" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Σκληρές αλήθειες ή «τραγικές» δικαιολογίες;


Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να επικρατήσει ούτε επί του Ιωνικού του περιφερειακού πρωταθλήματος δείχνοντας και πάλι ότι η αντίπαλη περιοχή φαντάζει...ναρκοπέδιο για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Δημήτρης Σκαρτσιούνης γράφει για τον «τραγικό» Φουρτάδο, το κράξιμο του Βλάχου και τι πραγματικά θέλουμε να ακούμε στην Ελλάδα.

Θα ξεκινήσω πρώτα από το ματς για να καταλήξω στο συμπέρασμα που θέλω. Μπορεί να μην ήμουν στο γήπεδο της Νίκαιας -όπως και πολλοί άλλοι- αλλά δεν χρειάζεται να έχουμε μαντικές ικανότητες για να αντιληφθούμε κάποια πράγματα.

Και μόνο το σκορ(1-1) απέναντι σε έναν τέτοιο Ιωνικό(δεν έχω κανένα απολύτως θέμα με την ομάδα), επιπέδου περιφερειακού πρωταθλήματος, δεν χωράει θετικές παρατηρήσεις, ούτε ελαφρυντικά. Κι ας έπαιξε με παιδιά από τη Β' ομάδα ο Βλάχος και γενικά όχι βασικούς. Για την ΑΕΚ μιλάμε, μην τα ισοπεδώνουμε όλα το ξαναλέω όπως και στο προηγούμενό μου κομμάτι της Κυριακής. Το ότι οι Γκερέιρο, Φουρτάδο, Παυλής που είναι από τους λεγόμενους πρωτοκλασσάτους -για φέτος- παίκτες είναι ανεπίτρεπτο να μην μπορούν να ξεχωρίσουν ούτε σε αυτά τα παιχνίδια.

Βγαίνει λοιπόν ο Βλάχος στο τέλος και μας λέει για πρόβλημα στο γκολ(τείνει να καταντήσει εφιάλτης το θέμα) και κάποιους νεαρούς που έδειξαν καλά στοιχεία. Κάπου εκεί αναφέρεται και στον Φουρτάδο λέγοντας: «O Φουρτάδο ήταν τραγικός. Έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομα τους και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Το λέω γιατί είναι επιλογή μου που ήρθε στην ομάδα. Με αυτή την εικόνα όμως δεν μπορεί να παίξει ούτε στη δεύτερη ομάδα».

Η δήλωση αυτή σήκωσε αρκετά σχόλια. Κάποιοι έκαναν λόγο για αχρείαστο άδειασμα, για μια κακή εμφάνιση σε ένα αδιάφορο φιλικό που δεν βοηθάει ούτε την ομάδα, ούτε τον κόουτς, ούτε τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εν μέρει θα συμφωνήσω. Υπάρχουν όμως και τα «αλλά». Αν ο προπονητής στήριζε εμμέσως τον Πορτογάλο αρκετοί θα έλεγαν «Άσε μας ρε Βλάχο, επιλογή σου είναι και τον στηρίζεις για να μην εκτεθείς». Τώρα που τα λέει αλλιώς πάλι κάποιοι ενίστανται για το κατά πόσον ήταν εύστοχη αυτή η κίνηση. Ό,τι τέλος πάντων μετά από αυτό η ψυχολογία του Φουρτάδο θα πέσει κατακόρυφα και δεν θα προσφέρει. Και γιατί να μην τον πεισμώσει για να αποδείξει το αντίθετο, δίνοντας απαντήσεις σε όλους; Δεν γνωρίζω αν μετά από αυτό ο κόουτς θα «χάσει» τα αποδυτήρια. Σίγουρα όμως μιλάμε για επαγγελματίες που οφείλουν να δίνουν ό,τι καλύτερο έχουν και δεν βρισκόμαστε σε εκκλησία που δεν επιτρέπονται οι βωμολοχίες.

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν παίρνω το μέρος καμίας πλευράς όπως και άλλοι συνάδελφοί μου. Απλώς κάποια στιγμή όλοι μας -φίλαθλοι και δημοσιογράφοι- χανόμαστε μέσα στα γεγονότα και ότι κι αν συμβεί πάντα θα βρίσκουμε ένα παράθυρο για να βγάλουμε τη χολή μας. Τελικά θέλουμε να ακούμε σκληρές αλήθειες που συνήθως πονάνε ή λόγια που «χαϊδεύουν» αυτιά και χρυσώνουν πάντα το χάπι μέχρι ολοκληρωτικής απόδειξης του αντιθέτου;

Αρθρογράφος: Δημήτρης Σκαρτσιούνης
Ε-mail: dimskarts@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις