" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Η Βουλή υπενθυμίζει: Όλοι οι βουλευτές ταξιδεύουν δωρεάν α' θέση στα πλοία

Η Βουλή υπενθυμίζει: Όλοι οι βουλευτές ταξιδεύουν δωρεάν α' θέση στα πλοία [έγγρ
Την ώρα που η Βουλή εγκρίνει μέτρα περικοπών τα μέλη της επικαλούμενα την εφαρμογή των ορισμών της παραγράφου 2 του άρθρου 2 του Ζ’ Ψηφίσματος της Ε’ Αναθεωρητικής Βουλής, που αφορά την «ατέλεια» των βουλευτών, ζητούν την δωρεάν μετακίνησή τους στους νησιωτικούς προορισμούς της επιλογής τους!
Όπως αποκάλυψε το zougla.gr, στις 18 Ιουλίου 2012 η προϊσταμένη του τμήματος εκκαθάρισης και αποζημιώσεων και δαπανών της Βουλής, ονόματι, Ευλαμπία Πεντάρη, απέστειλε προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες ενημερωτικό σημείωμα με το οποίο γνωστοποιούσε την προκλητική απαίτηση των Ελλήνων βουλευτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας το θέμα ανακινήθηκε και από πρωτοεμφανιζόμενους βουλευτές, οι οποίοι απ΄ότι φαίνεται δεν αρκέστηκαν στις αποζημιώσεις, επιδόματα και τα άλλα προνόμιά που τους εξασφαλίζει η βουλευτική τους ιδιότητα.


Σφοδρή αντίδραση από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες
Οξεία ήταν η αντίδραση των εκπροσώπων του ακτοπλοϊκού κλάδου, οι οποίοι σε απαντητικές επιστολές τους υπενθυμίζουν ότι βάσει κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Ναυτιλίας και Αιγαίου (3324.1/15/03, παρ. 5) οι μετακινήσεις των εν ενεργεία βουλευτών πραγματοποιούνται με δαπάνη που βαραίνει τους οικείους φορείς μέσω του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ο Έλληνας νομοθέτης έχει προβλέψει την εν λόγω διευκόλυνση για τους βουλευτές εφόσον το ταξίδι αφορά μετάβαση στον τόπο εκλογής του και όχι ταξίδια αναψυχής», αναφέρει ακτοπλοϊκή εταιρεία.
Είναι προφανές πως αν η ρύθμιση αυτή αφορά βουλευτές που προέρχονται από τη νησιωτική Ελλάδα και επιθυμούν να ταξιδέψουν στον τόπο τον οποίο εκπροσωπούν, τότε υπάρχει βάση στην απόφαση, ωστόσο η επέκτασή της σε όλους ανεξαρτήτως του βουλευτές προκειμένου να κάνουν ταξίδια αναψυχής, εγείρει μείζον ζήτημα ηθικής τάξης, την ώρα που η κοινωνία μαστίζεται από τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις