" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Τι θα μας παίρνουν κάθε μήνα και μέχρι τον Μάρτιο

  


Άνευ προηγουμένου φοροεπιδρομή ξεκινά από τους επόμενους μήνες, με το οικονομικό επιτελείο να ετοιμάζει «επίθεση» στα εισοδήματα των πολιτών ενώ τα πρώτα στοιχεία για την «λυπητερή» να προκαλούν ίλλιγο.


 

Με τις πιέσεις της τρόικας να μην έχουν ξεκινήσει καλά – καλά (μιας και αυτές ενταθούν από το Σεπτέμβριο), το υπουργείο Οικονομικών προσπαθεί να γεμίσει τα..   κρατικά ταμεία με τον πιο πρόχειρο και εύκολο τρόπο, παίρνοντας δηλαδή χρήματα από τους φορολογούμενους.  Σύμφωνα με το έλλειμμα που παρουσιάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, τα ταμεία του Δημοσίου χρειάζονται 20 δις. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου από τη φορολογία.

Σε πέντε δόσεις το χαράτσι της ΔΕΗ
 Αν και ο Φώτης Κουβέλης δήλωνε χθες το πρωί πως το τέλος ακινήτων θα σταλθεί μέχρι και σε 8 δόσεις, το οικονομικό επιτελείο διάψευσε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, ανακοινώνοντας ότι τελικά το χαράτσι θα εισπραχθεί σε 5 δόσεις, έναντι 2 που ήταν την περασμένη χρονιά. Το «αλαλούμ» που επικρατεί φάνηκε και από δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων τις προηγούμενες μέρες που δήλωναν πως οι όποιες εξαιρέσεις μπορούν να γίνουν θα πάνε για του χρόνου, ξεχνώντας (;) πως από το 2013 ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξαγγείλει ένα νέο «Ενιαίο φόρο ακινήτων» που υποτίθεται ότι θα αντικαταστήσει το χαράτσι. Και αυτό με την προϋπόθεση πως θα το δεχτεί η τρόικα, που δεν έχει δείξει ιδιαίτερα «ενθουσιώδης» στην σκέψη για κατάργηση φορολογικών μέτρων…
Τα αρνητικά νέα συνεχίζουν κυρίως για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, δεδομένου του πως μεγαλύτερο φόρο για το τέλος ακινήτων θα κληθούν φέτος να πληρώσουν άτομα με χαμηλό έως πολύ χαμηλό εισόδημα, πολύτεκνοι μέχρι και άτομα με αυξημένο βαθμό αναπηρίας.
Υπενθυμίζεται πως για όσους από  τις παραπάνω ομάδες  δικαιούνται να μην πληρώσουν το χαράτσι, θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα αν θέλουν να το αποφύγουν, αφού το χρονικό περιθώριο για την εξαίρεση τους τελειώνει 15 μέρες αφού λάβουν το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Φόροι, φόροι, φόροι…
Την ίδια στιγμή η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αποστέλλει μαζικά τα «τριπλά» εκκαθαριστικά φόρους εισοδήματος (μαζί με έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος), εκ των οποίων τα 8 στα 10 είναι χρεωστικά. Οι περισσότεροι θα πρέπει να πληρώσουν την πρώτη δόση τον Αύγουστο  και τα υπόλοιπα Οκτώβριο και Δεκέμβριο (πάλι μαζί με το χαράτσι της ΔΕΗ). Αν τελικώς η κυβέρνηση πετύχει συμφωνία με την Τρόικα για να γίνει η πληρωμή τους με εννέα ή περισσότερες δόσεις, οι λυπητερές θα εξακολουθούν να έρχονται αλλά με αισθητά μικρότερα ποσά.
Όσοι καθυστερήσουν κι άλλο να στείλουν δήλωση, θα πληρώσουν μαζεμένο το φόρο τους σε δύο ή και μία δόση μόνο αντί για τρεις, τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο (ή μόνο τον Νοέμβριο ολόκληρο το ποσό).


ΦΑΠ-ες επί τρία
Και αν όλα τα παραπάνω φαντάζουν πολλά, το οικονομικό επιτελείο δε φαίνεται να σταματά τις «σφαλιάρες» στους φορολογούμενους εκεί. Εξηγώντας, μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα πάνω από 5 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν παλαιότερους και νέους φόρους για τις ιδιοκτησίες του.
Η ΓΓΠΣ θα στείλει μέχρι το τέλος του Ιουλίου τα τελευταία ειδοποιητήρια για την πληρωμή του ΕΤΑΚ που έπρεπε να έχει εισπραχθεί το 2009, ώστε να πληρωθεί Αύγουστο ή Σεπτέμβριο.
Ακόμα, οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν τον Αύγουστο ή το Σεπτέμβριο για το Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010, το Νοέμβριο ή Δεκέμβριο για το ΦΑΠ του 2011 ενώ για το ΦΑΠ του 2012 θα σταλθούν «ραβασάκια» από τις αρχές του 2013 μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο.
Μέσα σ’ όλα αυτά υπενθυμίζεται ότι είδη πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν μεγάλες ή μικρές δόσεις μετά από τις ρυθμίσεις για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που πραγματοποίησαν, ενώ μην ξεχνάμε ότι για το τέλος του χρόνου έρχονται και τα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις