" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Έφτασαν ήδη τις 80 οι συλλήψεις στο κύκλωμα που δρούσε στην Θεσσαλία

Κατέθεσαν σήμερα στις 6 το πρωί στους Αστυνομικούς, οι συλληφθέντες Τρικαλινοί 4 άνδρες και μια γυναίκα επιχειρηματίας, της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης στην...
Θεσσαλία, που μέχρι στιγμής, έχει επιφέρει 80 συλληφθέντες, με τον αριθμό να εκτιμάται ότι θα διπλασιαστεί τις επόμενες ώρες.

Όσον αφορά τους Τρικαλινούς, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, οι 4 άνδρες έχουν απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι Τρικαλινοί συλληφθέντες, είναι ηλικίας 30-36 ετών και εμπλέκονται λόγω τηλεφωνικών συνομιλιών που είχαν με έναν από τους «εγκεφάλους» του κυκλώματος τον Μ.Κ που έχει συλληφθεί.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν και με τις οποίες θα απολογηθούν σήμερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα, είναι «αγορά και πώληση ναρκωτικών» (κοκαΐνη, ηρωίνη, χασίς), «διάθεση, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών», «σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την τέλεση κακουργηματικών πράξεων».

Ταυτόχρονα διερευνούνται τα οικονομικά και περιουσιακά τους στοιχεία κατά πόσο είναι προερχόμενα από την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Από πλευράς του δικηγόρου των 4 από τους 5 Τρικαλινούς συλληφθέντες, Δημήτρη Σαμαρτζή, έχει κατατεθεί αίτημα ακυρότητας και προσβολή της δικογραφίας, με το σκεπτικό ότι δεν έχει παραδοθεί στην δικογραφία, πλήρης φάκελος με όλα τα στοιχεία των απομαγνητοφωνημένων τηλεφωνικών συνομιλιών.

Οι 5 Τρικαλινοί συλληφθέντες, παραμένουν κρατούμενοι στην Λάρισα αφού πέρα της σημερινής τους απολογίας στον Εισαγγελέα, αναμένεται λόγω του όγκου της δικογραφίας που πρέπει να μελετηθεί, αναμένεται να απολογηθούν την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη στον Ανακριτή για να υπάρξει η σύνταξη του κατηγορητηρίου για τον ορισμό της δίκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην γιγαντιαία αστυνομική επιχείρηση, είχε σημαντικό ρόλο ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ με κλιμάκιο της Υπηρεσίας, να συμμετέχει με αστραπιαίες κινήσεις χθες το πρωί στα Τρίκαλα στην σύλληψη των 5 Τρικαλινών ατόμων, ενώ από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες όλων των εμπλεκόμενων, τα στοιχεία των Αρχών, οδήγησαν στον σχηματισμό της …«πυραμίδας» που παρουσίασε χθες η Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που είχε την ευθύνη του επιχειρησιακού σχεδίου των συλλήψεων με την συνδρομή και των 8 Εισαγγελικών Λειτουργών.

http://www.trikalanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις