Κωμική διάθεση έχει στη διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα El Pais, η οποία παρουσιάζει τις συνέπειες της κρίσης με μια διαφορετική ματιά. Μόλις χθες και ακολουθώντας το παράδειγμα του Έλληνα ομολόγου του Γιώργου Παπανδρέου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε πως παραιτείται προκειμένου να διασωθεί η χώρα του, έπειτα από τις αφόρητες πιέσεις των Μέρκελ – Σαρκοζί.
Για το λόγο αυτό η ισπανική ιστοσελίδα συνεχίζει το λογοπαίγνιο με τα ονόματα των Ευρωπαίων ηγετών και έπειτα από το Μερκοζί (Μέρκελ + Σαρκοζί) προέκυψε και το Παπασκόνι (Παπανδρέου – Μπερλουσκόνι), μιας και οι τύχες των δύο αυτών ζευγαριών είναι εξαρτώμενες.
Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα οι Μερκοζί επικράτησαν επί των Παπασκόνι, στέλνοντας τους μακριά από την εξουσία σε μια προσπάθεια να κρατήσουν όρθια την Ευρωζώνη. Το επίμαχο σκίτσο του Plantu μάλιστα, έχει ήδη δημοσιευθεί στην Corriere della Sera και τη Le Monde με τη χαρακτηριστική υποσημείωση πως «μπορεί οι Παπασκόνι να κέρδισαν τις ψηφοφορίες, αλλά οι Μερκοζί νίκησαν στον πόλεμο».

http://www.prionokordela.gr/