" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Υποπτεύονται εμπλοκή ένοπλης ομάδας




Ένα πιστόλι τύπου «Glock», μία θήκη για πιστόλι, η ανεπάρκεια ενός αξιόπιστου κινήτρου και ένα τηλεφώνημα, που ενδεχομένως να ήταν παγίδα, είναι τα στοιχεία που προκαλούν στην αστυνομία και δεύτερες σκέψεις σχετικά με το αιματηρό συμβάν της Πεύκης. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν καθώς και ένα τρίτο άτομο, που φέρεται να είναι ένας εκ των δύο δραστών που άνοιξαν πυρ κατά του πληρώματος του περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. που είχε σπεύσει στην περιοχή του ηλιακού χωριού.

Η Ασφάλεια Αττικής καθώς και η Αντιτρομοκρατική διαχειρίζονται από κοινού την υπόθεση, με τη δεύτερη υπηρεσία να μην αναμειγνύεται δραστήρια στην έρευνα. Ωστόσο, ο εντοπισμός ενός πιστολιού στον τόπο της συμπλοκής, του οποίου ο τύπος αποτελεί «σήμα-κατατεθέν» των σημερινών ενόπλων ομάδων, είναι ένα στοιχείο το οποίο ερευνάται, δεδομένου ότι αυτός ο τύπος όπλου φαίνεται να κυκλοφορεί ευρέως στην ημεδαπή «αγορά».


Η επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. astynomia.gr ανήρτησε το πρωί της Πέμπτης τη φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη, ο οποίος έχει τραυματιστεί

Η αστυνομία, επίσης, δεν είναι σε θέση αυτήν τη στιγμή να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο τα δύο αυτά άτομα βρέθηκαν στην Πεύκη. Εκείνη την ώρα οι τράπεζες και τα καταστήματα ήταν κλειστά, αν στα σχέδια τους ήταν η ληστεία. Το μέσο μετακίνησής τους, από την άλλη, ένα «παπάκι» κλεμμένο μεν αλλά μικρού κυβισμού, δεν αποτελεί με τη σειρά του «σήμα-κατατεθέν» των ενόπλων ομάδων. Αυτές κατά κανόνα χρησιμοποιούν μοτοσικλέτες μεγάλου κυβισμού, με αξιόπιστες επιδόσεις, για λόγους ασφαλείας.

Το τηλέφωνο στην Άμεσο Δράση, ύστερα από το οποίο το περιπολικό έσπευσε στην περιοχή για έρευνα, επίσης προβληματίζει την αστυνομία, αφού πιθανόν να ήταν και παγίδα, όπως ειπώθηκε στην αρχή, αν και το ενδεχόμενο αυτό που εξετάζεται δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη τεκμήριο για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα πως οι δράστες δεν ανήκουν στον χώρο του κοινού ποινικού δικαίου αλλά στον χώρο των ενόπλων ομάδων. Αργότερα έγινε γνωστό πως το τηλεφώνημα προήλθε από μία γυναίκα, η οποία κατήγγειλε πως «κάποιος την ενοχλούσε». Μία φράση η οποία επιδέχεται πολλαπλές αναγνώσεις.

Η επίσημη εκδοχή της αστυνομίας για την εμπλοκή

Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου της αστυνομίας, το περιπολικό έλαβε τηλεφώνημα από μια γυναίκα στο πολιτιστικό κέντρο της Πεύκης, η οποία μιλούσε για παρουσία ενοχλητικού ατόμου.

Τη στιγμή που το περιπολικό της Άμεσης Δράσης κατευθυνόταν στο αναφερόμενο σημείο: «διαπίστωσε σε παρακείμενη συμβολή των οδών Αιόλου και Επικούρου την παρουσία δύο υπόπτων ατόμων, νεαρής ηλικίας, που περιεργάζονταν μια δίκυκλη μοτοσικλέτα (τύπου παπάκι), και επιχείρησε να τα ελέγξει.

Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι δύο ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν και καταδιώχθηκαν πεζή από τους δύο αστυνομικούς. Προ της επικείμενης ακινητοποίησής τους, ο ένας από αυτούς πυροβόλησε ευθέως, από πολύ κοντινή απόσταση, κατά των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τους τραυματίσει, τον έναν στη θωρακική χώρα και τον άλλο στον λαιμό και την κοιλιακή χώρα. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, και ο ένας, τραυματισμένος, έπεσε στο σημείο. Στη συνέχεια, ο δεύτερος των δραστών επιβιβάσθηκε στο περιπολικό αυτοκίνητο και διέφυγε. Ο ένας από τους τραυματίες αστυνομικούς επιχείρησε να τον ακινητοποιήσει, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν, λόγω των συνεχών ελιγμών που πραγματοποιούσε και της εξάντλησης του τραυματία αστυνομικού. Στην προσπάθειά του αυτή, λόγω της εξάντλησης του από τον τραυματισμό, έπεσε το υπηρεσιακό του πιστόλι εντός του οχήματος.

Το περιπολικό αυτοκίνητο βρέθηκε, ύστερα από εκτεταμένες αστυνομικές έρευνες, στην περιοχή της Κηφισιάς, στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Φαιστού. Εντός του οχήματος βρέθηκε και το υπηρεσιακό πιστόλι του τραυματία αστυνομικού».

Ο τραυματίας που φέρεται και ως ένας εκ των δραστών δήλωσε πως ονομάζεται Γιώργος Σ. και η αστυνομία επιχειρεί να τον ταυτοποιήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ασφάλεια Αττικής, το άτομο αυτό ανήκει στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό χώρο. Μέχρι σήμερα, η αστυνομία, αν και τον είχε εντοπίσει, δεν ήταν σε θέση να συνδέσει τη δράση του με συγκεκριμένες δραστηριότητες ενόπλων ομάδων. Παρέμενε, ωστόσο, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. ως «εν δυνάμει ύποπτος» αλλά μέχρις εκεί.

Στο μεταξύ, εντός του περιπολικού βρέθηκε αίμα του άλλου δράστη προφανώς, οπότε η αστυνομία διαθέτει την ταυτότητα DNA και των δύο. Τέλος, αναμένονται η ταυτοποίηση ή μη του πιστολιού και η συγκέντρωση όλων των στοιχείων από τις καταθέσεις των αυτοπτών μαρτύρων, οι οποίοι, ως φαίνεται, είναι αρκετοί.

Το περιστατικό

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 19:00, όταν περιπολικό, το οποίο έσπευσε στην περιοχή του ηλιακού χωριού στην Πεύκη, ύστερα από τηλεφώνημα, που ανέφερε ότι κάποια άτομα ενοχλούν κόσμο σε πολιτιστικό κέντρο, δέχθηκε την επίθεση αγνώστων με καταιγισμό πυρών.



Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και ένας από αγνώστους, ο οποίος κατά πληροφορίες φέρεται να είναι και ο ένας εκ των δύο δραστών. Επί τόπου έσπευσαν τρία ασθενοφόρα για τη μεταφορά των αστυνομικών, εκ των οποίων ο ένας ήταν βαριά τραυματισμένος. Οι δύο αστυνομικοί διακομίστηκαν στο ΚΑΤ και ο δράστης στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Ο δεύτερος ένοπλος δράστης διέφυγε από το σημείο με το περιπολικό της Άμεσης Δράσης, που βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα στην οδό Θεσσαλονίκης 16, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά.

Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανακάλυψαν μέσα στο περιπολικό ίχνη αίματος και οι αστυνομικοί πιθανολογούν ότι είναι τραυματίας και ο δεύτερος ύποπτος που διέφυγε, καθώς (χωρίς η πληροφορία να έχει επιβεβαιωθεί) αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στην οδό Θεσσαλονίκης ανέφερε πως ο δράστης εξήλθε του κλεμμένου περιπολικού τραυματισμένος.

To σημείο όπου εντοπίστηκε το περιπολικό



Μετά τον εντοπισμό και του περιπολικού, η αστυνομία έστησε μπλόκα σε όλη την περιοχή και σε μεγάλη ακτίνα από το ΚΑΤ, καθώς και σε όλους του σταθμούς του ΗΣΑΠ, θεωρώντας πως ο δράστης που είχε διαφύγει θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτό το Μέσο. Η αστυνομία προχώρησε, επίσης, και σε εκτενείς ελέγχους στο ΚΑΤ, σε περίπτωση που ο δράστης βρήκε καταφύγιο εντός του νοσοκομείου.

Το όπλο-κλειδί της υπόθεσης


Στο σημείο της συμπλοκής βρέθηκε ένα όπλο τύπου Glock, με έναν γεμιστήρα που χρησιμοποίησε ο τραυματίας δράστης, ο οποίος στη μέση του έφερε θήκη για όπλο. Ακριβώς δίπλα εντοπίστηκε και ένα κλεμμένο δίτροχο, στο οποίο πιθανολογείται ότι επέβαιναν οι δύο ύποπτοι που θέλησαν να ελέγξουν οι αστυνομικοί. Το δίτροχο μικρού κυβισμού, μάρκας Honda, είχε κλαπεί στις 16 Μαΐου, μόλις δύο ημέρες πριν από το περιστατικό στην Κυψέλη. Επίσης, στο περιπολικό που εγκατέλειψε ο δεύτερος δράστης στην Κηφισιά βρέθηκε το υπηρεσιακό όπλο ενός αστυνομικού.

Η υγεία των αστυνομικών


Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται και οι δύο αστυνομικοί που τραυματίστηκαν. Ο ένας αστυνομικός, ο οποίος είναι και σοβαρότερα τραυματισμένος, δέχθηκε μία σφαίρα στον λαιμό, ακριβώς δίπλα στην καρωτίδα και μια σφαίρα στο λαγόνιο. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες των ιατρών, εισήχθη στο χειρουργείο διασωληνωμένος και ήδη έχει διαφύγει τον κίνδυνο, όπως ενημέρωσε ο διευθυντής του ΚΑΤ, Βαγγέλης Παπαφράγκος.



Ο δεύτερος αστυνομικός δέχθηκε τρεις σφαίρες στο στήθος, οι οποίες ωστόσο δεν διαπέρασαν το αλεξίσφαιρο γιλέκο που φορούσε, παρά μόνο μερικά θραύσματα, τα οποία δεν δημιούργησαν πρόβλημα σε ζωτικά όργανα και έχει επίσης διαφύγει τον κίνδυνο.

Η υγεία του φερόμενου δράστη


Ο φερόμενος δράστης, ο οποίος φέρει τραύματα στον γλουτό και την κοιλιακή χώρα, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο και δεν έχει μαζί του κανένα στοιχείο ταυτότητας, γεγονός που ενισχύει τις υποψίες των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης. Η ηλικία του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπολογίζεται μεταξύ 22 και 23 ετών και σύμφωνα με τους αστυνομικούς μιλούσε Ελληνικά.

Ο ίδιος φέρεται να δήλωσε ότι το όνομά του είναι Γιώργος Σ. και οι αστυνομικοί προσπαθούν με τη βοήθεια των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Υποβλήθηκε σε επέμβαση και η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς.



Το προφίλ του δεύτερου δράστη


Ο δεύτερος δράστης, που διέφυγε με το περιπολικό της αστυνομίας και καταζητείται, φέρεται να είναι ένας μελαμψός άνδρας και η ηλικία του εκτιμάται μεταξύ 25 και 30 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., οι δράστες ανήκουν στον χώρο του κοινού ποινικού δικαίου. Ένα άτομο έχει ήδη προσαχθεί ως ύποπτο για συμμετοχή στο συμβάν, πάνω στο οποίο -σύμφωνα με το ρεπορτάζ- βρέθηκαν δύο γεμιστήρες.

Αυτό που, ωστόσο, κάνει ιδιαίτερη εντύπωση στους αστυνομικούς είναι το γεγονός ότι οι δράστες βρέθηκαν στο σημείο ημέρα Τετάρτη και όλοι οι πιθανοί στόχοι που θα μπορούσαν να χτυπήσουν, υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα κ.λπ. ήταν κλειστά.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις