" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Περνάει στην αντεπίθεση ο Τσίπρας με θωρακισμένη άμυνα



Στρατηγική που ενισχύει την άμυνα και την επίθεση σχεδιάζουν στην Κουμουνδούρου προκειμένου να αντέξουν την ασφυκτική πίεση που ασκείται από Ευρώπη και αντίπαλα κόμματα ..., 

να διεμβολίσουν το κεντροδεξιό μέτωπο που στήνει ο κ. Αντώνης Σαμαράς και να ανατρέψουν τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο .......

κόμμα – με μικρή όμως διαφορά από την ΝΔ.

Υπό αυτά τα δεδομένα στις βασικές επιδιώξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται η ενίσχυση του ενωτικού ψηφοδελτίου με αξιόλογες προσωπικότητες από τον ευρύτερο χώρο της αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων και η εξειδίκευση των επιχειρημάτων εναντίον του μνημονιακού μπλοκ. 

Πιο συγκεκριμένα, όπως όλα δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ και Λούκα Κατσέλη θα κατέλθουν μαζί στις επερχόμενες εκλογές. Δεν αποκλείεται μάλιστα να ακολουθήσουν και άλλα στελέχη της Κοινωνικής Συμφωνίας, όχι όμως και ο Χάρης Καστανίδης.

Πέραν τούτων, με ερωτηματικό παραμένει η τελικά στάση του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη ο οποίος πέραν της στενής σχέσης που έχει με τον κ. Μανώλη Γλέζο αντιμετωπίζει με συμπάθεια τον κ. Αλέξη Τσίπρα και την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ.  Πάντως, ως πιθανότερο σενάριο θεωρείται η απλή συμπαράσταση παρά η ενεργή συμμετοχή στις εκλογές. 

Επιπροσθέτως, θα συνεχιστούν οι πιέσεις προς τον κ. Νίκο Κοτζιά – ο οποίος συμβουλεύει άτυπα αλλά συχνά τον κ. Τσίπρα – προκειμένου να αποδεχθεί την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος κάτι που αν τελικά συμβεί ενδεχομένως να «συμπαρασύρει» και άλλες προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό και πολιτικό χώρο.
Η ομάδα κρούσης του Αλέξη Τσίπρα όμως, εκτός όμως από την οργάνωση του κεντροαριστερού μετώπου,  ψάχνει τρόπους να ανατρέψει τις δυσκολίες που προκαλούν οι αμβλύνσεις σε πολλές πολιτικές θέσεις του κόμματος αλλά και η «πολυφωνία» που εκπέμπει η Κουμουνδούρου.

Στην ουσία προσπαθεί να θωρακίσει την «αχίλλειο πτέρνα» την οποία στοχεύουν καθημερινά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με το αιχμηρό επιχείρημα  : «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σταθερή πολιτική θέση και άρα κυβερνητική ικανότητα γιατί δεν έχει ιδεολογική ομογένεια ούτε στα βασικά. 

Οι μισοί θέλουν παραμονή στο ευρώ και οι υπόλοιποι επιστροφή στην δραχμή»
Υπό αυτά τα δεδομένα αναμένεται το επόμενο διάστημα να παρουσιαστούν εξειδικευμένες προτάσεις του κόμματος για την οικονομική πολιτική στην βάση της κατάργησης των μέτρων λιτότητας του μνημονίου. 

Επιπροσθέτως, θα υιοθετηθεί ακόμα πιο αυστηρή συνθηματολογία απέναντι στο μνημονιακό μπλόκ προκειμένου να τονιστεί ότι «αυτοί που μας κατέστρεψαν δεν μπορούν να εγγυηθούν την σωτηρία μας». 

Πέραν αυτών, θα συνεχιστεί η τακτική επίθεσης ενάντια στα media καθώς και η «αυτό-θυματοποίηση» των στελεχών του όταν αυτά εμφανίζονται σε τηλεοπτικά πάνελ προκειμένου να μεταφέρουν μια εικόνα προς τους τηλεθεατές ότι «είμαστε θύματα του μνημονίου όπως και εσείς» και να αποφύγουν με τον τρόπο αυτό να απαντήσουν με σαφήνεια στα πραγματικά προβλήματα της χώρας.







kafeneio

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις