" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Μετ’ εμποδίων η μετακίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας στη Βοιωτία!!!


Από την Λιβαδειά προμηθεύεται καύσιμα η Θήβα και …. μέχρι τέλη Μαϊου…

Εκατό χιλιόμετρα διανύουν τα οχήματα της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Θήβας, προκειμένου να προμηθεύονται καύσιμα, αφού δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι δαπάνες, προκειμένου να πληρωθεί το πρατήριο της περιοχής.
Αλλά κι εκείνο της Λιβαδειάς δεν θα αργήσει να διακόψει, αφού προειδοποίησε ότι το τέλος φτάνει στα τέλη του Μαϊου, καθώς δυσκολεύεται να παρέχει τις ποσότητες χωρίς αμοιβή!!!
Γιατί συμβαίνουν αυτά; «Όπως δεν έχουν εγκριθεί οι δαπάνες για την συντήρηση των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ, γραφική ύλη κ.α, έτσι έχει συμβεί και με τα καύσιμα» επισημαίνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Η. Τουλίτσης.
Μα, κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν επιβαρύνεται ο προϋπολογισμός της ΕΛ.ΑΣ με επιπλέον χιλιόμετρα και καύσιμα, καθώς και χάσιμο πολύτιμων ωρών για τους Αστυνομικούς; Προκύπτει εύλογα το ερώτημα προς τον εκπρόσωπο των ενστόλων! «Τους είναι αδιάφορο. Στην δεδομένη στιγμή ψάχνουν και βρίσκουν λύσεις, που είναι επιβαρυντικές οικονομικά και για την οικονομία και για την Αστυνομία» απαντά, εξηγώντας πως επιβαρύνσεις συμβαίνουν και με τις μετακινήσεις διμοιριών υποστήριξης στην Αθήνα για την εκτέλεση υπηρεσίας, όπου οι Αστυνομικοί παραμένουν 1 – 2 ημέρες , με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες εργατοώρες για τον Ν. Βοιωτίας και να ξοδεύονται αρκετά χρήματα.
Υπάρχει όμως, λύση; «Βεβαίως και υπάρχει, είναι απλή και την έχουμε επισημάνει πολλές φορές» απαντά, αναφερόμενος στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο οφείλει να εκδίδει γρήγορα τα εντάλματα δαπανών για την ΕΛ.ΑΣ!
Όσο για τις μετακινήσεις των διμοιριών, επαναλαμβάνει την πρόταση για την σωστή κατανομή των Αστυνομικών στην Αθήνα, που θα έχει σαν αποτέλεσμα να μην ζητούνται ενισχύσεις από την Βοιωτία.
Από την συζήτηση με τον εκπρόσωπο των Βοιωτών ένστολων δεν θα μπορούσε να παραληφθεί η πολυπόθητη ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ στην Βοιωτία, που τόσο έχει συζητηθεί, αλλά ουδέποτε έχει πραγματοποιηθεί, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις….
«Οι θέσεις που βγήκαν για γενικές μεταθέσεις δείχνουν και την πρόθεση του Υπουργείου. Δεν πρόκειται να καλύψουν ούτε το 1/3 των συναδέλφων που έχουν αποστρατευθεί, παρά τα προβλήματα που τους έχουν γίνει γνωστά για την κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας στην Βοιωτία» υποστηρίζει ο κ. Τουλίτσης, μιλώντας για τις τεράστιες φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλουν οι Αστυνομικοί του νομού καθημερινά, δουλεύοντας συνεχώς και με κίνδυνο της ζωής τους, όπως επανειλημμένα έχει αποδειχθεί με τους τραυματισμούς, ευτυχώς, συναδέλφων του!
Ας ελπίσουμε πως η επίσκεψη του Γενικού Επιθεωρητή της ΕΛ.ΑΣ Ν. Ελλάδος στην Θήβα θα αλλάξει την κατάσταση….

ΘΗΒΑ PRESS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις