" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Επιστροφή στους τίτλους για την ΑΕΚ με σοβαρά επεισόδια!

Η ΑΕΚ επικράτησε με σκορ 3-0 του Ατρομήτου και κατέκτησε το τρόπαιο του Κυπελλούχου Ελλάδας μετά από 9 χρόνια.
Θλιβερές εικόνες εκτυλίχθησαν λίγο μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου, με θύματα αυτή τη φορά τους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου.

Αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης από τον Τάσο Κάκο, ο αγωνιστικός χώρος γέμισε από εκατοντάδες οπαδούς της ΑΕΚ, οι οποίοι μπήκαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν με τους παίκτες της ομάδας τους την κατάκτηση του Κυπέλλου.
Ενώ όλα έδειχναν ότι κυλούσαν ομαλά, ξαφνικά μια μερίδα φιλάθλων της ΑΕΚ επιτέθηκε στους παίκτες του Ατρόμητου που είχαν μείνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ενώ η αστυνομία ήταν απούσα. Για μερικά δευτερόλεπτα φίλαθλοι και ποδοσφαιριστές ήρθαν στα χέρια, ενώ η κατάσταση ηρέμησε λίγο μετά, με την παρέμβαση της αστυνομίας.
Η αστυνομία προχώρησε σε 60 προσαγωγές και 11 συλλήψεις, ενώ από τα επεισόδια έχουν τραυματιστεί 9 αστυνομικοί και δυο οπαδοί.
Τον πρώτο τίτλο της μετά το 2002 και τη νίκη της επί του Ολυμπιακού πανηγυρίζει η ΑΕΚ σε έναν… «κολασμένο» τελικό απέναντι στον Ατρόμητο που τη βρήκε νικήτρια με 3-0 χάρη στα γκολ των Λυμπερόπουλου, Μπαχά και Καφέ. Ιδιαίτερη σημασία για τον Μεσσήνιο επιθετικό έχει το συγκεκριμένο τρόπαιο, αφού είναι ο πρώτος τίτλος που κατέκτησε στην καριέρα του.
Σε μια χρονιά γεμάτη εντάσεις, πάθη και αποτυχίες, η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στη «γη της επαγγελίας», αφού πήρε τον πρώτο της τίτλο μετά από εννιά χρόνια, με τον Νίκο Λυμπερόπουλο MVP και τα… επεισόδια να κλέβουν την παράσταση. Ενδεικτικό της «δίψας» του κόσμου του «δικεφάλου», το ντου με το σφύριγμα της λήξης που βέβαια δεν περιορίστηκε σε πανηγυρισμούς αλλά και σε αντεγκλίσεις με τους οπαδούς του Ατρόμητου.

A' Ημίχρονο:
Ισορροπημένο ήταν το ματς στο πρώτο ημίχρονο με τους δυο αντιπάλους να αναλώνονται στην εξουδετέρωση των επιθετικών του των αντιπάλων τους.
Ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με 4-3-3 και προσπάθησε να διατηρήσει τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής.
Από την πλευρά της η ΑΕΚ , με σύστημα 4-4-2, είχε ελαφριά υπεροχή χωρίς όμως να καταφέρνει να «πατήσει» περιοχή του Ιτάνζ.
Το γόρδιο δεσμό «έλυσε» ο Νίκος Λυμπερόπουλος ο οποίος από θέση οφσάιντ με υπέροχη κεφαλιά από σέντρα του Σκόκο, άνοιξε το σκορ για την ΑΕΚ.
Β' Ημίχρονο:
Ο Ατρόμητος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και έχασε δυο σημαντικές ευκαιρίες, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ισοφαρίσει.
Στο 57’ έγινε η φάση του αγώνα με τον Ιτάνζ να αποκρούει με υπερένταση κεφαλιά του Δέλλα και να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, στη συνέχεια οι παίκτες της ΑΕΚ προσπάθησαν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα από κοντά όμως δεν τα κατάφεραν.
Αν και ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν πολύ κακός, για πολύ μεγάλο διάστημα, με την ΑΕΚ να μη δείχνει ικανή για δεύτερο γκολ, σε μια απρόβλεπτη στιγμή κατάφερε να «τελειώσει» ουσιαστικά τον τελικό.
Ήταν το 78’ όταν από πάσα του Λαγού ο Καφές με εξαιρετικό τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Μπαχά κι αυτός έκανε το 2-0 για την Ένωση δίνοντας το έναυσμα για έξαλλους πανηγυρισμούς στην «κιτρινόμαυρη» πλευρά του ΟΑΚΑ.
Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον το δρόμο του, με την ΑΕΚ να φτάνει και σε τρίτο γκολ όταν ο Καφές στο 84’ βγήκε μόνος απέναντι από τον Ιτάνζ και πλάσαρε εύστοχα για να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην πρώτη κατάκτηση τίτλου του «δικεφάλου» μετά από εννέα χρόνια!
Με τη λήξη ωστόσο, ακολούθησε χάος, αφού έγιναν φοβερά επεισόδια μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ αρχικά με τους παίκτες του Ατρόμητου, στη συνέχεια με την αστυνομία και ακολούθως των οπαδών του Ατρόμητου με την αστυνομία.

To φλιμ του αγώνα:
85' Ο Καφές με ατομική ενέργεια και ωραίο πλασέ γράφει το 3-0.

78' Σέντρα του Λαγού από την αριστερή πλευρά, στραβοκλοτσιά του Καφέ που μετατρέπεται σε ασίστ προς τον Μπαχά, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σκοράρει με αριστερό πλασέ. 0-2.

59'. Ο Τάτος βρίσκεται φάτσα με τον Σάχα, ωστόσο το τάκλιν του Μανωλά αποτρέπει την ισοφάριση.
57'. Eξαιρετική απόκρουση του Ιτάνζ σε κοντινή κεφαλιά του Δέλλα έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Καράμπελα. Στην εξέλιξη της φάσης ο Δέλλας έχει νέα ευκαιρία για το 2-0, αλλά το σουτ του καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.
53'. Καρφωτή κεφαλιά του Μπαζίντσκι από σέντρα - φάουλ του Νεμπεγλέρα στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, η μπάλα αναπηδά στο χόρτο και φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Σάχα.
47’ . Ο Καμαρά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά αλλά η μπάλα, από την κεφαλιά του Αναστασάκου, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σάχα.
36’ Ο Μπαχά βρέθηκε δεξιά στην περιοχή του Ατρομήτου, δοκίμασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, όμως ο Ιτάνζ απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.
33' λεπτό: Αναγκαστική αλλαγή - πλήγμα για τον Χιμένεθ με την έξοδο του τραυματία Σκόκο, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Μπαχά.
28'. Ο Λυμπερόπουλος δέχεται σε αντικανονική θέση (οφσάιντ) τη σέντρατου Σκόκο και με γυριστή κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι ανοίγει το σκορ για την ΑΕΚ. 0-1.

23’ Ο Καμαρά μπήκε από δεξιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, προσπάθησε με μία παράλληλη μπαλιά να βρει τον Αναστασάκο, ο οποίος βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση, όμως ο Γεωργέας πρόλαβε και έκοψε την μπάλα.
4’ Πρώτο σουτ στον αγώνα για τον Ατρόμητο από τον Σκόνδρα, η μπάλα άουτ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Δώνης):Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Ολιβέιρα, Μπαζίνσκι, Τάτος, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαγκανόφσκι, Καμαρά, Αναστασάκος
Στον πάγκο: Μιχαηλίδης, Σαμπού, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Καραγκούνης, Δάρλας, Καραλής
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):Σάχα, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο, Μπλάνκο
Στον πάγκο:Αραμπατζής, Καφές, Ματέος, Λεονάρντο, Μίτσελ, Μπαχά, Γκέντσογλου
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Τρύφων (Δράμας)
ΤΕΤΑΡΤΟΣ: Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)
20:28 Ένταση μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων... τη στιγμή που από τα μεγάφωνα του γηπέδου ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος. Αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν προκειμένου να ξεκινήσει χωρίς προβλήματα ο μεγάλος τελικός.

Τα πλάνα του Δώνη
Ο Ατρόμητος θα αγωνιστεί με 4-3-3, τερματοφύλακα τον Μιχαηλίδη και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- τους Νάστο, Μπαζίνσκι, Σαμπού και Σκόνδρα. Στα χαφ κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσουν οι Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης και Σαρμιέντο και τα… ερωτηματικά βρίσκονται στην επίθεση. Εκεί όπου ο Σαγκανόφσκι πρέπει να θεωρείται δεδομένος και οι Καμαρά, Αναστασάκος και Καραγκούνης θα παλέψουν για τις άλλες δύο θέσεις.
Η αποστολή του Ατρομήτου: Μιχαηλίδης, Ιτάνζ, Καραγκιολίδης, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας, Φαβάλι, Μπρίτο, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Καραγκούνης, Τάτος, Μπάλας, Αθανασίου, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Ολιβέιρα, Δάρλας, Σκόνδρας, Καμαρά, Αναστασάκος, Σαγκανόφσκι, Καραλής
Τα πλάνα του Χιμένεθ
Στο 4-4-2 που πιθανότατα θα διατηρήσει, από την άλλη, ο Χιμένεθ, τερματοφύλακας θα είναι ο Σάχα και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Καράμπελας, Ματέος, Δέλλας και Γεωργέας. Σε ρόλο «σκούπας» στα χαφ θα είναι ο Ντιόπ, μπροστά του οι Μίτσελ και Μάκος και -αν το σχήμα είναι ρόμβος- ο Λυμπερόπουλος θα κινείται πίσω από τους Σκόκο-Μπλάνκο. Αν είναι «χριστουγεννιάτικο δέντρο», ο Μεσσήνιος θα το κάνει μαζί με τον Σκόκο, πίσω από το μοναδικό προωθημένο που θα είναι ο «Ζορό».
Η αποστολή της ΑΕΚ: Σάχα, Αραμπατζής, Γεωργέας, Ματέος, Γκέντσογλου, Νασούτι, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Λαγός, Μπαχά, Μάκος, Καφές, Μίτσελ, Γκερέιρο, Μπλάνκο, Λεονάρντο, Σκόκο, Ντιόπ, Λυμπερόπουλος.

Newsbomb Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις