" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Αναρωτηθήκατε πως θα είναι η Ελλάδα οταν ολα ξεπουληθούν;


Η κυβέρνηση μέσα από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει, ετοιμάζεται να προβεί στην μεγαλύτερη εκποίηση που έλαβε ποτέ χώρα από τη σύσταση του νεοελληνικού κράτους...
Ο τρόπος μάλιστα που θα υλοποιηθεί αυτή η πολιτική αποτελεί πράξη εθνικής μειοδοσίας, αφού η τιμή πώλησης απέχει πολύ από την πραγματική αξία όλων των κρατικών οργανισμών που έχουν βάλει στο μάτι εγχώρια και ξένα συμφέροντα.

Αυτό από μόνο του συνιστά τη μεγαλύτερη εθνική καταστροφή αυτού του τόπου. Πιο ανησυχητικό όμως είναι να εμφανίζεται ένα μέρος του κόσμου να συνηγορεί σε αυτό το ξεπούλημα θεωρώντας ότι η οικονομία ξεφορτώνεται βαρίδια που δεν την αφήνουν να κινηθεί προς την ανάπτυξη. Άραγε έχουν αναλογιστεί τι θα σημαίνει να ζεις σε μια χώρα όπου τίποτε δεν θα ανήκει και δεν θα ελέγχεται από το κράτος; Ποιος θα διασφαλίσει ευαίσθητες κερκόπορτες της επικράτειας όπως τα λιμάνια ή τα αεροδρόμια;Μήπως κάποιος ιδιώτης πίσω από μια Ανώνυμη εταιρεία που δεν θα γνωρίζει κανείς;Προφανώς κάποιοι θεωρούν ότι η ΔΕΗ, η ΕΥΔΑΠ, τα ΕΛΤΑ, οι συγκοινωνίες και τόσοι άλλοι φορείς θα λειτουργούν πολύ καλύτερα στα χέρια ιδιωτών που χωρίς φραγμούς θα εκτοξεύσουν το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όλοι αυτοί που καθαγιάζουν την ιδιωτική πρωτοβουλία και την ελεύθερη αγορά έχουν αναρωτηθεί γιατί οι Η.Π.Α, το προπύργιο του καπιταλισμού, τα τελευταία χρόνια επανακρατικοποιούν επιχειρήσεις; Προφανώς δεν είναι λιγότερο έξυπνοι από μας και σίγουρα αντιλαμβάνονται ότι για να μπορέσει να ορθοποδήσει μια οικονομία χρειάζεται πυλώνες που να στηρίζονται από το κράτος.

Επιπλέον, έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί με όλους αυτούς που εργάζονται σε επιχειρήσεις που θα πάρουν το δρόμο του ξεπουλήματος; Αν τώρα η ανεργία αγγίζει το 20%, σε λίγο καιρό 1 στους 3 δεν θα έχει δουλειά. Ξέρετε ή μπορείτε να φανταστείτε τι επιπτώσεις θα έχει κάτι τέτοιο στην ελληνική οικογένεια και κοινωνία. Ένας άνθρωπος 40 ή 50 ετών που σε λίγο καιρό δεν θα μπορεί να συντηρήσει την οικογένεια του γιατί ο πρωθυπουργός της χώρας αποφάσισε να καταδικάσει έναν ολόκληρο λαό στην ανέχεια, δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να ελέγξει την οργή του.

Επειδή όλα αυτά δεν απέχουν πολύ από το να γίνουν μέρος της καθημερινότητάς μας, μπορούμε με τη μόνη δύναμη που έχουμε ως κυρίαρχος λαός να τους σταματήσουμε. Η κυβέρνηση αυτή εκλέχθηκε να βγάλει τη χώρα από το τέλμα. Δεν νομιμοποιείται με κανένα τρόπο να καταδικάσει εμάς και τα παιδιά μας. Οφείλουμε με την αντίδραση μας να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τη λύση πρέπει να τη δώσει ο λαός. Άλλωστε όλα τα μέτρα που έχουν ή θα υλοποιηθούν στο μέλλον, θεωρητικά αποσκοπούν να βοηθήσουν την χώρα να βγει από την κρίση.


Η χώρα όμως δεν είναι κάτι άυλο και απροσδιόριστο. Είναι οι άνθρωποι που μένουν σε αυτόν τον τόπο και που γενιές τώρα αντιμάχονται όσους τον επιβουλεύονται δίνοντας ακόμη και τη ζωή τους. Είναι τα παιδιά μας, το μέλλον της Ελλάδας που κάποιοι δεν διστάζουν να θυσιάσουν.
Όταν λοιπόν η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να εκποιήσει ακόμη και τον αέρα που αναπνέουμε, τον ήλιο και τη θάλασσα, θα υπομείνουμε στωικά να μας βγάλουν και έξω από το σπίτι μας.

Οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν ξεκάθαρα. Δεν μπορεί μια κυβέρνηση που αντιπροσωπεύει το 20% των Ελλήνων να αποφασίζει για το 100%. Αν αγνοούν τη λαϊκή βούληση τότε είναι παράνομοι και δεν μας δεσμεύουν οι όποιες συμφωνίες ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου υπογράψουν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις