" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένει «εγκλωβισμένος» στην χώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Παραμένει «εγκλωβισμένος» στην χώρα ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Σε απόρριψη της προσφυγής τού πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, για μείωση της εγγύησης των 150.000 ευρώ, και άρση της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα, προχώρησε ο ειδικός εφέτης ανακριτής, Θεόδωρος Κανελλόπουλος.
Η εγγύηση αυτή ήταν περιοριστικός όρος που είχε επιβληθεί στον Άκη Τσοχατζόπουλο, μετά την απολογία του, για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να έχει καταβάλει το ποσό της εγγυοδοσίας έως την ερχόμενη Τρίτη.
Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη, μετά τον επανέλεγχο, που διενεργήθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου των οικονομικών κομμάτων και βουλευτών της Βουλής, με βάση στοιχεία από την άρση του τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου και την αποστολή του πορίσματός της στο Εφετείο.
Ακόμη, έχει δεσμευθεί και το πολυτελές νεοκλασικό ακίνητό του στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο δεν φέρεται να είχε δηλώσει.
Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο πόθεν έσχες κρίθηκε ως ανειλικρινές μετά το πόρισμα της επιτροπής ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών της Βουλής. Σύμφωνα με το πόρισμα αυτό, ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ, τα 150.000 από τα οποία δηλώνει ότι προέρχονται από τη λήψη δύο δανείων.
Πάντως, η πλευρά του πρώην υπουργού υποστηρίζει πως το σπίτι δηλώθηκε στο πόθεν έσχες του 2011, καθώς αποκτήθηκε το 2010 και ότι έστειλε πολλές φορές συμπληρωματικά στοιχεία στην Επιτροπή της Βουλής που, κατά την άποψή του, δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις