" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Η έξοδος των “μυρίων”

Σε εξέλιξη είναι η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, οι οποίοι έχουν  "σύμμαχο" τον καλό καιρό.
Χιλιάδες αυτοκίνητα έχουν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών ενώ συνεχίζει να είναι αυξημένη η κίνηση στα δυο εθνικά οδικά δίκτυα.
Στην Αθηνών-Λαμίας το πρόβλημα εντοπίζεται στην Μεταμόρφωση και στην Αθηνών-Κορίνθου από το Δαφνί μέχρι τα διυλιστήρια είπε μιλώντας στο newsbomb.gr η κα. Γεωργία Καρυδάκη, αστυνομική διευθύντρια της Διεύθυνσης τροχαίας Αττικής.
Στη λήψη μέτρων διευκόλυνσης των οδηγών προχώρησε η τροχαία απαγορεύοντας μέχρι τις 10 το βράδυ την κυκλοφορία των φορτηγών στο ρεύμα εξόδου.
Ταυτόχρονα με τους εκδρομείς του Πάσχα πραγματοποιούνται και οι κινητοποιήσεις του κινήματος "Δεν πληρώνω, που έχουν σηκώσει τις μπάρες στα διόδια της Ελευσίνας και της Τραγάνας.
Αύριο Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος.
  Μποφόρ στις θάλασσες
Εκείνοι που μπορεί να αντιμετωπίσουν μία μικρή ταλαιπωρία είναι οι επισκέπτες των νησιών του Αιγαίου, και αυτό γιατί οι άνεμοι τοπικά θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ.
Συγκεκριμένα, για σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη προβλέπονται κυρίως στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες παροδικές βροχές, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια.
Ωστόσο, από το απόγευμα θα υπάρξει πρόσκαιρη αύξηση των νεφώσεων κυρίως στην Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ στο Αιγαίο 6-7 μποφόρ, τοπικά όμως θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 19 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Ελλάδα τους 22 και στα νησιά του Αιγαίου τους 18.
Τη Μεγάλη Παρασκευή, που θα φύγει και το μεγαλύτερο κύμα των εκδρομέων, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία.
Από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώδεις ενώ στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις και η έντασή τους δεν θα ξεπεράσει τα 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6 – τοπικά 7 – στο Αιγαίο.
Όσον αφορά στο Μεγάλο Σάββατο και στην Κυριακή του Πάσχα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Κατά τις μεσημβρινές ώρες υπάρχει ενδεχόμενο να αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας και να εκδηλωθούν τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι και η θερμοκρασία θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με τη Μεγάλη Παρασκευή.

Newsbomb Logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις