" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Προσλήψεις 1.065 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία - 15.000 οι αναπληρωτές

Προσλήψεις 1.065 μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία - 15.000 οι αναπληρωτές
Στις 1.065 θα ανέλθουν φέτος οι προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δηλαδή σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Πρακτικά, το υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται να καλύψει ένα μέρος από τις χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις με προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα ανέρχονται στις 15.000.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν χτες οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας. Πρόκειται για 655 αποσπάσεις εκ των οποίων οι 560 είναι απλώς ανανεώσεις.

Ξεκινάει η αξιολόγηση

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Αρβανιτόπουλο, που συναντήθηκε χτες με την Διδασκαλική Ομοσπονδία, από φέτος θα ξεκινήσει και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Όπως υπογράμμισε όμως η διαδικασία δεν θα έχει τιμωρητικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέεται με απολύσεις.

«Δεν θα υπάρξουν μονομερείς αποφάσεις ούτε αιφνιδιασμοί. Οτιδήποτε αποφασιστεί θα γίνει μετά από διάλογο. Θα είναι αξιολόγηση δομών και διαδικασιών», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός για να καθησυχάσει τους φόβους των συνδικαλιστικών οργάνων των εκπαιδευτικών που θεωρούν ότι η αξιολόγηση μπορεί να οδηγήσει στο ακριβώς αντίθετο.  Όσον αφορά την περικοπή κατά 50 εκ. ευρώ του προϋπολογισμού του υπουργείου του, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι αυτό θα επιτευχθεί με περιστολή δαπανών χωρίς επιβάρυνση εκπαιδευτικών και σχολειων.

Οι δάσκαλοι ζήτησαν από τον υπουργό στήριξη των οικογενειών που δεν μπορούν να ταΐσουν τα παιδιά τους, αύξηση δαπανών για την Παιδεία και επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις