" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Μαζί με το εκκαθαριστικό, «δώρο» η έκτακτη εισφορά σε τρεις αντί για έξι δόσεις

Μαζί με το εκκαθαριστικό «δώρο» η έκτακτη εισφορά
Στο φάκελο με τα εκκαθαριστικά που θα στείλει η εφορία, οι φορολογούμενοι θα βρουν μέσα και την έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2011. 
 
Πρακτικά λοιπόν οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν την έκτακτη εισφορά το πολύ σε τρείς ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, εφόσον η εκκαθάριση της δήλωσής τους ολοκληρωθεί έως και τον Ιούλιο.
Δεν θα ισχύσει το ίδιο όμως  αν η εκκαθάριση ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο και μετά, καθώς σε μία τέτεοια περίπτωση οι φορολογούμενοι θα πρέπει να καταβάλουν την εισφορά σε δύο δόσεις ή και σε μία, αν η εκκαθάριση ολοκληρωθεί από τον Οκτώβριο και μετά.

Η ρύθμιση αυτή θα προβλέπεται στο νομοσχέδιο που πρόκειται να κατατεθεί σήμερα στη Βουλή και περιλαμβάνει τις περικοπές στις κύριες και επικουρικές συντάξεις καθώς και άλλα μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και Τρόικα στο πλαίσιο του νέου Μνημονίου.

Παράλληλα θα προβλέπεται ότι για τους φορολογούμενους που θα πληρώσουν εφάπαξ την έκτακτη εισφορά η μείωση του φόρου δεν θα είναι 5% όπως συνέβη με την εισφορά για τα εισοδήματα του 2010, αλλά θα περιοριστεί στο 1,5%.

Σημειώνεται ότι η έκτακτη εισφορά για τα εισοδήματα του 2010 καταβάλλεται από τους φορολογούμενους σε έξι μηνιαίες δόσεις ενώ για το 2012 γίνεται μηνιαία παρακράτησή της στους μισθούς, μαζί με το φόρο εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις