" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Ρεν: Επιμένω στις υπογραφές. Σαμαράς: Δεν υπογράφω

Ρεν: Επιμένω στις υπογραφές. Σαμαράς: Δεν υπογράφω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρόκειται να επιμείνει στο ζήτημα της παροχής γραπτών δεσμεύσεων από τους εταίρους της κυβέρνησης συνεργασίας στην Ελλάδα, ξεκαθάρισε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Όλι Ρεν, ερωτώμενος για τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να δεσμευθεί γραπτώς. Ωστόσο, αιτιολόγησε την επιμονή των Βρυξελλών στη «ρήξη» η οποία επήλθε στις σχέσεις εμπιστοσύνης Αθήνας-Βρυξελλών, μετά την μονομερή εξαγγελία του δημοψηφίσματος. «Το ότι η Ευρώπη έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας για την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να προσβάλει την εθνική μας αξιοπρέπεια», ανακοίνωσε η ΝΔ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες, ο επίτροπος ρωτήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αρνείται να δεσμευτεί γραπτώς, για ποιο λόγο η ΕΕ επιμένει να ζητά γραπτές δεσμεύσεις από την Ελλάδα.

Όπως εξήγησε, η μονομερής εξαγγελία του δημοψηφίσματος από την Ελλάδα διέρρηξε τις σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με την ευρωζώνη και για την αποκατάσταση των σχέσεων απαιτείται η χορήγηση δεσμεύσεων από την κυβέρνηση και τα βασικά κόμματα.

«Η ελληνική πολιτική τάξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της», επανέλαβε ο Επίτροπος Όλι Ρεν, τονίζοντας ότι «η αλληλεγγύη είναι αμφίδρομη».
Ο κ. Ρεν εξέφρασε την ικανοποίηση του Ecofin για την υπό διαμόρφωση κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας στην Ελλάδα και επανέλαβε ότι η νέα κυβέρνηση, όταν συσταθεί, θα πρέπει να δεσμευθεί εγγράφως ότι θα επικυρώσει όλα τα ζητήματα που απορρέουν από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου.
Ο Όλι Ρεν επανέλαβε ότι η έκτη δόση των δανείων προς την Ελλάδα θα εκταμιευθεί όταν αποσαφηνιστεί πλήρως από την ελληνική πλευρά ότι δεσμεύεται με τους στόχους και με τις πολιτικές που προβλέπονται από τη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου, αλλά και από το νέο πρόγραμμα της ΕΕ και του ΔΝΤ για τη χώρα.
Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε ο κ. Ρεν, οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη αναμένουν όχι μόνο έγγραφες δεσμεύσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας και εθνικής ενότητας, αλλά και εκείνες τις δράσεις που αποτελούν προαπαιτούμενο για την  6η δόση, την έναρξη των διαπραγματεύσεων για την οριστικοποίηση του δεύτερου προγράμματος και τη συμμετοχή των ιδιωτών.
«Είναι ουσιαστικό να αποκατασταθεί το κοινωνικό συμβόλαιο μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης», ανέφερε.

 http://www.madata.gr/
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις