" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Συρρικνώνεται το ποσοστό του δικομματισμού

Διατηρεί το προβάδισμα η ΝΔ

Προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να έχει η ΝΔ. Για πρώτη φορά δε, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης παίρνει «κεφάλι» εκτός από την πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης, αλλά και στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Rass, που δημοσιεύεται στο «Παρόν της Κυριακής», τα ποσοστά του δικομματισμού μειώνονται στο 47,5%, ενώ το 50,1% ζητά πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 1,3%, ενώ στην προηγούμενη μέτρηση η διαφορά ήταν στο 0,9%.
Αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΠΑΣΟΚ 23,1%, ΝΔ 24,4%, ΚΚΕ 7,8%, ΛΑΟΣ 4,8%, ΣΥΡΙΖΑ 3,4%, Οικολόγοι 3,3%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Δημοκρατική Συμμαχία 2,4%, Άρμα Πολιτών 2,2%, ενώ το 20,8% των ερωτηθέντων απαντά «δεν ξέρω – δεν απαντώ».

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 54,8% έναντι 37,8% του ΠΑΣΟΚ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Α. Σαμαράς περνά μπροστά με 31,5%, έναντι 30,5% του Γ. Παπανδρέου. Πρώτος ωστόσο παραμένει ο «κανένας» με ποσοστό 36,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα 8 στους 10 ερωτηθέντες εκτιμούν πως έρχονται χειρότερες μέρες, ενώ το 77,6% πιστεύει πως ακόμα και χωρίς την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου οι Ευρωπαίοι δεν θα άφηναν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει.

http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις