" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Να παραιτηθεί ο υπουργός; Καλά πού ζείτε;

Να παραιτηθεί ο υπουργός; Καλά πού ζείτε;
Το μεγαλύτερο όπλο που έχει ένας πολιτικός στη φαρέτρα του είναι η παραίτησή του”, έλεγε προ ημερών σε φιλικό του κύκλο ένας παλιός κοινοβουλευτικός άνδρας, που βρίσκεται ακόμη εν ζωή αλλά έχει αποσυρθεί από την πολιτική σκηνή και παρακολουθεί από μακριά τα πράγματα, πότε κουνώντας το κεφάλι του και πότε κάνοντας το σταυρό
του. Εκπρόσωπος της πολιτικής τάξης μιας άλλης εποχής, πιστεύει ακόμη ο καημένος ότι υπάρχει αυτό που συνηθίσαμε να λέμε “φιλότιμο” ή αλλιώς “τσίπα”.
Πιστεύει, δηλαδή, πως όταν… σε φτύνουν δεν μπορεί να θεωρείς ότι “ψιχαλίζει” και πως, όταν δεν είσαι σε θέση να δώσεις πειστικές απαντήσεις ή όταν εκτεθείς ανεπανόρθωτα, τότε πολύ απλά πας σπίτι σου, για να διασώσεις αυτό που με τίποτα δε διαπραγματεύεσαι, δηλαδή την αξιοπρέπειά σου.
Έριξα μια ματιά στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες πατώντας τη λέξη “παραίτηση” στο google – είναι τόσο απλό, μπορεί να το κάνει ο καθένας – και διάβαζα αρκετή ώρα ιστορίες που μου φαίνονταν ότι αν είχαν συμβεί στην Ελλάδα θα απασχολούσαν για λίγες ώρες τα ΜΜΕ και μετά θα είχαν ξεχαστεί. Ενδεικτικά σας αναφέρω μερικές για να… συνεννοηθούμε:
Ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Καρλ Τέοντορ Τσου Γκούτενμπεργκ, προβεβλημένο στέλεχος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης της Βαυαρίας (CSU), που απολάμβανε της πλήρους στήριξης της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, παραιτήθηκε λόγω αποκαλύψεων για λογοκλοπή κατά τη συγγραφή της διατριβής του.

Η υπουργός Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Σλοβενίας, Ντούσα Τρόμπετς Μπούτσαν, παραιτήθηκε μόλις τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, επικαλούμενη έλλειψη εμπιστοσύνης της ίδιας προς το προσωπικό της, αλλά και του πρωθυπουργού προς την ίδια, γεγονός που έκρινε ότι την εμπόδιζε να συνεχίσει το έργο της!
Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Μισέλ Αλιό Μαρί παραιτήθηκε μετά την αποκάλυψη ότι έκανε διακοπές στην Τυνησία με κρατικά έξοδα. Στην επιστολή της στον Σαρκοζί έλεγε ότι έχει πολύ υψηλή ιδέα για την άσκηση της πολιτικής στη Γαλλία, γι´ αυτό δεν μπορεί να συνεχίσει με το προφίλ της λαβωμένο.
Καημένη Αλιό Μαρί, φτωχή Ντούσα και δύστυχε Καρλ Τσου Γκούτενμπεργκ. Κάποιος πρέπει να σας μιλήσει για την Ελλάδα! Εδώ έχουμε υπουργό που χρησιμοποιεί το προεδρικό αεροσκάφος για να πάει στις ΗΠΑ, παίρνει μαζί και το γιο του και δεν αισθάνεται καν την ανάγκη να δώσει λογαριασμό. Έχουμε αντιπρόεδρο που μας λέει τεμπέληδες, δέχεται κριτική, υποστηρίζει ότι δεν το είπε ποτέ, κι όταν του φέρνουν το
ηχητικό ντοκουμέντο κάνει πως δεν τρέχει τίποτα. Ελάτε εδώ, θα περάσετε εσείς καλά κι εμείς καλύτερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις