Διφορούμενα είναι τα συμπεράσματα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ..., 
Αλέξη Τσίπρα, όπως προκύπτουν από την μεγάλη δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του newsbomb.gr. 
Αναμφισβήτητα όμως, ο κ. Τσίπρας παγιώνεται ως την νέα μεγάλη πολιτική οντότητα του τόπου αφού οι ψηφοφόροι τον βλέπουν ...
ως σημαντικό μοχλό πίεσης προς τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να συναινέσουν σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ως προς το «ελαφρύτερο» για τους Έλληνες.
σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες (44%) θεωρούν τον Αλέξη Τσίπρα ως «χρήσιμο» καθώς με τη στάση του και την καταγγελτικό του λόγο «υποχρεώνει τους ξένους να βάλουν νερό στο κρασί τους». 
Η τακτική του Τσίπρα φαίνεται άλλωστε να πιάνει τόπο καθώς πληθαίνουν οι φωνές στην Ευρώπη που καλούν το ΔΝΤ να μπει σε μια λογική διαπραγμάτευσης την ώρα που οι αρμόδιοι (βλέπε Λαγκάρντ) αρχίζουν και χάνουν την ψυχραιμία τους κάνοντας απαξιωτικά σχόλια για την χώρα. 
Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ποσοστό δεν παραπέμπει ευθέως σε πρόθεση ψήφου, δείχνει ότι ακόμα και σε ψηφοφόρους άλλων κομμάτων, η στάση προς το πρόσωπο του κ. Τσίπρα κρίνεται θετική.
Στον αντίποδα όμως, ένα εξίσου σεβαστό ποσοστό ψηφοφόρων (42%) θεωρούν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ως επικίνδυνο καθώς τον θεωρούν ικανό να οδηγήσει σε ανεξέλγκτες οικονομικά καταστάσεις ...
αφού κρίνουν ορισμένες από τις προεκλογικές του υποσχέσεις μη ρεαλιστικές και δημιουργούν ανασφάλεια. 
Η πόλωση σε όλο της το μεγαλείο…







http://www.prionokordela.gr/