" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Η οργή επιστρέφει. Οι "αγανακτισμένοι" επιστρέφουν Σύνταγμα για να τιμήσουν τον 77χρονο, που η.... Δημοκρατία οδήγησε στη δημόσια αυτοκτονία!


Η αφορμή για τον νέο γύρο συγκεντρώσεων αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης έχει ήδη δοθεί… Το πρωτοφανές περιστατικό που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τετάρτης στην καρδιά της Αθήνας, με τον 77χρονο φαρμακοποιό να βάζει τέλος στη ζωή του νιώθοντας «ενοχή» απέναντι στα ίδια του τα παιδιά, έδωσε το έναυσμα στους πολίτες να βγουν και πάλι στους δρόμους.


Άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης και κάθε πολιτικής «απόχρωσης» καλούνται να βγουν στους δρόμους, για να βροντοφωνάξουν ένα ηχηρό «όχι» στα μέτρα της κυβέρνησης, τα οποία έχουν οδηγήσει τους Έλληνες στην απόγνωση και στην εξαθλίωση.

«Όλοι στο Σύνταγμα, να μη συνηθίσουμε τον θάνατο». Με τη φράση αυτή οι χρήστες του Διαδικτύου καλούν τους πολίτες, μέσω facebook και άλλων κοινωνικών δικτύων, να συγκεντρωθούν σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, στις 18.00, στη μνήμη του 77χρονου που έγινε αυτόχειρας, προκειμένου «να μη γίνει βάρος στα παιδιά του», όπως ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά στο μήνυμα που άφησε πίσω του.

Παρόμοια διαδήλωση μνήμης θα γίνει και στην Καμάρα της Θεσσαλονίκης, στις 19.00, και σε άλλες περιοχές σε ολόκληρη τη χώρα.

Από την πλευρά τους, οι «Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας» οργανώνουν το απόγευμα την 34η Μοτοπορεία τους στον Νομό Αττικής και την αφιερώνουν στον 77χρονο.

«Καταγγέλλουμε με τη σημερινή μας Μοτοπορεία όλους αυτούς που ποδοπάτησαν το Σύνταγμα της Ελλάδος και κατακρεούργησαν κάθε δομικό συστατικό της δημοκρατίας που δήθεν υπηρετούν. Καταγγέλλουμε όλους αυτούς που όπλισαν το χέρι του αυτόχειρα αδελφού μας σήμερα. Με τη σημερινή πορεία μας στέλνουμε το μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας για όλους αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και την ψυχή τους» αναφέρουν.

Το ραντεβού έχει δοθεί στο πάρκινγκ θεάτρου Λυκαβηττού (17.30).


(Η διαδρομή που θα ακολουθήσουν)

Το κείμενο που έχει αναρτηθεί στο Facebook για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα είναι το ακόλουθο:

«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 6μμ

Ειρηνικά και ενωμένοι, χωρίς βία και διαχωρισμούς. Αποτίουμε φόρο τιμής σε όσους έπεσαν στον βωμό των μνημονίων. Δείχνουμε τη δύναμη της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας, της αντίστασής μας.

Η εκβιασμένη από την εξαθλίωση που επιβάλλει η χούντα των μνημονίων και των υπόδουλων πολιτικών “αυτοκτονία” του συνταξιούχου συνάνθρωπού μας, κάνει την αγανάκτησή μας να ξεχειλίζει, να μην αντέχεται πια!

Δεν θα αφήσουμε όμως την οργή μας να γίνει απελπισία και απόγνωση στρεφόμενη εναντίον του ίδιου εαυτού μας.

Δεν θα αφήσουμε τη βία της αδικίας, της κρίσης, της ανεργίας, της διάλυσης της κοινωνίας και της χώρας από μνημόνια – τρόικα – πολιτικό κατεστημένο να οπλίσει και άλλα χέρια που στρέφονται εναντίον μας σαν κοινωνία, να μας στρέψει τον έναν εναντίον του άλλου.
Δείξαμε πολλές φορές τη δύναμη σαν λαός όταν σταθήκαμε ενωμένοι σε κάθε κατακτητή, σε κάθε μειοψηφία που θέλησε να μας εξουσιάζει.

Ήρθε η ώρα να το κάνουμε άλλη μια φορά!
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής:

στον απεγνωσμένο συνταξιούχο συνάνθρωπό μας,
στις εκατοντάδες εκβιασμένες “αυτοκτονίες” από την επιβολή του μνημονίου και μετά σε όλη την Ελλάδα,

στους χιλιάδες ξεσπιτώθηκαν και ζούνε στον δρόμο μέσα στην απόγνωση,
στις εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν τις δουλειές και το εισόδημά τους,
στα εκατομμύρια που ασφυκτιούν να τα βγάλουν πέρα,
σε όλους μας.

Δεν θα γίνουμε οι υποψήφιοι αυτόχειρες που θέλουν.

Κανένας και καμία μόνοι τους ενάντια στην κρίση.
Για να μη θρηνήσουμε άλλες ανθρώπινες θυσίες στον βωμό ενός άπληστου συστήματος.
Για να πληρώσουν αυτοί που μας έφεραν σε αυτό το σημείο».


(H αφίσα της συγκέντρωσης)








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις