" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε το θάνατο Λάντεν - Απειλεί τις ΗΠΑ: «Το αίμα του θα γίνει τα δάκρυά σας»



- Με δήλωση στο διαδίκτυο, η οργάνωση επιβεβαίωσε την εκτέλεση του ηγέτη της
- Ορκίζεται εκδίκηση: «το αίμα του δε θα πάει χαμένο» λέει
- Η επιβεβαίωση έρχεται μια μέρα μετά τις θεωρίες συνωμοσίας πως ο Νο2 της οργάνωσης «έδωσε» τον Λάντεν στους Αμερικανούς
- Πληροφορίες ότι η Αλ Κάιντα ετοίμαζε επιθέσεις στην επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου

Μπορεί η άρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών να δώσουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες που θα αποδεικνύουν αδιάσειστα την εκτέλεση του μπιν Λάντεν να έχουν προκαλέσει σκεπτικισμό και κάθε είδους σχόλια στην παγκόσμια κοινή γνώμη, όμως η επιβεβαίωση που χρειάζονταν έρχεται από τον ίδιο τον... εχθρό. Την αλ Κάιντα.

Η οργάνωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, με μια δήλωση της στο διαδίκτυο επιβεβαίωσε ότι ο ηγέτης της έπεσε νεκρός κατά την επιδρομή των Αμερικανών κομάντο στο κρησφύγετο του Αμποταμπάντ, μετέδωσαν πρώτα το Reuters και το Associated Press. Υπόσχεται εκδίκηση με τη φράση «το αίμα του δε θα πάει χαμένο» και προειδοποιεί με επιθέσεις τόσο τις ΗΠΑ όσο και τους συμμάχους τους, μεταξύ αυτών και το Πακιστάν.

«Η αλ Κάιντα εξέδωσε την 6η Μαΐου 2011 μία ανακοίνωση σε ισλαμιστικούς ιστοτόπους με την οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο του ηγέτη της Οσάμα Μπιν Λάντεν», ανέφερε το SITE, το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοτόπων.

«Ο μαχητής σεΐχης (...) Άμπου Αμπντάλα Οσάμα Μπιν Μοχάμεντ Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε (...) από τις σφαίρες της προδοσίας και της αποστασίας», επισημαίνει η οργάνωση στην ανακοίνωσή της. «Η χαρά θα γίνει λύπη. Το αίμα του θα γίνει ένα με τα δάκρυά τους», προειδοποιεί τους Αμερικάνους. Σύμφωνα με το Associated Press, η επιστολή έχει ημερομηνία 3 Μαΐου.

Η αλ Κάιντα δεσμεύθηκε να μην αποκλίνει από το δρόμο του ένοπλου αγώνα και πρόσθεσε ότι το αίμα του μπιν Λάντεν «είναι πολύ πολύτιμο για εμάς και για κάθε μουσουλμάνο για να χύνεται μάταια».

«Θα παραμείνει (το αίμα του μπιν Λάντεν), με την άδεια του Αλλάχ, μία κατάρα θα κατατρέχει τους Αμερικανούς και τους πράκτορές τους και θα τους κυνηγά μέσα και έξω από τις χώρες τους», αναφέρει στο μήνυμά της η αλ Κάιντα, σύμφωνα με τη μετάφραση του SITE.

«Η ευτυχία τους θα μετατραπεί σε λύπη και το αίμα τους θα αναμειχθεί με τα δάκρυά τους. Καλούμε όλους τους μουσουλμάνους του Πακιστάν, όπου σκοτώθηκε ο σεΐχης Οσάμα, να εξεγερθούν και να εξαγνίσουν τη ντροπή που έχει επιφέρει στη χώρα μία συμμορία προδοτών και κλεφτών (...) και γενικά να εξαγνίσουν τη χώρα τους από τη βρώμα των Αμερικανών που έσπειραν τη διαφθορά», επισημαίνει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η αλ Κάιντα ανακοίνωσε ότι σύντομα θα μεταδώσει ένα ηχητικό μήνυμα το οποίο ηχογράφησε ο Μπιν Λάντεν μία εβδομάδα πριν το θάνατό του. Σημειώνεται πως από τις πρώτες μέρες μετά την επιχείρηση, οι ΗΠΑ είχαν δηλώσει πως περίμεναν ηχογραφημένο μήνυμα του Οσάμα.

Και πάλι, όμως, υπάρχει ο σκεπτικισμός. Γιατί η δήλωση επιβεβαίωση των όσων υποστηρίζουν οι ΗΠΑ έρχεται μια μόλις μέρα μετά τα δημοσιεύματα που ήθελαν τον Νο2 της αλ Κάιντα, Αϊμάν αλ Ζαουάχρι, τον άνθρωπο που θα αντικαταστήσει τον μπιν Λάντεν στην ηγεσία της οργάνωσης, να είναι εκείνος που συνεργάστηκε με τις ΗΠΑ για να βρουν που βρισκόταν ο Λάντεν!

Πακιστανός αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών δήλωσε ότι ο Μπιν Λάντεν και ο υπαρχηγός του, αλ Ζαουάχρι, είχαν μία φιλονικία πριν έξι χρόνια για το μοίρασμα χρημάτων χωρίς όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.


newsit
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις