" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κυβέρνηση Εθνικής Συνεργασίας: Ο Μανωλιός θα βάλει τα ρούχα του αλλιώς


Τον τελευταίο καιρό, με τις προφανείς αποτυχίες της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα, πολλά δημοσιεύματα εφημερίδων κάνουν συχνές αναφορές στο ενδεχόμενο εναλλακτικό μοντέλο της «κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας». Προτείνουν εμμέσως δηλαδή πρόωρες εκλογές για έναν κυβερνητικό συνασπισμό όλων των...


κομμάτων που θα ενωθεί κάτω από το εθνικό συμφέρον για να μας βγάλει από την κρίση. Τα δημοσιεύματα αυτά χρησιμοποιούν ως επιχείρημα και πολλές δημοσκοπήσεις που φανερώνουν ότι σε μελλοντικές εκλογές κανένα κόμμα δεν θα μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Είναι όμως αυτό που πραγματικά θέλει ο κόσμος; Δυστυχώς για εμάς, δεν τονίζουν αρκετά ότι το εκλογικό σώμα είναι δυσαρεστημένο ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ και αυτό το δείχνει με την προτίμηση του στον κ. Κανένα στην πρόθεση ψήφου. Τι θα αλλάξει ουσιαστικά για τους Έλληνες αν μας κυβερνήσουν όλα τα κόμματα μαζί; Πολύ φοβόμαστε απολύτως τίποτα, δεν θα έχουμε ούτε καν την ψευδαίσθηση της εναλλακτικής λύσης ως προοπτική. Αντίθετα, όλοι οι πολιτικοί θα είναι ευχαριστημένοι καθώς θα απολαμβάνουν από κοινού την εξουσία. Και φυσικά θα παλεύουν «για τη σωτηρία της χώρας», «κόντρα στα συμφέροντα» κλπ. κλπ.

Αν πραγματικά θέλουν να βάλουν την Ελλάδα και την πολιτική ζωή της σε τάξη, πρέπει να έχουν την ευθιξία να παραιτούνται όταν δεν συμφωνούν με την εκάστοτε γραμμή του κόμματός τους. Πρέπει επίσης να τιμωρούν όσους έχουν αναμειχθεί σε σκάνδαλα. Πρέπει να δώσουν το δικαίωμα στον κόσμο να αποφασίζει με δημοψηφίσματα.

Από την άλλη μεριά, γιατί κάθε φορά που μία κυβέρνηση τα βρίσκει σκούρα προκηρύσσει εκλογές; Μα ο κόσμος τους ψήφισε για να λύνουν προβλήματα, κι όχι για να δημιουργούν ψευτοδιλήμματα. Πόσο ουσιαστικά δημοκρατική είναι η διαδικασία των πρόωρων εκλογών για δήθεν «εθνικούς λόγους» και με τα γκάλοπ κάτω από το μαξιλάρι, όταν ο πραγματικός λόγος είναι η αδυναμία κυβέρνησης και τα σκάνδαλα χωρίς τιμωρία; Έντιμη συμπεριφορά θα ήταν τουλάχιστον αν παραιτούταν ταυτόχρονα με την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, όχι μετά εν είδει στοιχήματος. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας, χρειάζεται δημοκρατία, έτσι ώστε ο κ. Κανένας να γίνει κ. Κάποιος.

TreloKouneli 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις