" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Ραπτόπουλο-Άγραφα 1-3

Κυριάρχησαν τα Άγραφα στον δεύτερο ημιτελικό και δίκαια πήραν την νίκη, που συνεπάγεται με πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία τους στους τελικούς αγώνες των Play off. Η ομάδα του Κατσαντώνη επικράτησε του τοπικού Ραπτοπούλου με σκορ 1-3.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου έκαναν εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και με την παρουσία τους και την απόδοση τους έβαλαν γερές βάσεις για την σπουδαία εκτός έδρας νίκη. Στο δεύτερο μέρος οπισθοχώρησαν, για να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα και το ματς πήρε άγρια ομορφιά, όμως με γκολ στην κόντρα επίθεση εξασφάλισαν την νίκη.
Το Ραπτόπουλο του Άκη Ανδρεάκη έκανε απογοητευτικό πρώτο ημίχρονο, όπου η απόδοση της ομάδας ήταν κάκιστη. Η τοπική ομάδα σε καμία στιγμή στο πρώτο μέρος δεν φάνηκε να έχει καλά πατήματα και σωστές κινήσεις. Με την είσοδο του Τύμπα στο δεύτερο μέρος οι «ακρίτες» είχαν άλλη επιθετική ώθηση και κατάφεραν να μπουν και πάλι στο παιχνίδι.
Ο ημιτελικός διεξήχθη το Σάββατο στο γήπεδο του Ραπτοπούλου. Τον παρακολούθησαν περίπου 70 με 80 φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και οπαδοί των Αγράφων. Το δεύτερο μέρος έγινε κάτω από συνεχή βροχόπτωση.


Η διάταξη του Ραπτοπούλου
Με σύστημα 4-4-2 παρατάχτηκε η τοπική Δόξα. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ρεσίτης. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Ζήκας και αριστερός ο Μυρισιώτης. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κορέντζελος ,με τον Φάνη Ντζίμα. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Στέφανος Γούλας, με τον Φάνη Μπαστάνη. Δεξιά στο κέντρο ξεκίνησε ο Σκεπετάρης και αριστερά ο Καρανταλής. Στην επίθεση των γηπεδούχων ήταν ο Παππάς με τον Λάμπρο Γούλα.

Η διάταξη των Αγράφων
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου κατέβηκαν με σύστημα 4-4-2. Την εστία υπερασπίστηκε ο Γιώργος Καλύβας. Δεξί μπακ ήταν ο Ζωχάκης και αριστερό ο Λάμπρος Σβερώνης. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτελούσε ο Ηλιάδης, με τον Τσιγαρίδα. Στο κέντρο στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Κατής, με τον Ταξιάρχη Καλύβα. Δεξιά στην μεσαία γραμμή ήταν ο Μάρκης και αριστερά ο Πατρώνης. Στην επίθεση ξεκίνησε ο Γουλέτας με τον Κώστα Καλύβα.

Χρέη γιατρού ο Σερπάνος
Ο 39χρονος Δημήτρης Σερπάνος εκτέλεσε χρέη γιατρού αγώνα. Ο ποδοσφαιριστής των Αγράφων τραυματίστηκε σε προπόνηση της ομάδας του και έσπασε το αριστερό του χέρι και θα χάσει όλους τους τελικούς αγώνες. Οι συμπαίκτες του, αφιέρωσαν  στον Σερπάνο και τα τρία τέρματα που σκόραραν. 


Έπαιξε μετά από 3 χρόνια
Επανεμφανίστηκε ο 21χρονος αριστερός μπακ Φάνης Μπαστάνης του Ελευθερίου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής είχε υποστεί ρήξη χιαστών στο ματς Ραπτόπουλο-Κρέντη το 2008 για την 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος, το οποίο είχε διακοπεί εξαιτίας σοβαρών επεισοδίων προς τον διαιτητή Ταξιάρχη Χρυσικό. Από την Δόξα δεν αγωνίστηκε ο Νίκος Ρηγόπουλος και ο Πάνος Παπαδήμος.

Α΄ μέρος

Μπροστά με υπέροχο γκολ του Ταξιάρχη Καλύβα
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ πιο δυνατά από το πρώτο λεπτό, έλεγξαν την αναμέτρηση και πήραν από νωρίς το προβάδισμα. Μόλις στο 18ο λεπτό ο 19χρονος Ταξιάρχης Καλύβας με όμορφο γυριστό σουτ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του.

Από την άσπρη βούλα το 0-2
Τα Άγραφα συνέχιζαν να έχουν τον έλεγχο της αναμέτρησης και με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Άλκη Κατή προηγήθηκαν με 0-2.


Οι καλύτερες φάσεις
9΄ : Ο Κατής από αριστερά βρήκε τον Γουλέτα, αυτός εξ επαφής πλάσαρε τον Ρεσίτη, ο οποίος απέκρουσε σωτήρια. Ο έμπειρος παίκτης θα μπορούσε να γύριζε την μπάλα σε αμαρκάριστους συμπαίκτες του.
15΄ : Ο Παππάς βρήκε τον Γούλα Λ., που μέσα από την περιοχή και δεξιά σούταρε άτσαλα με την μπάλα να φεύγει απελπιστικά άουτ.
16΄ : Δυνατό σουτ του Κατή εκτός περιοχής πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.
18΄ : Ο Γουλέτας σέντραρε από δεξιά και ο Καλύβας Τ., εξ επαφής χωρίς πίεση με πανέμορφο γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Ρεσίτη και άνοιξε το σκορ γράφοντας το 0-1.
27΄ : Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι, ισχυριζόμενοι ότι ο Ζήκας κοντρόλαρε με το χέρι, ανακόπτοντας τον Καλύβα Κ. Ο ρέφερι Κέκελος σωστά δεν καταλόγισε κάτι.
35΄ : Ο Γούλετας βρέθηκε μέσα στην περιοχή σε θέση δεξιά και ανατράπηκε από τον Μυρισιώτη, κερδίζοντας το πέναλτι. Ο Κατής ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, πλάσαρε στο κέντρο του τέρματος και διαμόρφωσε το 0-2.
41΄ : Ο Μπαστάνης Θ.(Ν) εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Καρανταλής από κοντά πήρε την κεφαλιά, η οποία πέρασε ελάχιστα πάνω από το τέρμα του Κατσαντώνη.

Β΄ μέρος

Αντέδρασε η Δόξα και μπήκε ξανά στο παιχνίδι
Το Ραπτόπουλο παρουσίασε τελείως διαφορετικό πρόσωπο στην επανάληψη. Ανέβασε την απόδοση του, πίεσε και απείλησε σε πολλές περιπτώσεις.

Ρώσικη ρουλέτα το ματς
Άγρια ομορφιά πήρε το παιχνίδι μετά το τέρμα των γηπεδούχων. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι δυο ομάδες απώλεσαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν.

Τέλος στο άγχος με γκολ του Κώστα Καλύβα
Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων Κώστας Καλύβας σκόραρε και έδωσε τέλος τον άγχος των φιλοξενούμενων. 


Οι καλύτερες φάσεις
53΄ : Ο Ζωχάκης έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Μάρκης από την δεξιά γωνία της μικρής περιοχής σούταρε άουτ από το δεξί δοκάρι της Δόξας.
55΄ : Δυνατό σουτ του Μπαστάνη Θ.(Ν) από τα όρια της μεγάλης περιοχής κατέληξε άουτ από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
58΄ : Ο Τύμπας μπήκε ταχύτατα στην περιοχή από αριστερά, έφτασε απέναντι στον Καλύβα Γ., πλάσαρε από δύσκολη θέση, όμως ο Μάρκης απομάκρυνε λίγο πριν την γραμμή το πλασέ του ικανότατου μέσου της Δόξας.
59΄ : Ο Θεοχάρης έκανε εξαιρετική προσπάθεια από δεξιά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Γουλέτα, που από την μικρή περιοχή χωρίς πίεση σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Ραπτοπούλου.
62΄ : Σουτ του Γούλα Σ. πέρασε λίγο άουτ.
65΄ : Ο Ντζίμας Θ. με μπαλιά ακριβείας από το κέντρο τροφοδότησε τον Γούλα Λ., που βρέθηκε μόνος απέναντι στον Καλύβα πλάσαρε υποδειγματικά και μείωσε σε 1-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον ημιτελικό.
72΄ : Ο Ηλιάδης εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, η κεφαλιά του Κατή από κοντά έφυγε πάνω από την εστία των γηπεδούχων.
77΄ : Μετά από σύγχυση στην περιοχή των Αγράφων, ο Γούλας Λ. πάσαρε στον αμαρκάριστο Παππά, ο οποίος από κοντά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των διχτύωνμ χάνοντας μοναδική ευκαιρία.
86΄ : Σουτ του Καλύβα Κ. εκτός περιοχής απέκρουσε ο Ρεσίτης.
88΄ : Μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή των Αγράφων ο Ανδρεάκης έδωσε στον Κορέντζελο, το πλασέ του οποίου απέκρουσαν με υπερένταση οι αμυντικοί των Αγράφων λίγο πριν την γραμμή του τέρματος.
89΄ : Σε υποδειγματική αντεπίθεση των Αγράφων, ο Καλύβας Τ. με κάθετη έβγαλε τον αδερφό του Καλύβα Κ. απέναντι στον Ρεσίτη, αυτός τον πλάσαρε υποδειγματικά στην έξοδο και διαμόρφωσε το τελικό 1-3.
91΄ : Σουτ του Μπαστάνη Θ.(Ν) εκτός περιοχής μπλόκαρε στην αριστερή του γωνία ο Καλύβας Γ.

Κίτρινες κάρτες
Μυρισιώτης, Γούλας Σ., Σκεπετάρης, Γούλας Λ., Παππάς, Μπαστάνης Θ.(Ν), Πατρώνης

Διακριθέντες
Ραπτόπουλο : Μπαστάνης Θ.(Ν), Τύμπας
Άγραφα : Καλύβας Τ., Γουλέτας, Κατής, Καλύβας Κ.


Δηλώσεις προπονητών

Άκης Ανδρεάκης (Ραπτόπουλο) : «Γενικά έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι, χωρίς σκοπιμότητες και ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί και δεχτήκαμε δυο τέρματα από δικά μας αμυντικά λάθη. Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσαμε την απόδοση μας, μειώσαμε το σκορ, είχαμε ευκαιρίες και για άλλο τέρμα. Στα τελευταία ανεβήκαμε ψηλά να πετύχουμε την ισοφάριση, δεν τα καταφέραμε με αποτέλεσμα να δεχτούμε το γκολ στο τέλος. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια, που καταβάλλανε. Επίσης θέλω να συγχαρώ την ομάδα των Αγράφων για την πρόκριση στο τέλος και εύχομαι καλή συνέχεια.»

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) : «Συγχαρητήρια και στις δυο ομάδες και στους ποδοσφαιριστές μου, ιδιαίτερα για την μεγάλη προσπάθεια, για την κατάκτηση ενός στόχου για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου, να βρισκόμαστε στην τελική φάση απέναντι στο πιο ιστορικό σωματείο του νομού μας τον ΑΠΟΚ το Βελούχι. Συγχαρητήρια επίσης στην διοίκηση της ομάδας για την προσπάθεια, που κάνει, όπως και στους φιλάθλους μας. Συγχαρητήρια στην διαιτησία, που ήταν άψογη μια ακόμη φορά, πιστεύουμε συνδράμει θετικά στην ποιοτική ανάπτυξη του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Εμείς πετύχαμε εν μέρει τους στόχους μας και ανανεώνουμε τον επόμενο στόχο, στο παιχνίδι με το Βελούχι Ελπίζουμε τα επόμενα  παιχνίδια να είναι πραγματική διαφήμιση για το ποιοτικό τοπικό ποδόσφαιρο και ελπίζουμε πάντα ο καλύτερος να κερδίσει το πρωτάθλημα και να είναι ο μελλοντικός πρεσβευτής του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου. Καλή επιτυχία σε όλους τους παράγοντες, που συνδράμουν στην ποιοτική αναβάθμιση του Ευρυτανικού ποδοσφαίρου

Συνθέσεις ομάδων

Ραπτόπουλο (Άκης Ανδρεάκης) : Ρεσίτης, Ζήκας(69΄ Ανδρεάκης), Μυρισιώτης(26΄ λ.τρ. Μπαστάνης Θ.(Ε)), Γούλας Σ., Σκεπετάρης, Καρανταλής(46΄ Τύμπας), Γούλας Λ., Κορέντζελος, Παππάς, Μπαστάνης Θ.(Ν), Ντζίμας Θ.

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Ζωχάκης, Σβερώνης Λ.(63΄ Κίτσιος Χ.), Τσιγαρίδας, Ηλιάδης, Κατής, Μάρκης, Καλύβας Τ., Καλύβας Κ., Γουλέτας(76΄ Γατής Β.), Πατρώνης(46΄ Θεοχάρης)

Διαιτητής : Πάνος Κέκελος (Αιτωλοακαρνανίας)
1ος Βοηθός : Βασίλης Σπυράτος (Αιτωλοακαρνανίας)
2ος Βοηθός : Πάνος Φωτόπουλος (Αιτωλοακαρνανίας)



Πηγή : EvrytaniaSport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις