατρανώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστούν πολιτικές που πέρα από αγανακτισμένους πολίτες, μας μετατρέπουν σε εξαγριωμένους και εξαθλιωμένους αστυνομικούς!!!!!!!!!
ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΜΕ
Καλούμε δε τους πολιτικούς μας ταγούς να αντιληφθούν  ότι εκλέχθηκαν από τον ελληνικό λαό για την προάσπιση των συμφερόντων του και όχι για την προσπάθεια εξόντωσής του.
Οι  Πρόεδροι

Εν.
Αξ/κων Στερεάς
Εν. Αστ/κων Υπ. Φθ/δας Εν. Αστ/κων Υπ. Βοιωτίας Εν. Αστ/κων Υπ. Φωκίδας Εν. Αστ/κων Υπ. Ευρυτ. Εν. Αστ/κων Υπ. Ευβοίας
           
           
ΜΠΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥΛΙΤΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΟΥΛΙΑΚΗΣ
Γεώργιος Δημήτριος Ηλίας Δρόσος Δημήτριος Γεώργιος









 

http://www.lamiareport.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις