" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Πράσινο φως από το Eurogroup για την 5η δόση

Για εξέλιξη που ενίσχυσε τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Την εκταμίευση της 5ης δόσης προς την Ελλάδα επικύρωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης στην αποψινή τους τηλεδιάσκεψη. Αυτό αναμένεται να γίνει μέχρι τις 15 Ιουλίου ενώ αποφάσισαν ακόμα να διαμορφώσουν το νέο πρόγραμμα μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου ώστε να εκταμιευτεί και η επόμενη δόση. Ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, επιβεβαίωσε ότι ολοκληρώθηκαν με θετικό τρόπο οι διαβουλεύσεις ενώ τα επόμενα λεπτά αναμένεται και γραπτή ανακοίνωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Eurogroup, σε σημερινή συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη, αποφάσισε την εκταμίευση της πέμπτης δόσης μέχρι τις 15 Ιουλίου. Η αντίστοιχη απόφαση του ΔΣ του ΔΝΤ αναμένεται, σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, στις 8 Ιουλίου. Αποφάσισε επίσης την διαμόρφωση του νέου προγράμματος έγκαιρα, πριν τα μέσα Σεπτεμβρίου, ώστε να είναι δυνατή η εκταμίευση της επόμενης δόσης, με βάση το υφιστάμενο χρονοδιάγραμμα.

Οι σημερινές αποφάσεις του Eurogroup κατέστησαν εφικτές, μετά την ψήφιση από τη Βουλή των Ελλήνων του Μεσοπροθέσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής και του Εφαρμοστικού Νόμου.

Η εξέλιξη αυτή ενίσχυσε την διεθνή αξιοπιστία της χώρας. Αυτό που τώρα είναι κρίσιμο είναι η έγκαιρη και αποτελεσματική εφαρμογή των αποφάσεων της Βουλής, ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να βγούμε από την κρίση προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων πολιτών».

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις