" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Κατάντησαν την ΕΛ.ΑΣ παραμάγαζο του Μιχάλη Σάλλα!


Μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, έλεγαν οι Κινέζοι. 
 
Παρατηρείστε...

με τί δέος ο μέχρι πρότινος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, παρακολουθεί την ομιλία του προέδρου της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα.


Elas_Salas

Ήταν η ημέρα (29-1-2012) που του απενεμήθη τιμητική διάκριση – με τις φιλαρμονικές ορχήστρες των Σωμάτων Ασφαλείας να παιανίζουν – ως μεγάλου δωρητή και χορηγού της ΕΛ.ΑΣ.

Προφανώς, αυτός είναι και ο λόγος που η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος θεωρεί τον εκτελεστικό πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς… πολύ δικό της άνθρωπο!


Δεν παραγνωρίζουμε βεβαίως τις σημαντικές υπηρεσίες που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο ο αστυνομικός διευθυντής Μανώλης Σφακιανάκης και η υπηρεσία του.


Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως έχουν το δικαίωμα να κουρελιάζουν το Σύνταγμα και τους νόμους, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα επιχειρηματικά συμφέροντα των… επιφανών χορηγών τους.


Και για να γίνουμε πιο σαφείς, αναφερόμαστε στη μήνυση που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς κατά της πρώην διευθύντριας του υποκαταστήματος στη Ζάκυνθο, Αγγελικής Αγούλου, για –ΔΗΘΕΝ- απόπειρα εκβίασης.


Ποιο ήταν το… έγκλημά της; Επισκεπτόταν, τις αρμόδιες Αρχές – όπως τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη και το ΣΔΟΕ – και κατέθετε στοιχεία για τα δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρεται να έχει δώσει με πλαστά έγγραφα η Τράπεζα Πειραιώς στο Δήμο Ζακυνθίων. Η ίδια εξάλλου, υποστήριζε εγγράφως και επωνύμως, ότι ο Μιχάλης Σάλλας αλλά και άτομα του στενού περιβάλλοντός του έχουν στήσει εγχώριες και offshore εταιρείες, με αδιαφανείς δραστηριότητες.


Ένα άλλο “έγκλημα” που χωρίς αποδείξεις της “φόρτωσαν”, ήταν, ότι ερχόταν σε επαφή με δημοσιογράφους, προκειμένου να τους ζητήσει να διερευνήσουν τις περίεργες δραστηριότητες αυτών των εταιρειών.


Προφανώς, για κάποιους οσφυοκάμπτες κρατικούς λειτουργούς οι ενυπόγραφες καταγγελίες πολιτών – ακόμα και κατηγορουμένων, όπως είναι η Α. Αγούλου για το αδίκημα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης – εναντίον ισχυρών οικονομικών παραγόντων, δεν πρέπει να ερευνώνται.


Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε, δυστυχώς και με την συμβολή του αντεισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαου Ορνεράκη, η άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών της συνομιλιών.


Ο στόχος προφανής : Να την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΝ, έτσι ώστε να σταματήσει τις καταγγελίες σε βάρος του Μιχάλη Σάλλα και άλλων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς.


Κάτι που τελικά πίστεψαν ότι κατάφεραν στις 22 Μαρτίου, όταν ασκήθηκε εναντίον της νέα ποινική δίωξη για υποτιθέμενη απόπειρα εκβίασης, με μία απολύτως ΣΤΗΜΕΝΗ δικογραφία.


Μάλιστα, σ’ αυτήν τη ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΘΛΙΑ μεθόδευση, επιχείρησαν να εμπλέξουν και το directnews.gr αναφέροντας στο “διαβιβαστικό” το όνομα της ιστοσελίδας μας.


Ωστόσο, οι εν λόγω κύριοι δεν βρήκαν το… θάρρος να καλέσουν τη νόμιμη διαχειρίστρια για να εξεταστεί, ενώπιών τους έστω και ως μάρτυρας.


Απλώς, άφησαν τον ανεμιστήρα να εκτοξεύσει τη λάσπη πιστεύοντας ότι θα μας… τρομάξουν και θα σιωπήσουμε.


Εμείς λοιπόν τους ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ και τους ΡΩΤΑΜΕ:


α) Για ποιό λόγο ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ από τα cd που περιείχαν τα – επί δύο μήνες – υποκλαπέντα τηλεφωνήματα της Αγγελικής Αγούλου, σαράντα τουλάχιστον συνομιλίες της;


β) Μήπως μέσα από αυτές προέκυπτε η παράνομη παρακολούθηση, από παρακρατικούς μηχανισμούς, που δυστυχώς φαίνεται να λειτουργούν στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας, του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη;


γ) Ποιος έδωσε την εντολή να αποκρυβούν από τον ανακριτή που θα χειριστεί τη σχετική δικογραφία, οι συγκεκριμένες τηλεφωνικές συνομιλίες;


Είναι καιρός οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο αυτό να μάθουν ότι τέλειο ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ δεν υπάρχει.


Το directnews.gr θέτει στη διάθεση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όλα τα σχετικά στοιχεία. Αν φυσικά ενδιαφερθεί να τα ζητήσει.


Αυτά προς το παρόν…


 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις