" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Μειώνονται οι τιμές των σχολικών ειδών

Μειώνονται οι τιμές των σχολικών ειδών

Μέχρι και 20% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι

Σημαντικές μειώσεις τιμών στις τιμές πολλών σχολικών ειδών έδειξαν τα στοιχεία της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία που προέκυψαν από ελέγχους, για περισσότερα από 100 προϊόντα, οι μειώσεις αγγίζουν και το 20%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης:

  • Στα απλά τετράδια οι τιμές ξεκινάνε από 0,25€ (και κυμαίνονται ανάλογα με τον αριθμό φύλλων και την ποιότητα του εξωφύλλου) ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα ξεκινούσαν από 0,58€.
  • Στα μπλοκ ζωγραφικής οι τιμές ξεκινάνε από 0,30€ και φτάνουν μέχρι τα 2,20€, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα η διακύμανση ήταν από 0,50€ έως 2,20€.
  • Στα ντοσιέ – κλασέρ οι τιμές κυμαίνονται από 0,40€ έως το 2,20€, ενώ το αντίστοιχο περσινό διάστημα η διακύμανση ήταν από 0,60€ έως 2,00€.
  • Στα στυλό και στα μολύβια οι τιμές ξεκινάνε από 0,15€ και 0,30€ αντίστοιχα, ενώ πέρυσι ξεκινούσαν από 0,40€ και τα δύο.
  • Στις γόμες οι τιμές ξεκινάνε από 0,30€ ενώ πέρυσι ξεκινούσαν από 0,45€

Τέλος τις τσάντες, οι τιμές των οποίων κυμαίνονται σε ένα μεγάλο εύρος τιμών, μπορεί κάποιος να τις βρει από 8,99€.
Να σημειωθεί ότι το εν λόγω διάστημα οι διεθνείς τιμές χάρτου παρέμειναν αμετάβλητες σε αντίθεση όμως με τις τιμές πλαστικού οι οποίες αυξήθηκαν λόγω της αύξησης των τιμών πετρελαίου.

Επίσης, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, συστήνει στους γονείς ιδιαίτερη προσοχή κατά τις αγορές τους αλλά και κατόπιν, κατά τη χρήση των ειδών που αγόρασαν από τους μικρούς μαθητές

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους, όσον αφορά σε οποιαδήποτε αγορά σχολικών ειδών, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκεκριμένα:

  • Να αποφεύγουν την αγορά αιχμηρών αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς
  • Να διαβάζουν προσεκτικά τις οδηγίες προφύλαξης, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή χρήση των προϊόντων
  • Να λαμβάνουν υπόψη την ηλικιακή επισήμανση των προϊόντων
  • Να μην προβαίνουν στην αγορά σχολικών ειδών που παρά το γεγονός ότι δεν είναι τρόφιμα έχουν σχήμα, οσμή, χρώμα ή όψη τέτοιου είδους, (γόμες, πλαστελίνες) τα οποία ενδέχεται τα παιδιά να τα εκλάβουν ως τρόφιμα
  • Να επισκέπτονται συχνά την ιστοσελίδα http://www.efpolis.gr/el/rapex.html όπου αναφέρονται όσα προϊόντα αποσύρονται, από την κυκλοφορία και δεν πληρούν τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Τα σχολικά είδη διατίθενται, σε πολλές και διαφορετικές ποιότητες και τιμές. Η έρευνα αγοράς και η σύγκριση τιμών, για το κάθε είδος είναι απαραίτητη. Οι αποκλίσεις τιμών, από κατάστημα, σε κατάστημα, ενδέχεται να είναι σημαντικές

Η επιλογή των σχολικών ειδών πρέπει να βασίζεται στο αν αυτά πληρούν τις προϋποθέσεις, που θέτει το διδακτικό προσωπικό, ώστε να γίνεται καλύτερα και ευκολότερα η διεργασία της μάθησης, στο σχολείο και στο σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις