" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Manolios changed...and took his clothes otherwise!

Ή αλλιώς... καλωσήρθες Κυβέρνηση του ΔΟΛ !
Τώρα ο Γιώργαρος μπορεί να συνεχίσει απτόητος το θεάρεστο έργο του, με την άνευ όρων στήριξη πια του γνωστού εκδοτικού συγκροτήματος.
Τώρα οι εσωκομματικοί "διαφωνούντες" ξαφνικά θα ... συμφωνήσουν με τη μνημονιακή πολιτική, θα ξεχάσουν τη λαική οργή και ούτε γάτα ούτε ζημιά!
Εξάλλου ποιος τον χέζει τον κόσμο; Δε πα να φωνάζει!

Απλά ολοκληρώθηκε το deal. Ο Παπανδρέου είχε ανοιχτό μέτωπο με το ΔΟΛ και το εκσυγχρονιστικό μέτωπο του ΠΑΣΟΚ ήδη από την εποχή του εσωκομματικού πολέμου.
Τώρα απλώς έκαναν ανακωχή για να προχωρήσουν όλοι μαζί συντεταγμένοι το εγκληματικό έργο τους.

Θεωρώ πως η Κυβέρνηση αυτή είναι μικρής διάρκειας και λογικά είναι η προεκλογική ανακωχή για να οδηγηθεί το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές το φθινόπωρο, χωρίς τα -υποτίθεται- βαρίδια Παπακωνσταντίνου και Πάγκαλο στην κορυφή του κυβερνητικού σχηματισμού.
Λες και το πρόβλημα ήταν δυο-τρία πρόσωπα και όχι η συνολική πολιτική.

Και όπως είπε και ο Παπανδρέου προεκλογικά (εποχές "λεφτά υπάρχουν"), όταν ο Καραμανλής έκανε ανασχηματισμό "όταν το πλοίο σαπίσει... δεν αλλάζεις κωπηλάτες"! Αλλά κι αυτό ξεχάστηκε μαζί με λεφτά που υπήρχαν, την αναδιανομή του πλούτου, την πράσινη ανάπτυξη, τα δημοψηφίσματα, τα σουηδικά μοντέλα κλπ.

Τώρα θα πηγάίνει στα προεκλογικά πάνελ ο Βαγγέλας χωρίς να σέρνει πάνω του την ενοχή της υπογραφής και της σύνταξης του μνημονίου, της δανειακής σύμβασης και του μεσοπρόθεσμου. Ενοχή που θα έσερνε ο Παπακωνσταντίνου προφανώς, ο οποίος είναι κόκκινο πανί για το λαό.

Όπως και κάθε υπουργός Οικονομίας, εδώ που τα λέμε, εξαιρουμένου του πάλαι ποτέ δημοφιλούς Τσοβόλα. Θυμηθείτε τον Αλογοσκούφη που πήρε πάνω του σαν άλλος Ιησούς τις οικονομικές αμαρτίες της διακυβέρνησης Καραμανλή και αντικαταστάθηκε από τον Παπαθανασίου, ο οποίος δεν απολογούνταν ουσιαστικά για τίποτα προεκλογικά.

Τώρα θα εμφανίζεται ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης όχι αυτός που απολογείται για το "μαζί τα φάγαμε" και τις λοιπές αηδιαστικές δηλώσεις αλλά ο έως χθες αμέτοχος Υπουργός Άμυνας.

Παλιό το κόλπο.... σας μάθαμε! (ελπίζω τουλάχιστον....)

Αντί να γίνει συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, έγινε συναίνεση ΠΑΣΟΚ-ΠΑΣΟΚ...

Αλλά ας μην ανησυχούν. Φυσικά οι φάπες θα πέσουν συναινετικές!
Σε πράσινους και γαλάζιους σβέρκους με... ενισχυμένη αναλογική!

Και να μην ξεχνάμε, σε λίγο καιρό θα παιχτεί το ίδιο σενάριο με τη ΝΔ.

Όπως τώρα οι ψευτοαντιμνημονιακοί του ΠΑΣΟΚ θα εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τη μνημονιακή πολιτική, έτσι και μετά τις εκλογές (όταν γίνουν) οι ψευτοαντιμνημονιακοί του Σαμαρά θα εφαρμόσουν τη μνημονιακή πολιτική μόλις βγουν.

Η συναίνεση είναι ανεπίσημη αλλά ουσιαστική. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν συμφωνήσει τα παντα γύρω απ το Μνημόνιο και απλώς παίζουν κουκλοθέατρο ούτως ώστε να απορροφούν ενδοσυστημικά τις αντιμνημονιακές λαικές αντιδράσεις.

http://toixo-toixo.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις