" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σκάνδαλο βόμβα με το "κούρεμα" καταγγέλει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας

"Η Τράπεζα της Ελλάδας αγόρασε με τα αποθεματικά μας ομόλογα του ελληνικού δημοσίου 3 μέρες πριν το "κούρεμα" αποκαλύπτει o Δ. Νίνος. 


Κλείνει το ΤΕΙ για δύο μέρες ενώ αν δεν βρεθεί λύση ο πρόεδρος του Ιδρύματος λέει πως θα κλείσει επ΄αόριστον.



Σκάνδαλο μεγατόνων με τα αποθεματικά των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων της χώρας που...


επενδύθηκαν σε ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου και μετά κουρεύτηκαν καταγγέλει ο πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας.

Εν τω μεταξύ την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας απο κάθε δραστηριότητα, διοικητική και εκπαιδευτική, αποφάσισε ομόφωνα η Συνέλευση του Ιδρύματος για αύριο αύριο Πέμπτη 29 και μεθάυριο Παρασκευή 30 Μαρτιου 2012.


Οπως δήλωσε o πρόεδρος του ΤΕΙ Αθήνας, Δημήτρης Νίνος "πήραμε αυτή την απόφαση γιατί εκτος του ότι μειώθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός του Ιδρύματος κατά 50% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009 η Τράπεζα της Ελλάδας παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς τη συγκατάθεσή μας, στις 09-03-2012, η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία στις 12-03-2012 υπέστησαν «κούρεμα» κατά 68%, με συνέπεια, σήμερα, η ονομαστική τους αξία να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ. Δ
εν είναι οτι τα επένδυσαν 2 ή 3 χρόνια πριν σε ομόλογα αλλά μόλις 3 μέρες πριν το κούρεμα. Χάσαμε δηλαδή 4,6 εκατ. ευρώ. Δεν είναι δυνατόν να προωθείται ειδική ρυθμιση του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να εξαιρεθούν τα ομόλογα των δημόσιων νοσοκομείων απο τη διαδικασία κουρεματος και να μην εξαιρεθούν τα ομόλογα των τεχνολογικών ιδρυμάτων. Είναι σαφές πως εάν δε βρεθει λύση το ΤΕΙ θα κλείσει επ΄αόριστον."


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΤΟ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ


Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Αθήνας στη συνεδρίασή του στις 28-03-2012 και σε συνέχεια της από 22-03-2012 σχετικής απόφασης της Συνέλευσης του Ιδρύματος, αποφασίζει ομόφωνα την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Αθήνας από κάθε δραστηριότητα (διοικητική και εκπαιδευτική) την Πέμπτη 29 και την Παρασκευή 30-03-2012, διότι:


1. Μειώθηκε ο τακτικός προϋπολογισμός του κατά 50% περίπου σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009.

2. Παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς τη συγκατάθεσή του, στις 09-03-2012, η Τράπεζα της Ελλάδος, με τα αποθεματικά του Ιδρύματος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία στις 12-03-2012 υπέστησαν «κούρεμα» κατά 68%, με συνέπεια, σήμερα, η ονομαστική τους αξία να ανέρχεται σε 1,9 εκατ. ευρώ.


Υπό αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες, το ΤΕΙ Αθήνας, ένα από τα μεγαλύτερα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας, αδυνατεί να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς και να παρέχει το επίπεδο εκπαίδευσης και έρευνας που αρμόζει σε ένα Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.


Ελπίζουμε ότι θα εξευρεθεί άμεσα αποτελεσματική λύση στα θέματα που αυτή τη στιγμή ταλαιπωρούν το Ίδρυμα. 


Σε αντίθετη περίπτωση, εάν δηλαδή εξακολουθήσουν να υφίστανται οι υπάρχουσες οικονομικές συνθήκες, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι το ΤΕΙ Αθήνας θα αναγκαστεί να αναστείλει τη λειτουργία του επ’ αόριστον.








Newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις