" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Έτσι θα κυβερνάται η Ελλάδα...



Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, διαχέονται στον ελληνικό Τύπο διάφορες προσεγγίσεις για το πώς θα αντιμετωπισθούν από τώρα και στο εξής οι λεγόμενοι «απείθαρχοι υπουργοί».
Ποιοι είναι αυτοί; Όσοι από το παρόν υπουργικό συμβούλιο αλλά και τα μελλοντικά δεν θα λένε αμέσως «ναι σε όλα» στην τρόικα και θα προσπαθούν να ασκήσουν έστω και την ελάχιστη διαπραγμάτευση για τους παραλογισμούς που συνήθως αυτή σερβίρει.
Η διαδικασία που θα ακολουθείται, διέρρευσε και θα έχει ως εξής:
Όταν ένας υπουργός δεν είναι συνεργάσιμος, οι τροϊκανοι δεν θα προσπαθούν να τον μεταπείσουν, ούτε θα διαπληκτίζονται μαζί του. Θα αποχωρούν από το γραφείο του ησύχως.
-Αμέσως θα ενημερώνουν τηλεφωνικά τον «μπαμπά» τους, τον Επίτροπο Όλι Ρεν και θα τον ενημερώνουν σχετικά με την απροθυμία του εν λόγω Έλληνα υπουργού.
-Ο επίτροπος Ρεν, θα ενημερώνει πάραυτα τους δικούς του «μπαμπάδες» , τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β. Σόιμπλε και την επικεφαλής της Κομισιόν Μ. Μπαρόζο αλλά και τον πρόεδρο του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ. Σε άλλες εποχές θα μιλούσαμε για την τριμερή Αντιβασιλεία στη Βαυαροκρατία και τα χρόνια του ανήλικου Όθωνα.
-Στη συνέχεια οι Μπαρόζο και Γιούνκερ θα τηλεφωνούν στον επιτετραμμένο για την Ελλάδα, δοτό πρωθυπουργό Παπαδήμο και θα εκφράζουν τα παράπονά τους. Θα του λένε δηλαδή να «τραβήξει το αυτί» στον απείθαρχο υπουργό.
-Την ίδια στιγμή ο Σόιμπλε θα ενημερώνει τους 15 «συνεταίρους» για το πρόβλημα που έχει ανακύψει στην Ελλάδα, οπότε να κινηθούν και αυτοί.
-Τα τηλεφωνήματα στον Παπαδήμο θα είναι αλλεπάλληλα όπως και οι απειλές για το «μπλοκάρισμα» της επόμενης δόσης.
-Ο απείθαρχος υπουργός θα υπακούσει διαφορετικά θα απομακρύνεται. Αν μάλιστα κάποιος υπουργός υποτροπιάζει θα ζητείται ούτως ή άλλως η απομάκρυνσή του.
Η εν λόγω διαδικασία ισχύει από τώρα, πριν δηλαδή την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης του Μνημονίου 2 και θα ισχύει και μετά, τουλάχιστον από πλευράς Βρυξελλών-Βερολίνου, όταν η Ελλάδα αποκτήσει νέα, μετά από εκλογές, πολιτική κυβέρνηση.
Με ειρωνικό τρόπο θυμόμαστε μια παλαιότερη προεκλογική αφίσα του ΠΑΣΟΚ, τα χρόνια του Ανδρέα Παπανδρέου με κεντρικό σύνθημα "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες - Δεν παραχωρείται".
Εδώ ταιριάζει το περίφημο. Πού ‘σαι Αντρέα να τους δεις…
 newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις