" Γνήσιες - Αμοντάριστες - Αυθεντικές Ειδήσεις κόντρα στο κατεστημένο και στα συμφέροντα "

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μυρίκη - Άγραφα 0 - 2



Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στου τελικούς αγώνες των Play Off έκανε η ομάδα των Αγράφων.  Επικράτησε στον πρώτο ημιτελικό της ομάδας της Μυρίκης με 2-0.
 
Ο αγώνας έγινε το Σάββατο 31/3 στο Δημοτικό στάδιο και ξεκίνησε στις 5 το απόγευμα. Έγινε κάτω από πολύ καλές καιρικές συνθήκες, ηλιοφάνεια και υψηλή θερμοκρασία.
Τα Άγραφα του Δημήτρη Αντωνίου έπιασαν εξαιρετική απόδοση στο πρώτο μέρος και μέσα σε ένα 20λεπτο περίπου πέτυχαν τα δυο νικητήρια τέρματα και «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη.
 
Είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και απειλούσαν με ταχύτατους συνδυασμούς των μεσοεπιθετικών τους. Στην συνέχεια το συγκρότημα του Κατσαντώνη έριξε την απόδοση του, έλεγξε την μεσαία γραμμή και «χτύπησε» κυρίως με αντεπιθέσεις. Σκόρερ των νικητών ήταν οι προερχόμενοι από την Αθήνα Τάσος Κωστούλας και Χρήστος Γεωργιάδης. Ενώ ο δεύτερος νικήθηκε από την άσπρη βούλα από τον Στέλιο Μεριγκούνη λίγα λεπτά πριν την λήξη του πρώτου μέρους.
 
Η Μυρίκη του Βασίλη Φούκα δεν κατάφερε ούτε και σε αυτή την αναμέτρηση να κοντράρει το συγκρότημα του Κατσαντώνη. Δεν μπόρεσε να κλείσει τα ατού του ισχυρού αντιπάλου και το πλήρωσε με μια οδυνηρή ήττα, που κάνει πολύ δύσκολο το έργο της ομάδας για τον επαναληπτικό της επόμενης εβδομάδας. Οι «κόκκινοι» πίεσαν στο δεύτερο μέρος και είχαν ορισμένες καλές στιγμές, για να μπουν ξανά στο παιχνίδι. Ίσως εάν ο νεαρός Νίκος Φούκας δεν σημάδευε το δοκάρι των φιλοξενούμενων η συνάντηση να είχε άλλη εξέλιξη. Η Μυρίκη έχασε και στα τελευταία λεπτά τον Βαγγέλη Τριανταφυλλόπουλου καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη.

Σαφές προβάδισμα των Αγράφων
Με νίκη η με ισοπαλία η με ήττα με ένα τέρμα διαφορά στον δεύτερο ημιτελικό η ομάδα των Αγράφων προκρίνεται στον τελικό. Με νίκη της Μυρίκης με 2-0 ο αγώνας οδηγείται στην παράταση. Ενώ οι «κόκκινοι» θέλουν νίκη με δυο τέρματα διαφορά και άνω. Σε περίπτωση ισοτερμίας θα ληφθούν τα εκτός έδρας γκολ.

Αρκετός κόσμος

Το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου κέντρισε η συνάντηση και περίπου 150 φίλαθλοι παρακολούθησαν τον ημιτελικό.

Άγραφα 3-Μυρίκη 1
 
Καμία νίκη δεν έχουν οι «κόκκινοι» στην ιστορία τους απέναντι στα Άγραφα. Φέτος η ομάδα του Δημήτρη Αντωνίου μετρά 3 νίκες και 1 ισοπαλία (Συνολικά τέρματα: 7-2), ενώ στα 3 χρόνια, που τίθενται αντιμέτωπες οι δυο ομάδες ο Κατσαντώνης έχει 6 νίκες, με τους «κόκκινους» να έχουν αποσπάσει 2 ισοπαλίες.

Πως ξεκίνησε η Μυρίκη
 
Την εστία της Μυρίκης υπερασπίστηκε ο Μεριγκούνης. Δεξί μπακ ξεκίνησε ο Ζαραβέλης και αριστερό ο Παχής. Στο κέντρο της άμυνας έπαιξε ο Μπουμπουρής με τον Κολόκα. Στον άξονα στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκε ο Ζαλοκώστας, μαζί με τον Τριανταφυλλόπουλο. Σαν δεξί χαφ ξεκίνησε ο Ζαχαράκης και αριστερό ο Φούκας. Ο Σαϊτης ήταν στην κορυφή της επίθεσης και ο Φλωράκης πιο πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Η διάταξη των Αγράφων
 
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Γιώργος Καλύβας. Δεξιός οπισθοφύλακας ήταν ο Θεοχάρης και αριστερός ο Γιαννιώτης. Στην άμυνα ξεκίνησε ο Κατής,  με τον Ζωχάκη. Στα αμυντικά χαφ έπαιξε ο Ταξιάρχης Καλύβας με τον Μπισμπίκη. Δεξιός μέσος ήταν ο Μάρκης και αριστερός ο Ντότσικας. Στην επίθεση της ομάδας έπαιξε ο Κωστούλας και με τον Γεωργιάδη σε πιο ελεύθερο ρόλο.

Από την 5ήμερη στον πάγκο


Λίγες ώρες πριν επέστρεψαν από την 5η ήμερη δυο μαθητές και πήγαν κατευθείαν στο γήπεδο και φόρεσαν τις φανέλες των ομάδων τους. Ο Δημήτρης Γκορόγιας της Μυρίκης  και ο Μιχάλης Ράπτης των Αγράφων κάθισαν στον πάγκο των ομάδων τους.

Δεν αγωνίστηκε ο Κώστας Καλύβας


Ο 24χρονος χαρισματικός μεσοεπιθετικός Κώστας Καλύβας δεν χρησιμοποιήθηκε και έμεινε στον πάγκο χωρίς να έχει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής πήγε στα αποδυτήρια με κατεβασμένες τις κάλτσες πριν ολοκληρωθούν οι 3 αλλαγές του Δημήτρη Αντωνίου.
 
 
Τεχνική περιοχή από κώνους

Συνήθως σε όλα τα γήπεδα η τεχνική περιοχή στα όρια δηλαδή που επιτρέπεται κινείται ο προπονητής γίνεται με ασβέστη. Εδώ ο 4ος διαιτητής Ηλίας Γαλάνης δημιούργησε τεχνική περιοχή με κώνους.

Φανέλα βασικού ο Γιαννιώτης
Η απουσία του Λεωνίδα Κόγια σε συνδυασμό με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις στα τελευταία ματς οδήγησαν τον 16χρονο Κώστα Γιαννιώτη να πάρει φανέλα βασικού από την Δημήτρη Αντωνίου σε ένα τόσο κρίσιμο ματς. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής έχασε σημαντικό κομμάτι του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού.

Ο πολυθεσίτης Ζαλοκώστας-Χαφ ο Ζαχαράκης

Σε πολλές θέσεις έχει αγωνιστεί την φετινή σαιζόν ο Γιάννης Ζαλοκώστας. Σε αυτήν την αναμέτρηση αγωνίστηκε στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Ως πλάγιος μέσος χρησιμοποιήθηκε από τον Βασίλη Φούκα ο Φώτης Ζαχαράκης, που παίζει συνήθως ως πλάγιος μπακ.

Θεοχάρης το απόλυτο


Η μη χρησιμοποίηση του Κώστα Καλύβα έδωσε την ευκαιρία στον Σάκη Θεοχάρη να έχει μόνος του την πρωτοπορία στην λίστα των συμμετοχών. Ο 24χρονος δεξιός μπακ έχει παίξει και στα 19 ματς πρωταθλήματος των Αγράφων.

Είχε και Λώλο

Στην διάθεση του προπονητή του τέθηκε ο Σπύρος Λώλος, ο οποίος πέρασε στο γήπεδο στην επανάληψη. Ο 26χρονος ποδοσφαιριστής απουσιάζει και φέτος δικαιολογημένα από τις υποχρεώσεις των «κόκκινων» λόγω υποχρεώσεων του εκτός Ευρυτανίας. Αντίθετα απουσίασε ο τραυματίας μέσος Θόδωρος Τσιλιμέκης.

Ξεχώρισαν Φούκας-Παχής


Πολύ καλή παρουσία είχαν οι μικροί της Μυρίκης. Ο αριστερός μπακ Άγγελος Παχής και ο πλάγιος μέσος Νίκος Φούκας ξεχώρισαν με την απόδοση τους σε μια ιδιαίτερα δύσκολη αναμέτρηση.

Α΄ μέρος

Προβάδισμα των Αγράφων
 
Με δυο γρήγορες επιθέσεις η ομάδα των Αγράφων πήραν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

«Χτύπησαν» και πάλι Κωστούλας-Γεωργιάδης

Οι συνήθεις ύποπτοι δράστες συνδυάστηκαν και στις δυο περιπτώσεις και πέτυχαν και τα δυο γκολ των νικητών. Στο 17΄ ο Τάσος Κωστούλας και στο 32ο λεπτό ο Χρήστος Γεωργιάδης σημείωσαν τα νικητήρια τέρματα.


Την κράτησε όρθια ο Μεριγκούνης


Ο τερματοφύλακας της Μυρίκης Στέλιος Μεριγκούνης στο 34ο λεπτό απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του Γεωργιάδη και κράτησε «ζωντανή» την ομάδα του. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για το καταλογισμό του πέναλτι, θεωρώντας αυστηρή την απόφαση του έμπειρου διαιτητή.


Ισορρόπησαν οι «κόκκινοι»
 
Στα υπόλοιπα λεπτά του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι έλεγχαν την μεσαία γραμμή και προσπάθησαν και έγιναν απειλητικοί σε 2-3 περιπτώσεις.

Οι καλύτερες φάσεις
13΄ : Ο Καλύβας Τ. πάσαρε στον Γεωργιάδη, ο οποίος σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής, η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό και κατέληξε αγκαλιά του Μεριγκούνη που έπεσε στην αριστερή του γωνία.
17΄ : Ο Γεωργιάδης έβγαλε την μπαλιά από την σέντρα, ο Κωστούλας μέσα από την περιοχή και πλάγια αριστερά με δυνατό χαμηλό δυνατό σουτ στην δεξιά γωνία της Μυρίκης άνοιξε το σκορ (0-1).
27΄ : Μετά από γρήγορη επίθεση των φιλοξενούμενων, ο Κωστούλας από αριστερά «έσπασε στο ύψος του πέναλτι στον Γεωργιάδη, ο οποίος πλάσαρε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι.
30΄ : Μακρινή εκτέλεση φάουλ του Σαϊτη απέκρουσε με τις γροθιές στο κέντρο του τέρματος ο Καλύβας.
32΄ : Ο Κωστούλας από αριστερά γύρισε στον Γεωργιάδη, που με πλασέ από το ύψος του πέναλτι στην δεξιά γωνία του Μεριγκούνη διαμόρφωσε το τελικό 0-2.
34΄ : Ο Γεωργιάδης ανατράπηκε μέσα στην περιοχή και αριστερά από τον Μπουμπουρή και ο Σταμάτης καταλόγισε το πέναλτι. Μετά από εντολή του Δημήτρη Αντωνίου ο Γεωργιάδης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, σούταρε στην δεξιά γωνία του τέρματος. Ο πορτιέρο της Μυρίκης έπεσε και απέκρουσε εντυπωσιακά.
40΄ : Σουτ του Τριανταφυλλόπουλου εκτός περιοχής μπλόκαρε εύκολα ο τερματοφύλακας του Κατσαντώνη.
45΄+2΄ : Ο Παχής εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Φλωράκης κατέβασε από τα όρια της περιοχής και πλάσαρε άουτ από το δεξί δοκάρι των Αγράφων.

Β΄ μέρος

Απείλησε με Φούκα


Κοντά στο να πετύχει το γκολ και να μπει ξανά στο παιχνίδι έφτασε η ομάδα της Μυρίκης. Ο 17χρονος Νίκος Φούκας πλάσαρε στο δοκάρι των Αγράφων και απώλεσε σημαντική ευκαιρία.

Βελτιωμένη η Μυρίκη
 
Το φρεσκάρισμα του Βασίλη Φούκα έδωσε περισσότερη ζωντάνια και ώθηση στην Μυρίκη. Οι «κόκκινοι» έφτασαν με αξιώσεις στα αντίπαλα καρέ και θα μπορούσαν να είχαν μπει ξανά στο παιχνίδι.

Διαχείριση του ματς από Κατσαντώνη
 
Τα Άγραφα έπαιξαν με αντεπιθέσεις και προσπαθώντας να κλείσουν τους χώρους στον αντίπαλο. Φάνηκαν επιθετικά μόνο στα τελευταία λεπτά, όπου η Μυρίκη έπαιζε με 10.

ΤριΑποβολή ανταφυλλόπουλου

Η αποβολή του Βαγγέλη Τριανταφυλλόπουλου στο 77ο λεπτό έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των Αγράφων, με τους «κόκκινους» να μην μπορούν να αντιδράσουν.

«Κυνήγησε» το τρίτο τέρμα
 
Δεν είχε το καθαρό μυαλό στις επιλογές η ομάδα των Αγράφων. Απείλησε σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς να καταφέρει να έρθει το 3ο γκολ.

Απομάκρυνση Τσώνη
Απομακρύνθηκε ο παράγοντας της Μυρίκης Νίκος Τσώνης, που παρακολουθούσε το ματς δίπλα από τον πάγκο των Αγράφων.


Οι καλύτερες φάσεις
51΄ : Ο Ράπτης έβγαλε την μακρινή μπαλιά από δεξιά, ο Φούκας βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στην περιοχή και αριστερά σούταρε, με την μπάλα να καταλήγει στην συμβολή δεξιού κάθετου και οριζόντιου δοκαριού των Αγράφων.
71΄ : Ο Παχής σέντραρε από αριστερά, ο Σαϊτης βρέθηκε από κοντά αφύλακτος δεν πλάσαρε καλά και ο Θεοχάρης στην συνέχεια απομάκρυνε σε κόρνερ.
75΄ : Ο Φλωράκης εκτέλεσε κόρνερ από αριστερά, το ανάποδο ψαλίδι του Λώλου πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Καλύβα.
77΄ : Ο Τριανταφυλλόπουλος αντίκρισε την 2η κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο και αποβλήθηκε. Η Μυρίκη συνέχισε μέχρι την λήξη με 10.
78΄ : Πλασέ του Γεωργιάδη εκτός περιοχής πέρασε πάνω από το τέρμα του Μεριγκούνη.
82΄ : Εκτέλεση φάουλ του Ντότσικα από αριστερά απέκρουσε ο γκολκίπερ των «κόκκινων».
87΄ : Ο Γαλανός από δεξιά έδωσε στον Καλύβα Τ., που σούταρε χαμηλά εκτός περιοχής άουτ από το αριστερό δοκάρι.
93΄ : Απευθείας χτύπημα φάουλ του Γαλανού από καλή θέση απέκρουσε στην δεξιά του γωνία ο Μεριγκούνης.

Διακριθέντες
Μυρίκη : Φούκας, Μεριγκούνης, Παχής, Ζαχαράκης
Άγραφα :  Γεωργιάδης, Κωστούλας, Καλύβας Τ., Κατής, Ντότσικας

Δηλώσεις προπονητών

Βασίλης Φούκας (Μυρίκη) : «Ξεκινήσαμε το παιχνίδι προσπαθώντας να παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο, είχαμε την κατοχή της μπάλας, προσπαθήσαμε να πιέσουμε τον αντίπαλο εν μέρει τα καταφέραμε, δεχτήκαμε όμως δυο γκολ από λάθη μας κόντρα στην ροή του παιχνιδιού. Στο δεύτερο ημίχρονο συνεχίσαμε στον ίδιο ρυθμό, βγάλαμε κάποιες φάσεις , για να πετύχουμε το γκολ που θα μας έβαζε στο παιχνίδι ξανά, δεν τα καταφέραμε. Μετά την αποβολή το παιχνίδι ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Έχουμε ακόμα ένα παιχνίδι, θα προσπαθήσουμε σε αυτό να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα Άγραφα και καλή συνέχεια.»

Δημήτρης Αντωνίου (Άγραφα) : «Συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδος μου για το πρώτο νικηφόρο παιχνίδι με την αξιόλογη ομάδα, όπως αυτή της Μυρίκης. Σίγουρα έχουμε ένα προβάδισμα, όμως αυτό δεν σημαίνει τίποτα, παίζουμε πάλι στο ίδιο γήπεδο γιατί έχουμε κοινή έδρα οι δυο ομάδες. Πρέπει να έχουμε κατά τον ίδιο τρόπο πιο σταθερή απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια, έτσι ώστε και το δεύτερο παιχνίδι να είναι νικηφόρο για εμάς. Ευελπιστούμε ότι θα είμαστε εμείς που θα προκριθούμε στον τελικό. Συγχαρητήρια στην διαιτησία.»

Συνθέσεις ομάδων

Μυρίκη (Βασίλης Φούκας) : Μεριγκούνης, Ζαραβέλης(46΄ Ράπτης), Παχής, Κολόκας, Τριανταφυλλόπουλος, Φλωράκης(88΄ Ίβρος), Μπουμπουρής, Ζαχαράκης, Φούκας, Σαϊτης, Ζαλοκώστας(61΄ Λώλος)

Άγραφα (Δημήτρης Αντωνίου) : Καλύβας Γ., Θεοχάρης, Γιαννιώτης(81΄ Αθανασόπουλος), Ζωχάκης, Κατής, Μπισμπίκης, Μάρκης, Καλύβας Τ., Κωστούλας(75΄ Γαλανός), Γεωργιάδης(94΄ Τσιγαρίδας), Ντότσικας

Διαιτητής :  Χρήστος Σταμάτης (ΣΔΠ Φθιώτιδας)
1ος Βοηθός : Βαγγέλης Λαθύρης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
2ος Βοηθός : Λάμπρος Κολοκώτσιος (ΣΔΠ Ευρυτανίας)
4ος Διαιτητής : Ηλίας Γαλάνης (ΣΔΠ Ευρυτανίας)





Evrytania Sport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις