" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

“Μνημόνιο 2 εσείς; Ζάππειο 2 εμείς!”



(Να δούμε τι μαλακίες έχουμε να ακούσουμε πάλι από τον Χουντίνι της πολιτικής)
Με το “Ζάππειο 2” όπως αποκαλεί την επικαιροποιημένη της πρόταση για την Οικονομία που θα παρουσιάσει την Πέμπτη θα απαντήσει η ηγεσία της ΝΔ στις νέες προκλήσεις που διαμόρφωσε η ... μυστική σύσκεψη στο Λουξεμβούργο την περασμένη Παρασκευή.

Στον απόηχο της σύσκεψης των οικονομικών παραγόντων στης Ευρωπαϊκής Ένωσης η Λεωφόρος Συγγρού παρατηρεί με ανησυχία να επανέρχονται και να εντείνονται οι πιέσεις προκειμένου να προσφέρει στήριξη σε ένα δεύτερο μνημόνιο και παράλληλα να αναθερμαίνονται σενάρια πρόωρων εκλογών.

Συνεργάτες του κ. Σαμαρά εκτιμούν ότι στο πλαίσιο του blame game διαμορφώνεται το εκβιαστικό δίλημμα ότι αν δεν συναινέσει στο νέο μνημόνιο, αναλαμβάνει την ευθύνη διακοπής και της σημερινής δανειοδότησης, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το καινούργιο στοιχείο είναι ότι εκτός από την διακοπή της χρηματοδότησης αυτή την φορά επισείουν τον κίνδυνο να βγει η χώρα από την ζώνη του ευρώ και να επιστρέψει στην δραχμή.

Άλλη πολιτική

Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού απορρίπτει τις πιέσεις και λέει ότι το δίλημμα δεν είναι συναίνεση στο μνημόνιο ή έξοδος από το ευρώ αλλά αν θα σωθεί η οικονομία με μία διαφορετική πολιτική και προσθέτουν ότι αυτή την πολιτική θα παρουσιάσει ο κ. Σαμαράς στο Ζάππειο.
Στη ΝΔ υποστηρίζουν ότι οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών αποδεικνύουν ότι το μνημόνιο όπως και η κυβέρνηση που το εφαρμόζει απέτυχαν και ακολούθως ότι εκείνοι που βύθισαν την ελληνική οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη κρίση δεν μπορούν ούτε να επιβάλλουν διλήμματα ούτε και να επιβάλλουν λύσεις.

Ακολούθως λένε ότι ο κ. Σαμαράς δεν αλλάζει τις πάγιες θέσεις του, θεωρεί αστείο το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση αυξημένη πλειοψηφία στην Βουλή για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και διαμηνύει σε κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα το ψηφίσει και ας αναλάβει η κυβέρνηση την ευθύνη της προσφυγής σε πρόωρες κάλπες.

Επιπλέον θεωρούν ότι η ενδοκυβερνητική κρίση εντείνεται όπως δείχνει και κίνηση Λοβέρδου. «Ο υπουργός Υγείας σε μία προσπάθεια να διαχωρίσει την θέση του ομολογεί την πλήρη αποτυχία της κυβέρνησης, παραδέχεται ανεπάρκειες, αμηχανία, νεφελώδεις και αντιφατικές πολιτικές. Οι αντιπαραθέσεις και οι αντιφάσεις στο κυβερνητικό σκορποχώρι παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας» αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης.

Βλέπει την Τρόικα την Παρασκευή

Ερώτημα για τη ΝΔ είναι η στάση της Τρόικας και το μέγεθος των πιέσεων που θα ασκήσει για να στηρίξει η ΝΔ την κυβέρνηση στην πολιτική του μνημονίου. Σαφή εικόνα των προθέσεων της θα έχει ο κ. Σαμαράς την Παρασκευή οπότε συναντάται με το κλιμάκιο που βρίσκεται στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση η γαλάζια ηγεσία θα επιμείνει στην ανάγκη αλλαγής των όρων του μνημονίου και ένα διαφορετικό μείγμα στην κατεύθυνση που θα προτείνει στο Ζάππειο.

Οι περί την γαλάζια ηγεσία επικαλούνται τα παραδείγματα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας οι οποίες άντεξαν στις πιέσεις και πέτυχαν πολύ καλύτερους όρους από την χώρα μας –η μεν Ιρλανδία την χαμηλή φορολογία, η δε Πορτογαλία τους μισθούς και τις συντάξεις.

Με το Ζάππειο ο κ. Σαμαράς εκτιμά ότι θα δημιουργηθούν συνθήκες ρεύματος υπέρ της ΝΔ και ότι αυτό θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις προς το τέλος Μαϊου.

Αν δεν τον προλάβουν οι εξελίξεις τότε είναι θέμα χρόνου να ζητήσει εκείνος πρόωρες εκλογές προβάλλοντας ότι η πολιτική της κυβέρνησης εκτός από το ότι δεν έχει συναίνεση υποθηκεύει την πατρίδα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις