" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Washington Post: "Στην Ελλάδα σταματούν χειρουργεία από την έλλειψη υλικών"!

Πλέον το πρόβλημα με το δημόσιο σύστημα υγείας δεν μπορεί να κρυφτεί. 

Ακόμη και τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με τις δυσλειτουργίες των δημοσίων νοσοκομείων που εντάθηκαν από την οικονομική κρίση.

Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post που...

περιγράφει με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση του τομέα της υγείας σημειώνοντας μάλιστα ότι: «Υπερφορτωμένα δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν μεγάλες ελλείψεις, από σύριγγες και επιδέσμους λόγω των περικοπών του προϋπολογισμού, μέχρι και το πάγωμα των προσλήψεων αναγκάζοντας πολλές φορές ακόμη και τη διακοπή λειτουργίας των χειρουργείων, καθώς όλο και περισσότεροι άνεργοι στηρίζονται στο δημόσιο σύστημα υγείας».

Η εφημερίδα μιλά και για τη γενικότερη κατάσταση των ελλήνων και της υγείας τους αφού σημειώνει ότι: «Τα ποσοστά των αστέγων, των αυτοκτονιών, της εγκληματικότητας και του HIV διαρκώς αυξάνονται από την ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών».

Περιγράφει την οικονομική και κοινωνική κρίση που έχει πλήξει τη χώρα με αποτέλεσμα οι πολίτες και το κράτος φυσικά να καταρρέουν.

Στην εφημερίδα μιλά και ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας τονίζοντας: 
 
«Οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί τόσο δραματικά που οι γιατροί σε αυτή τη χώρα πιστεύουν πλέον ότι η ελληνική κρίση δεν είναι πλέον μόνον οικονομική αλλά έχει μετατραπεί και σε ανθρωπιστική κρίση ».


iatropedia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις