" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Ξένη γλώσσα τα ποντιακά στο site της Ανοιχτής Διακυβέρνησης!

Απίστευτη "γκάφα" της κυβέρνησης, καθώς τα ποντιακά, τα αρβανίτικα και τα βλάχικα καταχωρήθηκαν ως ξένες γλώσσες και όχι ως ελληνικές διάλεκτοι, στην ιστοσελίδα της Ανοιχτής Διακυβέρνησης.


Ειδικότερα, στην ιστοσελίδα opengov.gr υπήρχαν τα ποντιακά, τα βλάχικα και τα αρβανίτικα ως επιλογή στην κατηγορία των ξένων γλωσσών σε φόρμα υποβολής για πλήρωση καίριων θέσεων ευθύνης.


Το ζήτημα προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον βουλευτή της ΝΔ, Γρηγόρη Αποστολάκη, να θέτει το θέμα στη Βουλή, απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό, τον τέως Υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση και τον τέως Υπουργό Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη.


Έθεσε το ερώτημα κατά πόσο γνωρίζουν και εγκρίνουν τις επιλογές των "ποντιακών, αρβανίτικων και βλάχικων γλωσσικών ιδιωμάτων στην καταγραφή τους στην κατηγορία των ξένων γλωσσών του διαδικτυακού τόπου opengov.gr".


Ο βουλευτής Β΄Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Νέας Δημοκρατίας, Σάββας Αναστασιάδης, στην εισήγησή του, στο πλαίσιο της συζήτησης για την επίκαιρη επερώτηση, επισήμανε ότι δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί ότι αμφισβητείται η ελληνικότητά του επειδή μιλάει και καταλαβαίνει άπταιστα τα ποντιακά.


Απάντηση επί του θέματος, όπως σημειώνει το epontos.blospot.com, ανέλαβε να δώσει ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ντίνος Ρόβλιας, στις 4 Ιουλίου στο ελληνικό κοινοβούλιο.


Στη σύντομη τοποθέτησή του προς την επερώτηση που κατατέθηκε λίγες μέρες αργότερα από 15 πλέον βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης με ύφος ειρωνικό και αλαζονικό ισχυρίστηκε ότι η επερώτηση πιθανόν να έγινε, παρόλη τη διόρθωση από μεριάς της κυβέρνησης, για καθαρά αντιπολιτευτικούς λόγους.


Επισήμανε μάλιστα ότι στην κατηγορία για τις γλώσσες στο opengov.gr χρησιμοποιήθηκε ο κατάλογος γλωσσών και διαλέκτων που υπάρχει στην ελεύθερη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια WikiPedia.


http://www.cosmo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις