" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ταυτοποιήθηκε ένας από τους δολοφόνους του 44χρονου


Ταυτοποιήθηκε από τις ελληνικές Αρχές ένας από τους τρεις δολοφόνους του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της 10ης Μαΐου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου, ενώ πήγαινε τη σύζυγό του στο μαιευτήριο, για να φέρει στον κόσμο το παιδί τους. Ο δράστης αναζητείται στη διεύθυνση που έχει δηλώσει ως κατοικία, αλλά δεν έχει εντοπιστεί ακόμη.

Σύμφωνα με το “Βήμα” (18/05), το βιντεοσκοπημένο υλικό από τη δολοφονία, που κατέγραψαν δύο κάμερες , αποτέλεσαν τη βάση των Αστυνομικών για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ στα ρούχα και άλλα αντικείμενα του θύματος, που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, φέρεται να έχουν εντοπιστεί και δακτυλικά αποτυπώματα.

“Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα σε αυτήν την έρευνα”, δήλωσε στην εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των δραστών έχει εξαπολύσει η ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα βίντεο επεξεργάζονται οι αστυνομικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, ώστε να παραχθεί η ευκρινέστερη δυνατή εικόνα των προσώπων τους.

“Είναι σοκαριστικό. Φαίνονται όλα πολύ καθαρά. Από το βίντεο μπορούν να εξαχθούν καλές εικόνες των δραστών, ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία αναζήτησης και αναγνώρισής τους”, είχε δηλώσει πριν λίγες ημέρες, αξιωματικός που είχε δει τα βίντεο.

Παράλληλα, η ΕΛΑΣ επιχειρεί να συγκεντρώσει στοιχεία για τους συνεργούς του βασικού υπόπτου από στέκια αλλοδαπών, κυρίως από χώρες της βορείου Αφρικής, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, του Κολωνού, των Πατησίων και αλλού.

Όπως προέκυψε από τα βίντεο, οι δράστες “τρία άτομα, φαίνεται να προέρχονται από χώρα της βορείου Αφρικής, ίσως από την Αλγερία ή το Μαρόκο”.

Οι δράστες πλησίασαν τον άτυχο άνδρα από πίσω, με στόχο να του αρπάξουν την τσάντα.

Είναι προφανές, ότι ήξεραν, τι είχε μέσα”, είχε πει η ίδια πηγή, αναφέροντας πως ο 44χρονος αντιστάθηκε και προσπάθησε να συγκρατήσει την τσάντα του, με αποτέλεσμα να δεχθεί χτυπήματα από μαχαίρι και να καταρρεύσει σε αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο στο σημείο και καλυμμένο με κουκούλα, ενώ οι δράστες διέφυγαν προς την Ηπείρου.

Έρευνα πραγματοποιείται και μέσω των συστημάτων της ΕΥΠ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όσον αφορά στις κλήσεις που έγιναν από κινητά τηλέφωνα στην περιοχή, κατά το διάστημα που σημειώθηκε η δολοφονία, ώστε να βρεθούν τα τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν οι δράστες και μέσω αυτών, να προσδιοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις και επαφές τους.

Ακόμη, έρευνα γίνεται και σε κλεπταποδόχους, για να προσδιορισθεί αν κάποιοι προσπάθησαν να πουλήσουν ίδιου τύπου βιντεοκάμερα με αυτήν που είχε ο άτυχος 44χρονος.

Cosmo Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις