" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Άγραφα-Ποταμιά ( 2-1 )

Τα Άγραφα έκαναν την ολική ανατροπή στην επανάληψη και με δυο τέρματα του Πάνου Γαλανού νίκησαν την ομάδα της Ποταμιάς με σκορ 2-1. Το νικητήριο τέρμα επιτέυχθηκε στο 4o λεπτό των καθυστερήσεων.

Το παιχνίδι έγινε στο Δημοτικό στάδιο Καρπενησίου το Σάββατο 24/3 και ξεκίνησε στις 4 το απόγευμα. Το εξ αναβολής ματς ήταν στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής και είχε αναβληθεί την Κυριακή 11/3. Έγινε με την παρουσία 70 με 80 φιλάθλων.

Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και στα 90 λεπτά της αναμέτρησης και απειλούσαν σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Κατσαντώνης είχε μάλιστα και τρία δοκάρια και αρκετές χαμένες ευκαιρίες. 

Χρειάστηκε να μπει στο γήπεδο ο επιθετικός Πάνος Γαλανός για να γίνει η ανατροπή. Ο τεχνικός των Αγράφων έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς νεαρούς.

Η Ποταμιά του Σπύρου Κολόκα ηττήθηκε μετά από αρκετά επιτυχή αποτέλεσμα, όμως ήταν ισόπαλη μέχρι το 94΄. Οι Μεγαλοχωρίτες είχαν ξανά αρκετά καλή αμυντική παρουσία και απειλούσαν με γρήγορες αντεπιθέσεις. Στάθηκαν ξανά τυχεροί, αφού τα δοκάρια σταμάτησαν 3 προσπάθειες των γηπεδούχων.

Τα Άγραφα ως γνωστόν έχουν τερματίσει στην 1η θέση και έφτασαν στους 46 βαθμούς. Η Ποταμιά παραμένει στην 5η θέση με 23 βαθμούς. Η 5η θέση θα κριθεί στο ματς με τον Απεραντιακό που εκκρεμεί.

«Έσπασαν» όλα τα ρεκόρ
Ο Κατσαντώνης τερμάτισε για δεύτερη φορά πρώτος στην 3η του σαιζόν στην κατηγορία. Ανέδειξε τον πρώτο σκόρερ (Τάσος Κωστούλας: 21 γκολ) και έκανε ρεκόρ καλύτερης επιθετικής συγκομιδής (68 γκολ), αλλά και αμυντική (11 γκολ)

Σταμάτησε το σερί
Η αήττητη πορεία στον 2ο γύρο της Ποταμιάς σταμάτησε στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι Μεγαλοχωρίτες έκαναν πορεία πρωταθλητισμού στο 2ο μέρος και είχαν να ηττηθούν από την 9η αγωνιστική και τον αγώνα με τον Αίολο. Ήταν η πρώτη τους ήττα το 2012.

Αντικατάσταση βοηθού
Ο Κώστας Νικολάου αντικατέστησε τον αρχικά ορισθέντα βοηθό Βασίλη Λάμπρου.

11αδοι οι μικροί
Στην βασική εντεκάδα ξεκίνησε αρκετά νεαρά παιδιά (Άρχισε με 5 μικρούς) ο Δημήτρης Αντωνίου. Φανέλα βασικού πήραν οι : Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Κώστας Γιαννιώτης, Λεωνίδας Κόγιας, Ταξιάρχης Καλύβας και Μιχάλης Ράπτης.

«Rotation»

Πολλές αλλαγές είχαν τα Άγραφα σε σχέση με τον ημιτελικό κυπέλλου κόντρα στην Μυρίκη. Στην 11αδα παρέμειναν μόλις 5 ποδοσφαιριστές. Δεν ταξίδεψαν στο Καρπενήσι οι Αθηναίοι: Τάσος Κωστούλας και Χρήστος Γεωργιάδης, που ξεκουράζονται εν όψει των play off.

Έχει το γκολ
Στο DNA του υπάρχει το γκολ..ο χαρισματικός επιθετικός Πάνος Γαλανός πέτυχε τα νικητήρια γκολ των Αγράφων. Παρά τα 35 χρόνια του συνεχίζει να σκοράρει, φτάνοντας τα 5 συνολικά, έχοντας αγωνιστεί σε μόλις 4 ματς.

Παρών και πάλι ο αρχιδιαιτητής
Άλλο ένα παιχνίδι της Ά  ΕΠΣ Ευρυτανίας παρακολούθησε ο αρχιδιαιτητής της ΕΠΣ Ευρυτανίας Νίκος Λαθύρης.


Πολλές αλλαγές η Ποταμιά

Με αρκετά νέα πρόσωπα αγωνίστηκε η ομάδα του Σπύρου Κολόκα σε σχέση με το τελευταίο νικηφόρο ματς με τον Αίολο. Επανήλθαν στην ενδεκάδα οι: Παύλος Κουτούμπας, Πάνος Στόκας, Ντίνος Γιαννόπουλος, Γιάννης Γκορόγιας και Σπύρος Μπούρας.

Α΄ μέρος

Ξεκίνημα με δοκάρι
Πιο καλά ξεκίνησαν στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι και είχαν δοκάρι μόλις στο 2ο λεπτό με τον Λεωνίδα Κόγια.

Άνοιξε το σκορ ο Κοσμάς



Οι φιλοξενούμενοι της Ποταμιάς κέρδισαν πέναλτι στο 19ο λεπτό. Ο Χρήστος Κοσμάς το εκτέλεσε εύστοχα και άνοιξε το σκορ. Μάλιστα ο σκόρερ πέταξε ένα μπλουζάκι προς την κερκίδα και αφιέρωσε το γκολ στον τραυματία συμπαίκτη του Θωμά Αζακά, που παρακολουθούσε την αναμέτρηση από την κερκίδα. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.


Πίεσε ο Κατσαντώνης



Το ίδιο σκηνικό συνεχίστηκε και στα υπόλοιπα λεπτά με τους Αγραφιώτες να έχουν την υπεροχή και να είναι καλύτεροι. Ο Κώστας Καλύβας στο 40΄ σημάδεψε με σουτ το κάθετο δοκάρι της Ποταμιάς.

Οι καλύτερες φάσεις
2΄ : Ο Αθανασόπουλος κινήθηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά, γύρισε στον Κόγια, που σούταρε από τα όρια της περιοχής, η μπάλα χτύπησε στην συμβολή αριστερού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού και έφυγε άουτ.
9΄ : Ο Κόγιας έβγαλε την μπαλιά από δεξιά, ο Καλύβας Κ. πλάσαρε από κοντά αδύναμα και ο Κουτούμπας μπλόκαρε εύκολα.
19΄ : Ο Γιαννόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Ζωχάκη  και ο Κολοκώτσιος καταλόγισε το πέναλτι. Ο λίμπερο Κοσμάς ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, πλάσαρε χαμηλά στην δεξιά γωνία του Καλύβα και άνοιξε το σκορ (0-1).
31΄: Ο Ζαγκότσης έδωσε στον Γιαννακόπουλο, αυτός σούταρε εκτός περιοχής, με τον Καλύβα να μπλοκάρει σταθερά στο κέντρο του τέρματος.
39΄ : Όμορφος συνδυασμός Ντότσικα-Καλύβα Κ. είχε τελικό αποδέκτη τον Καλύβα Τ., ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενους και κατέληξε κόρνερ από το δεξί δοκάρι.
40΄ : Ο Θεοχάρης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, ο Κουτούμπας έκανε έξοδο και απομάκρυνε και στην συνέχεια σουτ του Καλύβα Κ. από καλή θέση σταμάτησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι.
45΄ : Μακρινό σουτ του Καλύβα Τ. πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Β΄ μέρος

Μονόλογος Κατσαντώνη
Από το πρώτος κιόλας λεπτό της επανάληψης τα Άγραφα πήραν τα ηνία του αγώνα και κυνήγησαν να κάνουν την ανατροπή. Τελικά τα κατάφεραν και πέτυχαν συνάμα μια νίκη ψυχολογικής σημασίας εν όψει των ημιτελικών με την Μυρίκη.

Προσπάθησε να χτυπήσει στην κόντρα
Οι φιλοξενούμενοι του Μεγάλου Χωριού έπαιξαν με αμυντική διάταξη και έψαξαν το γκολ μέσα από κάποια αντεπίθεση.

Πέρασε τους βασικούς
3 Βασικά στελέχη έβαλε σταδιακά στον αγωνιστικό χώρο  ο Δημήτρης Αντωνίου. Στην μάχη ρίχτηκαν οι Φάνης Μπισμπίκης, ο Άλκης Κατής και φυσικά ο σκόρερ Πάνος Γαλανός.

Γύρισε Σαπούνη



Ο σκόρερ Κοσμάς αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα και ο Σπύρος Κολόκας γύρισε τον Ηλία Σαπούνη από την μεσαία γραμμή στο κέντρο της άμυνας σε θέση λίμπερο. Ο ταχύτατος ποδοσφαιριστής έχει αγωνιστεί πολλές φορές σε αυτή την θέση με επιτυχία.

Έσπασαν τα δοκάρια



Και τρίτο δοκάρι είχαν στο δεύτερο μέρος οι νικητές. Στο 59ο ο 17χρονος Λεωνίδας Κόγιας με δυνατό σουτ σημάδεψε και πάλι τα δοκάρια της Ποταμιάς.

Ισοφάρισε με Γαλανό

Ο στράικερ Πάνος Γαλανός στο 70ο λεπτό με πλασέ ισοφάρισε.

Λύτρωση στο 94΄



Στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων η «χρυσή» αλλαγή του Κατσαντώνη ο Γαλανός χάρισε την νίκη με το 2ο προσωπικό του τέρμα.

Οι καλύτερες φάσεις
54΄ : Ο Ζωχάκης έβγαλε την βαθιά μπαλιά από την σέντρα, ο Γαλανός από πλάγια θέση από την περιοχή και αριστερά σούταρε, ο τερματοφύλακας της Ποταμιάς απέκρουσε με τις γροθιές και στην συνέχεια της φάσης σουτ του Καλύβα Κ. από καλή θέση πέρασε πάνω από την εστία της Ποταμιάς.
55΄ : Ο Γιαννιώτης σέντραρε από αριστερά , ο Μπισμπίκης πήρε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και ο Κουτούμπας απέκρουσε σε κόρνερ.
59΄ : Ο Καλύβας Κ. σέντραρε από δεξιά, ο Κόγιας σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να τραντάζει το αριστερό κάθετο δοκάρι.
70΄ : Μετά από απομάκρυνση του Σαπούνη, ο Κόγιας  γέμισε με κεφαλιά και μετά από αδράνεια της άμυνας ο Γαλανός πλάσαρε στην έξοδο τον Κουτούμπα στην αριστερή του γωνία και ισοφάρισε σε 1-1.
73΄ : Ο Κόγιας βρήκε όμορφα τον Ντότσικα, ο οποίος σούταρε διαγώνια μέσα από την περιοχή και αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε σύρριζα άουτ από το αριστερό δοκάρι.
75΄: Ο Γαλανός σκόραρε με κεφαλιά. Ο ρέφερι Κολοκώτσιος ακύρωσε το γκολ για επιθετικό φάουλ του σκόρερ πάνω στον στόπερ Τόλη Μπούρα.
79΄: Ο Κόγιας βρήκε τον Γαλανό, αυτός με την σειρά του πάσαρε στον Καλύβα Κ., που δοκίμασε ένα φαλτσαριστό σουτ, το οποίο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί «παραθυράκι» των φιλοξενούμενων.
81΄: Ο Γιαννακόπουλος κέρδισε φάουλ από τον γκολκίπερ Καλύβα σε καλή θέση, ο ρέφερι έδειξε την κίτρινη (Οι παίκτες της Ποταμιάς διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν κόκκινη κάρτα). Ο Ζαγκότσης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα βρήκε και στο τοίχος και έφυγε κόρνερ ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.
92΄ : Σουτ του Κατή εκτός περιοχής πέρασε πάνω από τα δοκάρια των Μεγαλοχωριτών.
93΄ : Τα Άγραφα διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι και χέρι του Μπούρα Α. σε προσπάθεια του Γαλανού. Ο διαιτητής της συνάντησης υπέδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.
94΄ : Ο Ζωχάκης έβγαλε μπαλιά από δεξιά, ο  Γαλανός με γυριστό πλασέ από κοντά στην αριστερή γωνία του Κουτούμπα χάρισε την νίκη στην ομάδα του (2-1).

Ένταση στο τέλος
Ένταση επικράτησε μετά την λήξη της αναμέτρησης. Ο ποδοσφαιριστής της Ποταμιάς Γιώργος Γκορόγιας (Ήταν εκτός αποστολής) επιτέθηκε λεκτικά στον διαιτητή Λάμπρο Κολοκώτσιο. 

Ενώ η ένταση συνεχίστηκε και έξω από τα αποδυτήρια των ομάδων με τους : Ντότσικα και Γκορόγια να λογομαχούν. Με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τα πνεύματα ηρέμησαν. Το φύλλο αγώνος δεν αναφέρει κάτι για το γεγονός.

Διακριθέντες
Άγραφα : Γαλανός, Κόγιας, Γιαννιώτης 
Ποταμιά : Γκορόγιας, Μπίκας, Κοσμάς

Δηλώσεις προπονητών

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) :  

«Ήταν το τελευταίο παιχνίδι και εξ αναβολής για την κανονική περίοδο. Δώσαμε σε αρκετά παιδιά την ευκαιρία να πάρουνε παιχνίδια, είναι γεγονός ότι κάθε παιχνίδι έχει τις δικές του δυσκολίες. 

Είχαμε πει ότι όλοι έχουν ευκαιρία σε αυτή την ομάδα και δόθηκε η ευκαιρία. Από την άλλη δεν αποδείξαμε κάποιοι ότι μπορούμε να έχουμε θέση για να διεκδικήσουμε και στην συνέχεια κάτι καλύτερο όσον αφορά τα play off. Παρότι προηγήθηκε ο αντίπαλος καταφέραμε να ισοφαρίσουμε και στην συνέχεια να πάρουμε και το παιχνίδι. 

Μπορεί να είχαμε αρκετές ευκαιρίες και δοκάρια και υπεροχή στο παιχνίδι, όμως ταυτόχρονα ήταν ένα καλό μάθημα για εμάς ο τρόπος εξέλιξης του σημερινού παιχνιδιού και ένα καλό τεστ εν όψει των αγώνων μπαράζ, που θα έχουμε στην συνέχεια. 

Αποδείχτηκε ότι η καρδιά του πρωταθλητή πρέπει να χτυπάει σε όλους και μάλιστα κάποιοι την έχουνε και το αποδεικνύουνε μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα της Ποταμιάς, είναι ένα πάρα πολύ καλό σύνολο και μάλιστα θα έλεγα με προοπτικές, εάν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο. 

Πιστεύω ότι τα επόμενα χρόνια θα παίξει και αυτή η ομάδα πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε εμάς να ευχηθούμε καλή συνέχεια και καλή τύχη στα play off και αποδεικνύεται ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο.»

Σπύρος Κολόκας (Ποταμιά) :  

«Συγχαρητήρια στην ομάδα των Αγράφων, ήταν καλύτερη από μας και δίκαια κέρδισε. Εμείς το μονό που μπορούσαμε να καταφέρουμε ήταν να πάρουμε την ισοπαλία. 

Συγχαρητήρια και στα παιδιά της Ποταμιάς, που πάλεψαν το παιχνίδι έστω και με τις ελάχιστες δυνάμεις που είχαν. Καλή πορεία στην ομάδα των Αγράφων στα μπαράζ.»

Συνθέσεις ομάδων

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : 

Καλύβας Γ., Ράπτης(51΄ Μπισμπίκης), Γιαννιώτης, Ζωχάκης, Τσιούμας(69΄ Κατής), Ντότσικας, Θεοχάρης, Καλύβας Τ., Καλύβας Κ., Κόγιας, Αθανασόπουλος(46’  Γαλανός)

Ποταμιά (Σπύρος Κολόκας) : 

Κουτούμπας, Μπίκας, Γκορόγιας, Μπούρας Α., Κοσμάς(46΄ Μαντζιούτας Κ.), Ζαγκότσης, Μπούρας Σ., Στόκας, Γιαννακόπουλος(83΄ λ.τρ. Καλτσής), Γιαννόπουλος(76΄ Μπούρας Κ.), Σαπούνης

Διαιτητής : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Κώστας Νικολάου (ΣΔΠ Ευρυτανίας)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις