" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Με σωματοφύλακες κυκλοφορεί ο Πατριάρχης στα Ιεροσόλυμα

της Μαρίας Γιαχνάκη
Επικίνδυνες αντιδράσεις για τον Έλληνα Πατριάρχη μονοπωλούν τον τελευταίο καιρό την επικαιρότητα στο Ισραήλ. Προπηλακισμοί, υβριστικά συνθήματα και εκφοβισμοί δημιουργούν κλίμα που προετοιμάζει για αρνητικά γεγονότα για τον Ελληνορθόδοξο Χριστιανισμό.
Για άλλη μια φορά το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων βρίσκεται ανάμεσα «στη σκύλα και στη Χάρυβδη». Οι ενέργειες και η προϊστορία των πωλήσεων πατριαρχικής γης φαίνεται να γίνεται και πάλι η αιτία να διαφημισθεί αρνητικά το Πατριαρχείο και το έργο του παγκοσμίως. Και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν βάζει ένα τέλος σε αυτήν την ιστορία.
Έτσι μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις τις οποίες δεν διέψευσε το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο, ότι πούλησε σημαντικές και μεγάλης ιστορικής σημασίας εκτάσεις σε εβραϊκές κατασκευαστικές εταιρείες, ξεσηκώθηκαν και πάλι οι Άραβες και με συνθήματα κατά του Θεόφιλου αλλά και του Πατριαρχείου, ξεφτιλίζουν την ελληνική παρουσία στα Ιεροσόλυμα. Μάλιστα σε όποιο χωριό και πόλη υπάρχουν ορθόδοξοι Χριστιανοί, οι αρνητικές εκδηλώσεις εναντίον του Θεόφιλου είναι γεγονός. Βέβαια, όπως συμβαίνει πάντα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά και το νεοσύστατο τμήμα του που υποτίθεται ότι ασχολείται με την ορθοδοξία, αγρόν ηγόρασε και αφήνει τους ξένους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.
Αποτέλεσμα: τις προηγούμενες μέρες που ο Έλληνας Πατριάρχης επισκέφθηκε αραβικές ορθόδοξες περιοχές, τον περίμεναν δυσάρεστες εκπλήξεις, αφού εξαγριωμένο πλήθος τον προϋπάντησε φωνάζοντας εναντίον του ενώ κρατούσαν στα χέρια τους πανό με συνθήματα που τον ύβριζαν.

«Persona non grata», πρόσωπο ανεπιθύμητο τον ονόμασαν και με φωνές και επεισόδια τον εκδίωξαν από την περιοχή.
Στην πόλη της Ναζαρέτ μάλιστα κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ο Έλληνας Πατριάρχης ένιωσε έντονη αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του γι' αρκετή ώρα ώσπου τον βοήθησαν οι δικοί του άνθρωποι που ήταν κοντά του.
Το γεγονός βέβαια που εξαγρίωσε το πλήθος ακόμη περισσότερο ήταν ότι ο έλληνας Πατριάρχης κυκλοφορεί με σωματοφύλακες που πληρώνει το πατριαρχείο αλλά και με Ισραηλινούς στρατιώτες.
Εν μέσω της Μεγάλης Εβδομάδας μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένονται επεισόδια από δυσαρεστημένους πιστούς. Φαίνεται ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα ζήσει και πάλι τραγικές στιγμές ενόψει της μεγαλύτερης γιορτής της Ορθοδοξίας.

Newsbomb Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις