" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2012

Χρονικό "κούρεμα" στην παρέλαση υπό τον φόβο επεισοδίων

Μειώνουν από 80 σε 40 λεπτά τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη υπό τον φόβο επεισοδίων.
 
Απόφαση για μείωση της χρονικής διάρκειας της στρατιωτικής παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη από 80 σε 40 λεπτά υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι αρμόδιοι μετά και τα περσινά επεισόδια, οπότε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, αποχώρησε εκφράζοντας την ενόχλησή του, ήταν προβληματισμένοι για το πώς θα χειριστούν τη φετινή εκδήλωση.
 

Βρήκαν έτσι τη "χρυσή τομή" προκειμένου να αποφευχθούν τα έκτροπα με το να "κουρέψουν" κατά 50% τη χρονική της διάρκεια.

  "Δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ομαλή πραγματοποίηση μιας παρέλασης που θα διαρκέσει 80 λεπτά", φέρεται να ήταν η θέση της Ελληνικής Αστυνομίας που πρότεινε να έχει διάρκεια μισής ώρας.
 

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες της συμπρωτεύουσας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, βρέθηκαν σε δύσκολη θέση, καθώς δέχονταν πιέσεις από φορείς και συλλόγους να συμμετάσχουν στη φετινή παρέλαση με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την απελευθέρωση της πόλης.
Βρέθηκε έτσι η "φόρμουλα" να παρελάσει ο ίδιος αριθμός τμημάτων με πέρυσι, αλλά το κάθε τμήμα να αποτελείται από μικρότερο αριθμό ατόμων.
 

Το έργο της διασφάλισης της ομαλής διεξαγωγής της παρέλασης θα αναλάβουν περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί, με την Ελληνική Αστυνομία να θέτει ως στόχο τη δημιουργία ενός "αποστειρωμένου" χώρου περιμετρικά της εξέδρας των επισήμων στα πρότυπα εκείνου που δημιουργήθηκε στο Σύνταγμα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
 

Μέσα στον συγκεκριμένο χώρο θα βρίσκονται μόνο οι επίσημοι, αλλά και οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ που θα καλύπτουν την παρέλαση, ενώ κανείς δεν πρόκειται να περνά χωρίς έλεγχο.
 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ανακοινώσεις για τη διεξαγωγή κινητοποιήσεων την ημέρα της παρέλασης, αλλά από την Ελληνική Αστυνομία θεωρείται σίγουρο πως θα επιχειρηθούν πορείες διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις