" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κορίτσι μου, ο Μπάρκουλης...


Η γιαγιά, που έδειχνε να διατηρούσε γλυκές αναμνήσεις από την εποχή του "κορίτσια, ο Μπάρκουλης" , κάπου μισό αιώνα πριν, ρώτησε με έντονο ενδιαφέρον τη νοσοκόμα στο ισόγειο του γηροκομείου Αθηνών, "έρχεται ο Ανδρέας; " .
Η...

νοσοκόμα, που μάλλον ήταν ξένη, λόγω ηλικίας, με το μύθο, ρώτησε "ποιος Ανδρέας; " .
"Ο Μπάρκουλης, κορίτσι μου" , απάντησε θυμωμένη η γιαγιά.
2012, κάπου 54 χρόνια από την εποχή που ο Ανδρέας Μπάρκουλης γύριζε τις ταινίες η "Μουσίτσα" και "Διακοπές στην Αίγινα" (1958) , με συμπρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη, κατέληγε στο γηροκομείο.
Μπαίνοντας, τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα. Ίσως κάποια από τα κορίτσια εκείνα της δεκαετίας του '50, που στις σχολικές τους τσάντες είχαν τις φωτογραφίες του, να 'ταν εκεί. Όπως η γιαγιά, που θύμωσε με τη νοσοκόμα.
Ο Μπάρκουλης, εκτός από θρύλος του σινεμά, υπήρξε ένας σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου. Από τους μεγάλους. Καμιά 20αριά χρόνια πριν έδινε ρεσιτάλ ηθοποιϊας στα θέατρα της Αθήνας.
Και τη στιγμή εκείνη ακριβώς που βρισκόταν στην ακμή της θεατρικής του καριέρας, ξαφνικά χάθηκε.
Που και που κάποιες κουτσομπολίστικες εκπομπές τον θυμόντουσαν. Και το πνεύμα του ρεπορτάζ ήταν, πως κατάντησε, με οικονομικά, αλλά και ψυχολογικά προβλήματα, ο Μπάρκουλης.
Η γυναίκα του, Μαρία, χειρουργήθηκε σε μια ιδιωτική κλινική. Ο γιος του, ο Νικολάκης μένει με τη γιαγιά του. Κι ο Μπάρκουλης μεταφέρθηκε στο γηροκομείο, για να έχει στέγη και φροντίδα. Που του έλειπαν.
Όπως και το χειροκρότημα στην είσοδο του γηροκομείου...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις